OPINIONS

Μένει από δυνάμεις, λύσεις και... μυαλό

Μένει από δυνάμεις, λύσεις και... μυαλό
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός INTIME SPORTS

Στο πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι τον έχει καταβάλει η υπερπροσπάθεια ενώ ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν έχει άλλους άσους να βγάλει από το μανίκι του.

Αν στις αρχές Σεπτέμβρη έλεγε κάποιος ότι ο Παναθηναϊκός τον Μάρτιο θα ήταν μέσα στην μάχη του τίτλου πολλοί θα τον περνούσαν για τρελό.

Και όχι γιατί το Τριφύλλι δεν είναι μια ομάδα που κάθε χρόνο έχει ως στόχο αλλά γιατί όλα έδειχναν ότι οι πράσινοι δεν έχουν τόσο δυνατό ρόστερ όσο ο "αιώνιος" αντίπαλος τους και επειδή τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα τους επηρέαζαν πάρα πολλοί.

Όμως ο Παναθηναϊκός του Ζεσουάλδο Φερέιρα τα κατάφερε και αντεπεξήλθε υπέροχα μέχρι τις αρχές Μαρτίου στην μάχη του πρωταθλήματος καθώς μην ξεχνάμε ότι πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ στις 4 του Μάρτη ήταν δυο πόντους μπροστά από τον Ολυμπιακό και σαφώς το πρόγραμμα τον ευνοούσε.

Και όμως μέσα σε δυο εβδομάδες οι πράσινοι γνώρισαν δυο διαδοχικές ήττες από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και το συν δυο έγινε πλην τέσσερις.

Το κακό για το Τριφύλλι είναι πως πλέον δεν εξαρτώνται όλα από το χέρι του καθώς ακόμη και αν κερδίσει στο ντέρμπι της Κυριακής τον Ολυμπιακό θα πρέπει να μην χάσει αλλού βαθμούς και ο "αιώνιος" αντίπαλος να κάνει και άλλη γκέλα.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ότι μένει από δυνάμεις, λύσεις και... μυαλό.

Ήταν δεδομένο ότι μια χρονιά δεν βγαίνει με 13, 14 ή 15 παίκτες πρώτης διαλογής καθώς οι τραυματισμοί και τα λάθη που έγιναν στις αποθεραπείες ποδοσφαιριστών ήταν πάρα πολλές.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως ποτέ στην διάρκεια της φετινής σεζόν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν είχε όλους τους παίκτες στην διάθεση του. Στην αρχή ήταν ο Χριστοδουλόπουλος με τον Νίνη οι δυο σοβαροί τραυματίες που στέρησαν από τον Πορτογάλο δυο σημαντικά όπλα του ενώ τώρα είναι οι Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και Σεμπάστιαν Λέτο οι οποίοι έχουν μπει στα πιτ εδώ και δυο μήνες.

Μάλιστα για τον πρώτο σκόρερ του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν είναι αμφίβολο αν θα προλάβει να παίξει ξανά στην διάρκεια της χρονιάς.

Οι τραυματισμοί αυτοί έχουν φυσικά ως αποτέλεσμα το γεγονός ότι οι πράσινοι δεν διαθέτουν πληθώρα λύσεων και δεν διαθέτουν παίκτες οι οποίοι μπορούν να αλλάξουν την ροή ενός αγώνα. Συν επίσης ότι ο Φερέιρα αναγκάζεται να χρησιμοποιεί όλο τους ίδιους και τους ίδιους οι οποίοι δείχνουν να μένουν από δυνάμεις. Να μην μπορούν να ακολουθήσουν τον ρυθμό ενός αγώνα.

Βέβαια θα πει κάποιος και με το δίκιο του πως ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε η ΑΕΚ βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα και φυσικά θα με βρουν σύμφωνο. Η μόνη διαφορά είναι πως τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η ΑΕΚ αγωνίζονται χωρίς το βάρος με το οποίο αγωνίζονται οι παίκτες του Παναθηναϊκού καθώς οι πράσινοι είναι ακόμα μέσα στην μάχη του τίτλου σε αντίθεση με τους δυο "δικέφαλους".

Ο Παναθηναϊκός έδειξε σε αυτά τα δυο παιχνίδια να μην έχει φρεσκάδα, να μην μπορεί να βγάλει πάθος και ένταση στο παιχνίδι του και ουσιαστικά οι αντίπαλοι να φαίνονται πολύ παραπάνω.

Ακόμη και το... μυαλό του Τριφυλλιού ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δείχνει να μην έχει πλέον άλλες λύσεις. Να μην μπορεί να βγάλει άλλους άσσους από το μανίκι του. Όπως έκανε τουλάχιστον στον πρώτο γύρο όταν ο Παναθηναϊκός έπαιζε μακράν το καλύτερο ποδόσφαιρο της φετινής περιόδου.

Είναι γεγονός ότι ο Πορτογάλος έμεινε αβοήθητος από την διοίκηση του Τριφυλλιού και ίσως μια με δυο διορθωτικές κινήσεις αν είχαν γίνει να είχαν δώσει το πρωτάθλημα ήδη στους πράσινους αλλά δυστυχώς τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα ανάγκασαν τον Παναθηναϊκό να πορευτεί ως έχει.

Οπότε ίσως και το γεγονός ότι έφτασε να διεκδικεί έως τώρα τον τίτλο με αξιώσεις και με νίκη κόντρα στον ΟΣΦΠ να παραμένει ζωντανός στην μάχη του πρωταθλήματος είναι από μόνο του άξιο συγχαρητηρίων.

Υ.Γ. Στην ήττα από την ΑΕΚ έχει ευθύνες και ο Φερέιρα. Η ΑΕΚ δεν είναι Δόξα Δράμας για να βγάζεις τον Μαρίνο και να βάζεις τον Ζέκα δεξί μπακ. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και τότε με τον Μαυρία να περνάει μπακ αλλά το Τριφύλλι δεν την είχε πληρώσει. Μια του κλέφτη... δυο του κλέφτη όμως.

Υ.Γ.1 Αν η διοίκηση του Παναθηναϊκού μπορούσε να προστατέψει φέτος την ομάδα της από εχθρικές διαιτησίες και να είχε το 50-50 στα παιχνίδια το πρωτάθλημα θα είχε βαφτεί πράσινο εδώ και αρκετό καιρό.

Υ.Γ.2 Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος άνθρωπος και θεωρώ ότι αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει τον Ολυμπιακό και μειώσει στον ένα βαθμό τότε όλα θα είναι ανοιχτά. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός όσο και αν αυτό φαίνεται απίθανο σε κάποιους θα γκελάρει και σε άλλο ματς μέχρι τέλος της σεζόν. Οπότε θα είναι στο χέρι του Τριφυλλιού να διεκδικήσει τον τίτλο. Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ