OPINIONS

Καμπανάκι από ΠΑΟΚ πριν από τη Μόσχα

Καμπανάκι από ΠΑΟΚ πριν από τη Μόσχα
Σπανούλης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάρης Τσελεπίδης εξηγεί γιατί ο τρόπος που ήρθε η νίκη επί του ΠΑΟΚ συνιστά προσοχή στον Ολυμπιακό εν όψει του ραντεβού του στη Μόσχα κόντρα στη ΤΣΣΚΑ.

Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε στο ΣΕΦ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Τη νίκη και το ροζ φύλλο αγώνα και διατηρήθηκε στο ρετιρέ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ μετά την 17η αγωνιστική αλλά συνάμα καλείται να μάθει μέσα από την εμφάνισή του για το ραντεβού της Παρασκευής στη Μόσχα κόντρα στη ΤΣΣΚΑ στο φινάλε του Α' γύρου του ΤΟΡ 16 της Euroleague.

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στο τέλος με τους οχτώ συνεχόμενους πόντους του δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Το άκουσμα της κόρνας της λήξης δικαιολογημένα βρήκε τον Σούλη Μαρκόπουλο να διαμαρτύρεται στους διαιτητές για τη φάση του 35΄ όπου δεν δόθηκε φάουλ στον Νίκολα Μάρκοβιτς στην προσπάθειά του να καρφώσει τη μπάλα. Σε ένα χρονικό σημείο όπου το σκορ ήταν 68-66 για τον Ολυμπιακό με τον ΠΑΟΚ να μπορούσε να ισοφαρίσει αλλά αντί αυτού ο Ματ Λοτζέσκι με το τρίποντό του έκανε το 71-66.

Ο Ολυμπιακός αν και με 12 ετοιμοπόλεμες λύσεις χρειάστηκε το τελευταίο δίλεπτο για να κερδίσει τον ΠΑΟΚ που αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Κώστα Βασιλειάδη και Σοφοκλή ΣΧορτσανίτη και από το 34:10 χωρίς τον Βαγγέλη Μαργαρίτη που αποβλήθηκε με πέντε φάουλ. Παρόλα αυτά ο "Δικέφαλος" απέδειξε για ακόμη μία φορά πως λίγο έλειψε να... στείλει για ακόμη μία φορά τους φιλάθλους στον τρελογιατρό όπως λέει και ένα από τα αγαπημένα τους συνθήματα. Πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα η ήττα - σοκ από το Φάρο στο Κερατσίνι στο νοκ άουτ ημιτελικό του Κυπέλλου και η νίκη επί της Βαλένθια προ ημερών στο PAOK Sports Arena. Στο τρίτο μάλιστα ισάριθμο παιχνίδι με τους Ολυμπιακό εντός και εκτός κι ενδιάμεσα στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό που το χάνει στις λεπτομέρειες.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος για ακόμη μία φορά απέδειξε το πόσο καλά διαβασμένος ήταν με τους συνεργάτες του πηγαίνοντας το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Είτε με την εξαιρετική εμφάνιση των Ούρος Ντούβνιακ και Νίκολα Μάρκοβιτς είτε με την επιβολή του ρυθμού από τον Ουίλιαμ Χάτσερ. Σε ένα παιχνίδι που θα είχε διαφορετική εξέλιξη αν ο Ουίλιαμ Χάτσερ ευστοχούσε στο τρίποντό του είτε στο 2:07 είτε στο 1:26 για το 40΄ με το σκορ στο 75-74 για τον Ολυμπιακό. Μετά το δεύτερο όμως άστοχο τρίποντο του Αμερικανού πλέι μέικερ του ΠΑΟΚ ο Βασίλης Σπανούλης δεν τον μιμήθηκε κάνοντας το 78-74 βάζοντας ουσιαστικά τίτλους τέλους στις όποιες ελπίδες του "Δικεφάλου" για νίκη στο ΣΕΦ.

Ωστόσο η εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ δεν θύμιζε σε τίποτα αυτή προ τριημέρου επί της Χίμκι και πάλι στο ΣΕΦ. Κι αν η ουσία είναι η νίκη και αυτή που μετράει για την κανονική περίοδο της Basket League ΣΚΡΑΤΣ που δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας εν όψει των playoffs συνιστά μεγάλη προσοχή για το ραντεβού της Παρασκευής στη Μόσχα κόντρα στη ΤΣΣΚΑ. Μία εμφάνιση που θα πρέπει να αποτελέσει καμπανάκι αφύπνισης για ένα διπλό που θα επιτρέψει στους "ερυθρόλευκους" να "ρεφάρουν" την εντός έδρας ήττα από τη Μπάμπεργκ.

Ο Ολυμπιακός είναι σίγουρο πως, στο τελευταίο παιχνίδι πριν την ενσωμάτωση στη φετινή Euroleague και του Κώστα Παπανικολάου, θα πρέπει να προσέξει από το τζάμπολ μέχρι το άκουσμα της κόρνας της λήξης. Να προσέξει τα λάθη του αλλά και οι παίκτες του να είναι ψύχραιμοι από τη γραμμή των ελευθέρων βολών για να μην επαναλάβουν αστοχία όπως κόντρα στον ΠΑΟΚ όπου είχανε 10/22 με ποσοστό 45%(!!!). " Στην αρχή του αγώνα είχαμε πρόβλημα στο να σκοράρουμε, κάτι που έγινε και εξαιτίας της καλής άμυνας του ΠΑΟΚ. Επρεπε να αντιδράσουμε και να παίξουμε καλύτερα. Στο τέλος βάλαμε τα μεγάλα σουτ και νικήσαμε. Πρέπει να παίξουμε σίγουρα καλύτερα σε σχέση με το σημερινό παιχνίδι στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ", δήλωσε ο Ματ Λοτζέσκι μετά τη λήξη στην κάμερα του OTE TV δίνοντας το στίγμα του.

Κι όσο για τα περί αλλαγής στο ρόστερ του Ολυμπιακού; Το τι μέλλει γενέσθαι θα φανεί μετά τη Μόσχα και το παιχνίδι με τη ΤΣΣΚΑ όπου ο Ολυμπιακός, αλλά και όλες οι ομάδες του ΤΟΡ 16 της Euroleague, θα έχουνε στη διάθεσή τους λόγω και της διακοπής που θα υπάρξει δύο εβδομάδες. Μέχρι τότε όπως δήλωσε και ο τεχνικός της ομάδας Γιάννης Σφαιρόπουλος παραμονή του παιχνιδιού με τη Χίμκι: " Θα ήθελα επίσης να σας παρακαλέσω να μην γράφετε τίποτα για μεταγραφές, δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα ". Με τον τρόπο αυτό θέλησε ξεκάθαρα να διατηρήσει την ηρεμία στο σύνολό του, και καλά έκανε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρξε φημολογία ακόμη και για πρώην σέντερ της ομάδας.

Επί του παρόντος όμως αυτό που προέχει για τον Ολυμπιακό είναι να αποδράσει από τη Μόσχα με νίκη του επί της ΤΣΣΚΑ. Σε ένα παιχνίδι όπου οι "ερυθρόλευκοι" θα ταξιδέψουν έχοντας ηρεμία μετά τη νίκη τους επί του ΠΑΟΚ στο πιο καλό τεστ που θα μπορούσανε να έχουνε για να παρουσιαστούν με συγκέντρωση στο 100% σε άμυνα και επίθεση. Και αν αγωνιστούν όπως στη Βιτόρια κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα ή στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο απέναντι στη Χίμκι δεν έχουνε να φοβηθούν απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη που έχει αποδείξει ότι έχεις τις αδυναμίες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ