OPINIONS

Ο "μεγάλος μικρός"... Χάρης Μαυρίας

Ο "μεγάλος μικρός"... Χάρης Μαυρίας
INTIME SPORTS

Ο Χάρης Μαυρίας στο καλύτερο του ματς με τον πράσινη φανέλα θύμισε σε όλους τον "μεγάλο μικρό" Δημήτρη Σαραβάκο και ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει το ντέρμπι τόσων αστέρων. Τα λάθη στα στημένα πλήρωσε και πάλι ο Παναθηναϊκός που είναι το μοναδικό... κατάλοιπο που έχει απομείνει από την εποχή Φερέιρα.

Ο τίτλος μπορεί να φαντάζει υπερβολικός για κάποιους και ιδίως για όσους είχαν ίνδαλμα όταν ήταν μικροί τον τεράστιο Δημήτρη Σαραβάκο. Βέβαια και εγώ είμαι ένας από αυτούς που θεωρώ ότι ο "μεγάλος μικρός" ήταν ότι καλύτερο έχω δει στο Τριφύλλι όλα αυτά τα χρόνια και πάντα τον θαύμαζα.

Βλέποντας όμως τα όσα έκανε την Κυριακή το βράδυ ο 18χρονος Χάρης Μαυρίας από το Τσιλιβή της Ζακύνθου μου θύμισε εμφανίσεις ανάλογες του Δημήτρη Σαραβάκου με την πράσινη φανέλα.

Και μιλάμε για ένα παιδί που την Κυριακή παρότι μετράει συνολικά 41 παρουσίες με την πράσινη φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος δεν έχει παίξει ποτέ ξανά σε ντέρμπι εναντίων του Ολυμπιακού.

Και όλοι γνωρίζουν ότι αυτά τα ντέρμπι είναι ιδιαίτερα. Δεν μετράει μόνο το ταλέντο. Δεν μετράει μόνο η ποιότητα, δεν μετράει μόνο το μυαλό. Τα θες όλα αυτά όπως επίσης και τσαγανό και πάθος και τσαμπουκά. Και ο Μαυρίας τα είχε όλα αυτά την Κυριακή και με το παραπάνω καθώς όχι απλά έπαιξε, όχι απλά ξεχώρισε αλλά ήταν ο καλύτερος όλων στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο καλύτερος όλων των αστέρων και ο οποίος κατόρθωσε να συγκεντρώσει πάνω του όλα τα βλέμματα δικαίως μάλιστα με την παρουσία του.

Ο Μαυρίας μάλιστα είναι "αρρωστάκι" με τον Παναθηναϊκό και αυτό το γνωρίζουν όλοι στην γενέτειρα του το Τσιλιβή. Όπως επίσης ξέρουν ότι ο πατέρας του πριν από πέντε-έξι μήνες σε εκδήλωση που είχε γίνει στο σύνδεσμο της Ζακύνθου είπε πει με αφορμή το ενδιαφέρον της Στουτγκάρδης: "Τι χρώματα φοράει κόκκινα; Μπα δεν μας αρέσουν τα κόκκινα".

Αυτό που δεν ξέρουν όμως είναι πως ο Μαυρίας το καλοκαίρι θα μπορούσε να φύγει ή να συμφωνήσει με ομάδα χωρίς ο Παναθηναϊκός να πάρει καθόλου χρήματα. Κάτι το οποίο δεν ήθελε ούτε ο μικρός αλλά ούτε και ο πατέρας του καθώς και οι δυο θέλουν όταν έρθει αυτή η ώρα, γιατί θα έρθει είναι δεδομένο, ο Παναθηναϊκός να κερδίσει από τον Χάρη. Όπως άλλωστε έχει κερδίσει και ο Χάρης από την πενταετή πλέον παρουσία του στην ομάδα της καρδιάς του.

Τον.... πλήγωσε η "ζώνη"

Από εκεί και πέρα και στα καθαρά αγωνιστικά μόνο κάτι θα πω. Ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι πλήρωσε την επιμονή του... Ζεσουάλδο Φερέιρα... ναι του Φερέιρα να παίζει το Τριφύλλι "ζώνη" στα στημένα. Το Τριφύλλι έχει φάει πάρα πολλά γκολ φέτος από στημένες φάσεις και το ίδιο έγινε και κόντρα στον Ολυμπιακό.

Είναι το τελευταίο κατάλοιπο που έχει μείνει από την εποχή του Πορτογάλου τεχνικού και είναι σίγουρο ότι ο Χουάν Ραμόν Ρότσα θα το αλλάξει όταν βρει τον χρόνο να δουλέψει πάνω στο αμυντικό κομμάτι των πράσινων.

Είναι εμφανές άλλωστε πως μέχρι τώρα έχει ρίξει το βάρος του στο πως θα είναι πιο δημιουργικός ο Παναθηναϊκός. Πως θα κάνει φάσεις, πως θα σκοράρει και πως θα απειλή τον αντίπαλο έχοντας αυτός την κατοχή και παίζοντας επιθετικά. Ότι δεν έκανε δηλαδή επί Φερέιρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ