OPINIONS

Το Τσάμπιονς Λιγκ, τα χρήματα και ο Νίνης με τον «Λύμπε»

Το Τσάμπιονς Λιγκ, τα χρήματα και ο Νίνης με τον «Λύμπε»
Νίνης INTIME SPORTS

Ο Πέτρος Παπαμακάριος γράφει για το "αντίο" του Σωτήρη Νίνη, την αναγνώριση του Νίκου Λυμπερόπουλου και το κέρδος του Παναθηναϊκού.

Η σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Παναθηναϊκό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, από τη στιγμή που δεν κατακτήθηκε ο τίτλος, και αυτός δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μια θέση που δίνει στο Τριφύλλι την δυνατότητα αν εξασφαλίσει την αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ να παλέψει σε δυο προκριματικούς γύρους, όντας ισχυρός και στους δυο, για την είσοδο του στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κάτι που άμα τελικά το πετύχει θα του δώσει σίγουρα μια βαθιά οικονομική ανάσα. Βέβαια για να μιλήσουμε για το τι θα γίνει στα τέλη Ιουλίου, όταν και θα ριχτεί στην μάχη των προκριματικών ο Παναθηναϊκός, πρέπει πρώτα να δούμε τι θα γίνει από σήμερα έως και τα τέλη Ιουνίου.

Πως θα εξελιχθούν τα πράγματα με την αδειοδότηση, τι θα γίνει με τις αποπληρωμές των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, ποιοι θα παραμείνουν στο ρόστερ, τι θα γίνει με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και με τι προοπτικές θα χτιστεί ο Παναθηναϊκός της σεζόν 2012-13.

Αυτή τη στιγμή όλα είναι στον αέρα και το μόνο που υπάρχει είναι η προσπάθεια του Γιάννη Αλαφούζου και του «Σωματείου» λαϊκής βάσης ώστε να αποκτηθούν οι μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη και εν συνεχεία να εισρεύσουν χρήματα τόσο από τους ισχυρούς άνδρες που κρύβονται πίσω από την κίνηση αυτή όσο και από τον απλό κόσμο.

Φυσικά η Ευρωπαϊκή παρουσία των πράσινων και πόσο μάλλον αν η ομάδα καταφέρει και παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ θα δώσει περισσότερα εχέγγυα ώστε να στηρίξει ο κόσμος αυτή τη προσπάθεια. Ώστε να δώσει τα λεφτά του και να πάρει διαρκείας μαζί με τις μετοχές σύμφωνα με το πλάνο του Γιάννη Αλαφούζου.

Μέχρι όμως να γίνει αυτό και για να γίνει ο κόσμος θα πρέπει να δει κινήσεις από τον Γιάννη Αλαφούζο και την ομάδα του. Θα πρέπει να δει να εισρέουν χρήματα που θα βγουν από τις τσέπες τους και όχι από «δάνεια» που θα κληθεί να αποπληρώσει ο κόσμος. Αν δεν βάλουν πρώτα αυτοί το χέρι στην τσέπη δύσκολα θα το βάλει ο κόσμος σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τον καθένα από εμάς.

Οπότε όλα εξαρτώνται πλέον από τις κινήσεις των διοικούντων και το τι θα πράξουν από εδώ και πέρα για να βγει ο Παναθηναϊκός από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει και να μην πάει στράφι η προσπάθεια των παικτών του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Εσείς διαβάστε την απάντηση Αλαφούζου στους κύκλους του Ολυμπιακού, τις καταπληκτικές δηλώσεις του Μπουμσόνγκ, τη νίκη με 1-0 επί της ΑΕΚ, τις δηλώσεις του Σωτήρη Νίνη, τους πιθανούς αντιπάλους στην Ευρώπη και το άρθρο του Πέτρου Παπαμακάριου.

Υ.Γ. Διπλό λάθος από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού πριν από την έναρξη του αγώνα με την ΑΕΚ το γεγονός ότι δεν τίμησαν τον Σωτήρη Νίνη και τον Νίκο Λυμπερόπουλο για διαφορετικό λόγο τον καθέναν. Ευτυχώς όμως που ο κόσμος του Τριφυλλιού φρόντισε με τον τρόπο του να πει «ευχαριστώ» και στους δυο.

Υ.Γ.1 Το δάκρυ του Σωτήρη Νίνη τα λέει όλα για το τι νοιώθει ο «μικρός» για αυτή την ομάδα. Από την πρώτη του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα τον Ιανουάριο του 2007 όλοι ήταν σίγουροι ότι λίγα χρόνια αργότερα ο Νίνης θα έπαιζε σε μια κορυφαία ομάδα της Ευρώπης. Και ίσως αυτό που στεναχωρεί τους φίλους του Παναθηναϊκού περισσότερο είναι πως ο Νίνης φεύγει ως ελεύθερος και πάει στην Πάρμα η οποία στα μάτια τους δεν συγκρίνεται με τον Παναθηναϊκό. Κανείς δεν σκέφτεται πως ο Νίνης κάνει ένα μικρό βήμα πριν το άλμα για το οποίο έχει όλες τις δυνατότητες.

Υ.Γ.2 Νικόλα. Νικόλα σε ευχαριστούμε για όλα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο για έναν ποδοσφαιριστή του οποίου τη φανέλα από το 1997 έχω ακόμα στην ντουλάπα μου και ο οποίος αν και ήταν ίσως ο κορυφαίος έλληνας μεσοεπιθετικός δεν ανταμείφθηκε με τους τίτλους που θα έπρεπε να είχε πάρει ελέω της παράγκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ