OPINIONS

Ο Πεδουλάκης πέρασε με άριστα τις πρώτες εξετάσεις

Ο Πεδουλάκης πέρασε με άριστα τις πρώτες εξετάσεις
Πεδουλάκης Σφαιρόπουλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάρης Τσελεπίδης εξηγεί γιατί ο Αργύρης Πεδουλάκης αποδείχθηκε διαβασμένος στο πρώτο μάθημα προς την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει παρομοιάσει τους τελικούς των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ όπως τις πανελλήνιες εξετάσεις που διεξάγονται αυτή την περίοδο. Στη λογική αυτή ο Αργύρης Πεδουλάκης αποδείχθηκε πιο διαβασμένος στο πρώτο παιχνίδι της σειράς στο ΣΕΦ με τον Παναθηναϊκό να κάνει δίκαια το μπρέικ απέναντι στον Ολυμπιακό αποκτώντας το προβάδισμα.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης στη Συνέντευξη Τύπου που είχε γίνει για τους τελικούς των φετινών τελικών, δύο μέρες πριν από το πρώτο τζάμπολ τους, είχε υποστηρίξει πως είναι 25 ημέρες στην ομάδα. Ωστόσο απέδειξε στην προσπάθεια για το 1-0 και την επίτευξη του μπρέικ πως γνωρίζει το υλικό του σαν να ήταν από την αρχή της χρονιάς. Σαν να το είχε επιλέξει ο ίδιος και είχε πετύχει να περάσει τη φιλοσοφία του από τον περασμένο Αύγουστο. Τότε δηλαδή που ο ίδιος ήταν χωρίς ομάδα. Ωστόσο απέδειξε πως παρακολουθούσε καλά τον Παναθηναϊκό και ήταν πανέτοιμος για να προσθέσει όποτε θα του ζητηθεί. Και όχι μόνο αυτό αλλά και πανηγυρίσει έναν ακόμη τίτλο. Πόσο μάλιστα στο φινάλε της πλούσιας και συνάμα πετυχημένης καριέρας του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έδειξε μέσα από την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό πως μόνο καλό έκανε στον ίδιο και στην ομάδα του η ημιτελική σειρά με τον Άρη. Τα δύο παιχνίδια σε μία κατάμεστη έδρα όπως η Nick Galis Hall ακόμη και αν η δις εκεί παρουσία της συνοδεύτηκε με δύο ήττες που οδήγησαν τη σειρά σε πέντε παιχνίδια. Κάτι που μόνο κακό δεν έκανε αφού της επέτρεψε να μείνει σε ρυθμό παιχνιδιών σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που για μία εβδομάδα επιπλέον έκανε μόνο προπονήσεις μετά το 3-0 επί της ΑΕΚ. Πόσο δε το ότι η σειρά με τον Άρη και οι δύο ήττες στη Θεσσαλονίκη συνδυάστηκαν με τη διαρροή για το ξενύχτι των "τριών" Αμερικανών. Μία διαρροή που όχι απλώς δεν κόστισε αλλά όπως αποδείχθηκε λειτούργησε συσπειρωτικά στο δρόμο προς τους τελικούς και της επίτευξης του βασικού στόχου που είχε απομείνει. Της κατάκτησης του πρωταθλήματος και κατ΄ επέκταση του νταμπλ για τον Παναθηναϊκό μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου επί της παρουσίας του Σάσα Τζόρτζεβιτς και ακολούθως της απώλειας της Euroleague. Ακόμη και ο τραυματισμός

Ο Αργύρης Πεδουλάκης απέδειξε στις 27 μέρες της παρουσίας του στον πάγκο του Παναθηναϊκού την ένταση και την πίεση που όπως υποστήριξε στη Συνέντευξη Τύπου υπήρχε στην ομάδα του και που θα έπρεπε να διαχειριστεί . Και όχι μόνο αυτό έδειξε στην πράξη σαν να μην προβληματίζεται για το γεγονός ότι είχε από μία λύση λιγότερη στις θέσεις "3" και "5" και τους τραυματισμούς των Βλάντιμιρ Γιάνκοβιτς και Γιώργου Παπαγιάννη. Η απάντηση δεν δόθηκε από την παρουσία κάποιου από τους υπόλοιπους στις θέσεις τους αλλά συνολικά μέσα από τις 29 ασίστ ρεκόρ σε τελικούς που μοίρασαν όλοι οι παίκτες του δίνοντας με το τρόπο αυτό τους 60 από τους 83 πόντους που πέτυχαν οι "πράσινοι" στο ΣΕΦ.

Εκτός του πως κοουτσάρισε την ομάδα του στο ΣΕΦ και με τα όποια τρικ είχε ετοιμάσει στο δρόμο προς το μπρέικ απέδειξε πως είναι έτοιμος να κάνει πράξη αυτό για το οποίο επιστρατεύτηκε όταν του έγινε η πρόταση από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος συνεχίζοντας μάλιστα το νικηφόρο σερί που έχει στους τελικούς απέναντι στον Ολυμπιακό. Ένα σερί που μετά το 81-83 έφθασε στο 4-0 με το επόμενο ραντεβού του να δίνεται το απόγευμα της Κυριακής στο ΟΑΚΑ που αναμένεται να είναι κατάμεστο. Και μάλιστα να ζει κάθε μέρα και κάθε ένα από τα μέχρι στιγμής παιχνίδια του μετά την επιστροφή χωρίς το φόβο της ήττας, ακόμη και μετά τις δύο που έζησε από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, όντας ένας πραγματικός εργάτης του μπάσκετ.

Στην αντίπερα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη Συνέντευξη Τύπου που είχε γίνει για τους τελικούς είχε υποστηρίξει πως είναι σημαντικό το πλεονέκτημα της έδρας. Και έτσι είναι μόνο που ο Ολυμπιακός μετά από την εξασφάλισή του μέσω της κανονικής διάρκειας το απώλεσε στο ΣΕΦ και καλείται να το ανακτήσει εκ νέου την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Σε ένα παιχνίδι εντελώς διαφορετικό και σε ένα γήπεδο όπου οι "ερυθρόλευκοι" τη φετινή χρονιά το επισκέφτηκαν ήδη τρεις φορές. Τις δύο όμως έφυγαν με τη νίκη αλλά επί της ΑΕΚ, στην κανονική διάρκεια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και στο τρίτο παιχνίδι των playoffs, ενώ ηττήθηκαν στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επίσης μπορεί να τόνισε πως γνωρίζει τη φιλοσοφία του νυν τεχνικού του Παναθηναϊκού όλα αυτά τα χρόνια. Η άμυνα όμως των παικτών του και η όχι απαιτούμενη συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και ειδικότερα στη συλλογή του αμυντικού ριμπάουντ στοίχισε. Πόσο δε η λογική που υπήρξε από τους παίκτες που απάρτιζαν την πεντάδα του στη τελευταία φάση. Σε αυτή των 10" μετά την απώλεια της δεύτερης βολής από τον Δημήτρη Διαμαντίδη, το σκορ να παραμένει στο 81-83 υπέρ του Παναθηναϊκού και τον Βασίλη Σπανούλη ως πλέι μέικερ αυτής να έπρεπε να πάει να πάρει τη μπάλα από τον Κώστα Παπανικολάου μετά το αμυντικό ριμπάουντ που πήρε ώστε να οργανώσει τη τελευταία επίθεση.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος καλείται πλέον στο διήμερο ουσιαστικά που έχει στη διάθεσή του μέχρι να ξημερώσει η Κυριακή το απόγευμα της οποίας θα γίνει το τζάμπολ στο ΟΑΚΑ του δεύτερου τελικού της σειράς των playoffs να διορθώσει τη ψυχολογία των παικτών του. Αυτή που σίγουρα έχει επηρεαστεί από την ήττα στο πρώτο παιχνίδι στο ΣΕΦ στο κυνήγι της ισοφάρισης σε 1-1. Εξάλλου επί του αγωνιστικού δεν μπορούν να αλλάξουν και πολλά αν και ο τεχνικός του Ολυμπιακού είναι αυτός που διαχειρίζεται τον χρόνο των 12 που έχει κάθε φορά στη διάθεσή του. Όπως για παράδειγμα του κορυφαίου στο μπρέικ επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στο προηγούμενο παιχνίδι της ομάδας Ντάνιελ Χάκετ ή να ξαναδώσει κίνητρο στον παραγκωνισμένο Νικόλα Μιλουτίνοφ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξάλλου έχοντας αποτελέσει τον προπονητή του Ολυμπιακού από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου - σε αντίθεση με πέρσι που είχε διαδεχτεί πολύ νωρίς τον Γιώργο Μπαρτζώκα - και του σχεδιασμού του φετινού ρόστερ γνωρίζει καλύτερα από όλους το τι μπορεί να πάρει από κάθε παίκτη που έχει στα χέρια του. Το πιο σημαντικό και πιο δύσκολο όμως είναι να πάρει στο μέγιστο βαθμό για να επαναλάβει ότι και πέρσι. Την κατάκτηση του πρωταθλήματος που αποτελεί και το πιο μεγάλο θέμα των ιδιοκτητών της ΚΑΕ. Των αδερφών Αγγελόπουλου.

Εν ολίγοις ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι αυτός που πέρασε με άριστα το πρώτο μάθημα των τελικών των playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ - όπως αποδεικνύεται από τις 29 ασίστ, με 65% στα δίποντα και 42% στα τρίποντα - έναντι του Γιάννη Σφαιρόπουλου οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στο 1-0 επί του Ολυμπιακού και απομένει να φανεί τι θα γίνει στο δεύτερο. Σε μία σειρά που θα κρίνει το μέλλον και των δύο τεχνικών αν δεν έχει ήδη κριθεί αυτό ενός εξ αυτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ