OPINIONS

Ο Λάσκαρης τον οδηγεί προς την κορυφή

Ο Λάσκαρης τον οδηγεί προς την κορυφή
Άρης INTIME SPORTS

Ο Πάρης Τσελεπίδης γράφει για το επαγγελματικό διπλό του Άρη στο ΟΑΚΑ, που έδειξε για μία ακόμη φορά μετά από την έλευση του Νίκου Λάσκαρη ότι βρίσκεται στο δρόμο της υπέρβασης.

Η κακή εμφάνιση και ήττα του Άρη στην Ποντγκόριτσα από την Μπουντούτσνοστ συσπείρωσε το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη όπως αποδείχθηκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ στο ντέρμπι κορυφής για την 8η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ και το πήρε δίκαια με το βάρος της φανέλας του.

Ο Άρης με την παρουσία του Νίκου Λάσκαρη στη διοίκησή του απέκτησε και πάλι την ηρεμία που αναζητούσε μετά το πέρας της αγωνιστικής περιόδου 2007-2008. Μετά από την παρουσία του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Euroleague. Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Εκεί όπου και τις δύο φορές με ένα νοικοκυρεμένο μπάτζετ για τις ανάγκες του θεσμού φλέρταρε με την πρόκρισή του ακόμη και στην προημιτελική φάση του θεσμού. Κι αυτό γιατί και τις δύο έφθασε με το σπαθί του στο ΤΟΡ 16 κόντρα σε ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ και κόντραρε εξίσου και τις επόμενες που βρέθηκαν στο δρόμο του.

Η έλευση του Νίκου Λάσκαρη έφερε την ηρεμία που χρειαζόταν, ώστε ο Άρης να ξεπεράσει την κοιλιά που είχε κάνει και αυτή εκφραζόταν με την αγωνιστική του παρουσία στις εσωτερικές του υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο όπως και στην Ευρώπη. Εκεί όπου η απουσία του ήταν ακόμη παραπάνω αισθητή. Ο κόσμος ήταν όμως εκεί και στις κερκίδες του Αλεξανδρείου και της πιο γνωστής πλέον Nick Galis Hall. Κι αυτό γιατί πρόκειται για έναν μπασκετικό κόσμο που ξέρει να στηρίζει την ομάδα του και να είναι πιστός σε αυτήν κι ακόμη περισσότερο από το τέλος της προηγούμενης. Τότε όταν επήλθε η αλλαγή σελίδας στα διοικητικά και αφουγκράστηκε πως κάτι άρχισε να αλλάζει. Και πράγματι άλλαξε.

Ο Άρης μπήκε και πάλι στον δρόμο όπου πρέπει να βρίσκεται βάση της ιστορίας του και του ονόματός του. Πολύ περισσότερο και των 21 τίτλων που κοσμούν την κορυφή της Nick Galis Hall μαζί με τη φανέλα του Νίκου Γκάλη. Του "Νικ" που με τη σειρά του βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στην προσπάθεια επί της παρουσίας του Νίκου Λάσκαρη στον Άρη. Κι αν ο νέος ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Άρης πριν αποφασίσει να αναλάβει τον Άρη δεν ήταν σίγουρα Άρης είναι επόμενο να αρχίσει να γίνεται. Να δένεται με την ομάδα, την πόλη της Θεσσαλονίκης και τον κόσμο της. Άλλωστε έχει κάθε λόγο και ο ίδιος να θέλει η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει να πετύχει.

Η ηρεμία που έχει επιφέρει η παρουσία του Νίκου Λάσκαρη έχει να κάνει καταρχήν με το οικονομικό κομμάτι. Εκεί όπου άπαντες γνωρίζουν πλέον ότι δεν θα υπάρχει καθυστέρηση στις πληρωμές τους. Είτε είναι από το τεχνικό τιμ, είτε από το υπόλοιπο τιμ, είτε από τους παίκτες είτε από τους υπαλλήλους των γραφείων. Στον Άρη επί της παρουσίας του Λάσκαρη όχι απλώς πληρώνονται στην ώρα τους αλλά συμβαίνει το εξής ασυνήθιστο. Να πληρώνονται μία εβδομάδα πριν από το πέρας του μήνα. Να γίνεται δηλαδή το αυτονόητο και με το παραπάνω και αυτό να βγαίνει μέσα στο παρκέ.

Ο Λάσκαρης τον οδηγεί προς την κορυφή
Λάσκαρης INTIME SPORTS

Το θέλω του στην επιστροφή του Άρη στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας και πιο συγκεκριμένα - εκ νέου - στο Eurocup δεν ήταν να δώσει απλώς το παρών. Αλλά να διεκδικήσει την κατάκτησή του όπως στην αγωνιστική περίοδο 2004-2005 στον τελικό του Σαρλερουά με την Ντινάμο Μόσχας τον Απρίλιο του 2005. Εξάλλου με την κατάκτηση του δεύτερου τη τάξη θεσμού ο Άρης θα επιστρέψει απευθείας στην Euroleague όπως είναι πιο δύσκολο να συμβεί μέσω του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Νίκος Λάσκαρης όμως όπως δεν έκρυψε μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ βρίσκεται ήδη σε ανοιχτή γραμμή με τους εκπροσώπους και των δύο πόλων του νέου μπασκετικού χάρτη που φαίνεται να δημιουργείται. Εκτός της Euroleague και με την FIBA.

Ο Λάσκαρης τον οδηγεί προς την κορυφή
Πρίφτης INTIME SPORTS

Ο Νίκος Λάσκαρης μετά τη λήξη του παραδέχθηκε στην κάμερα του ΟΤΕ TV πως δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι. Και αυτό είναι η πραγματικότητα. Τα λόγια του ωστόσο στο κλειστό του Αγίου Δημητρίου δύο μέρες πριν ήταν ένα ακόμη μυστικό της νοοτροπίας που υπάρχει πλέον στον Άρη. Αυτής που τον οδήγησε στην επαγγελματική του νίκη απέναντι στην ΑΕΚ που την κέρδισε για δεύτερη φορά στη φετινή χρονιά μετά το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς. Τον νοκ άουτ προημιτελικό με την ΑΕΚ στην κατάμεστη Nick Galis Hall όπου ο Άρης την κέρδισε δείχνοντας πως είναι έτοιμος για να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω. Καταρχήν για την 3η θέση ακόμη και αν ο ένας από τους δύο βασικούς του αντιπάλους, ο άλλος είναι ο ΠΑΟΚ, έχει μεγαλύτερο μπάτζετ από αυτόν κι ακολούθως της διάσπασης των δύο "αιωνίων" της Αθήνας. Των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού όπως λίγο είχε λείψει να γίνει στην αγωνιστική περίοδο 2006-2007 στην ημιτελική σειρά των play offs με τον Ολυμπιακό όπου η πρόκριση δεν είχε έρθει παρά το πλεονέκτημα της έδρας.

Ο Λάσκαρης τον οδηγεί προς την κορυφή
INTIME SPORTS

Με δεδομένο όμως ότι ο Άρης είναι σε τροχιά και των τριών του στόχων - Κύπελλο, Basket League ΣΚΡΑΤΣ και Eurocup - δεν φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει κάτι αποτελώντας ασπίδα για το σύνολό του. Ωστόσο στον Άρη ούτε ο προπονητής αλλά ούτε και πρώτος από όλους ο Νίκος Λάσκαρης δεν είναι διατεθειμένος για μία κίνηση που δεν θα λειτουργήσει προς όφελος της υπάρχουσας χημείας. Αυτής που έχει δημιουργηθεί με την παρουσία του Αμερικάνικου καρέ (Ουότερς, Ουάιτ, ΜακΝίλ και Χάγκινς) αλλά και τον Κοέν που έχει την αμερικάνικη λογική αν και Ισραηλινός όντας απόφοιτος του κολεγίου του ΝΤάβιντσον σε συνδυασμό με την ελληνική σιγουριά (Ξανθόπουλου, Πελεκάνου, Ζάρα, Σίμτσακ και Μούρτου) λειτουργώντας σαν μία αδιάσπαστη γροθιά.

Επί του παρόντος ωστόσο κι επειδή όπως έλεγε ένας πρώην τεχνικός του Άρη ο Αντρέα Ματσόν: "Το μπάσκετ είναι το αύριο", στον Άρη ήδη άφησαν στο ΟΑΚΑ τους πανηγυρισμούς για το διπλό επί της ΑΕΚ αφού ακολουθεί το ντέρμπι του Eurocup σε μία όπως όλα δείχνουν κατάμεστη Nick Galis Hall με την Ούνικς Καζάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ