OPINIONS

Η δράση της Αστυνομίας… έφερε αντίδραση από τους οπαδούς

Η δράση της Αστυνομίας… έφερε αντίδραση από τους οπαδούς
INTIME SPORTS

Ο Πέτρος Παπαμακάριος γράφει για τους λόγους που οδήγησαν στην "οργή" των οπαδών του Παναθηναϊκού κατά των Αστυνομικών δυνάμεων τη Κυριακή το βράδυ στο ΟΑΚΑ.

Όλα όσα έγιναν τη Κυριακή το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο αμαύρωσαν την ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου στην Ελλάδα και η εικόνα της ντροπής, η οποία είναι κατακριτέα και καταδικαστέα από όλους μας, θα κυνηγάει για πάντα τον Παναθηναϊκό.

Το θέμα βέβαια είναι γιατί έγιναν, με βάση τα όσα υποστηρίζουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, και αν θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Πολλοί τα περίμεναν αλλά κανείς δεν πήρε μέτρα για να τα αποτρέψει.

Γιατί από τη στιγμή που η πρόληψη ηθελημένα η όχι απέτυχε όταν πήγαμε στο κομμάτι της καταστολής η μπάλα είχε ήδη χαθεί και τα επεισόδια πάλι καλά που δεν πήραν ακόμα μεγαλύτερη έκταση.

Καθώς θα πρέπει κάποιος να σκεφτεί ότι στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν περισσότεροι από 50.000 κόσμο και αυτοί που μετείχαν στα επεισόδια δεν ξεπερνούσαν τους 300-400 οπαδούς των πράσινων.

Η δράση φέρνει αντίδραση

Το θέμα όμως είναι το γιατί τα πράγματα ξέφυγαν. Τι οδήγησε αυτούς τους 300-400 σε μια τέτοια οργισμένη αντίδραση κατά της αστυνομίας κυρίως καθώς με αυτούς τα είχαν και αυτοί δέχτηκαν την "οργή" τους.

Η δράση φέρνει αντίδραση λέει ένας νόμος της φυσικής και αυτό δυστυχώς ίσχυσε και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Γιατί η Ελληνική αστυνομία είχε βάλει μόνη της το χέρι της εδώ και καιρό ώστε να βγάλει τα μάτια της.

Όταν στην διάρκεια της χρονιάς συλλαμβάνεις μόνο οπαδούς του Παναθηναϊκού επειδή έβγαλαν ένα πανό κατά των πολιτικών, την ίδια ώρα που το συγκεκριμένο συμβάν γίνεται σε όλα τα γήπεδα, ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ.

Όταν στην Λειβαδιά αναίτια αρχίζεις και βαράς αδιακρίτως κόσμο και κοσμάκη χωρίς να υπολογίζεις της συνέπειες ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ.

Όταν μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι χωρίς λόγο και αιτία μια διμοιρία μπαίνει μέσα στον κεντρικό σύνδεσμο του "Ενιαίου Φορέα" και αρχίζει και βαράει αδιακρίτως και κάνεις καταστροφές ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ.

Όταν και ενώ σε συζητήσεις που έχεις κάνει με τους επικεφαλής στου συνδέσμους λες ότι για να υπάρξει ηρεμία η αστυνομική παρουσία πριν την έναρξη του ντέρμπι θα είναι διακριτική και εσύ τελευταία στιγμή γεμίζεις το ΟΑΚΑ με κλούβες ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ.

Όταν μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του ντέρμπι διμοιρίες μπαίνουν για πρώτη φορά μέσα σε θύρα οπαδών, των φανατικών συγκεκριμένα, και ρίχνουν ξύλο ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ.

Όταν γεμίζεις το ΟΑΚΑ πριν την έναρξη του αγώνα με διμοιρίες μπροστά από την φυσούνα και τον πάγκο των φιλοξενούμενων παίρνοντας μέτρα τα οποία δεν ισχύουν ποτέ στην έδρα του αντιπάλου ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ.

Όλα αυτά κυρίως ήταν που έκαναν το ποτάμι να ξεχειλίσει. Και το θέμα είναι ότι κάποιοι γνώριζαν σίγουρα πως με τις ενέργειες τους ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΝ αλλά δεν τους ένοιαζε. Τους ένοιαζε το αποτέλεσμα το οποίο και πέτυχαν.

Η… εκδίκηση

Βέβαια για να μην σταθούμε και μόνο στις προκλήσεις που όντως δέχτηκαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα πρέπει να πούμε ότι ανάμεσα στους 300-400 υπήρχαν και κάποια άτομα που σκέφτηκαν ότι έτσι θα πάρουν εκδίκηση για την Ριζούπολη.

Έτσι θα πάρουν εκδίκηση για τα όσα έγιναν πέρυσι στο Καραϊσκάκη.

Έτσι θα τα βάλουν με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος κινεί τα νήματα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έτσι θα πάρουν εκδίκηση για τα διαιτητικά σφάλματα εναντίων του Παναθηναϊκού.

Έτσι θα αναγκάσουν τον Γιάννη Βαρδινογιάννη να κόψει το παραμύθι και να αποχωρήσει οριστικά και αμετάκλητα από τον Παναθηναϊκό.

Όλα αυτά οδήγησαν στα επεισόδια που είδαμε την Κυριακή το βράδυ στο ΟΑΚΑ και τα οποία δυστυχώς θα αμαυρώσουν την ιστορία του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ