OPINIONS

Γι' αυτό ο ΠΑΟΚ το πήρε αήττητος

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ δεν αστειεύτηκε σε κανένα από τα 2700 λεπτά του φετινού πρωταθλήματος. Ούτε αγώνα, ούτε λεπτό. Ούτε σε ντέρμπι, ούτε με τους ουραγούς, και γι' αυτό ο,τι και αν ήθελε φέτος, το πήρε. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

Στα Γιάννενα, η ατμόσφαιρα ήταν περίεργη. Ο ΠΑΣ "καιγόταν" για τη νίκη, αν και γνώριζε πως από μόνη της δεν του φτάνει. Ο ΠΑΟΚ από τη πλευρά του ήθελε όσο τίποτε άλλο το αήττητο, όμως εδώ έρχεται και το μεγάλο "αλλά". Και το αλλά έγκειται στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αγχώθηκε από το Σάββατο όταν και ο Λέο Μάτος αισθάνθηκε ενοχλήσεις και τέθηκε νοκ - άουτ από την αναμέτρηση στα Γιάννενα λόγω… τελικού. Ο Ρουμάνος τεχνικός άρχισε να… μετράει τα κουκιά, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως το μόνο που ήθελε να ξέρει από την αρχή τη εβδομάδας ήταν μόνο ένα πράγμα. Την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο "Ζωσιμάδες". Και η αλήθεια είναι πως ησύχασε μόνο όταν βρέθηκε στο γήπεδο και διαπίστωσε με τα μάτια του αυτού που του του μετέφεραν. Πως το χορτάρι στο γήπεδο του ΠΑΣ δεν θυμίσει σε τίποτα από αυτό των παλαιότερων ετών.

ΑΓΧΩΘΗΚΕ ΜΕ ΜΑΤΟΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΒΑΡΕΛΑ

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, έχοντας φάει τη "κρυάδα" με τον Μάτος, αποφάσισε να προστατεύσει τον Βαρέλα χρησιμοποιώντας τους Ίνγκασον και Τόσκα στο κέντρο της άμυνας, με τον Κρέσπο να πηγαίνει στα δεξιά. Οι αλχημείες σε ματς που ο αντίπαλος παίζει όλη του τη χρονιά, δεν είναι και το πλέον δόκιμο, όχι όμως όταν έχεις νοοτροπία πρωταθλητή.

Οχι όταν εκείνοι που παίρνουν θέση στην ενδεκάδα έχουν κίνητρα. Ποιο ήταν το κίνητρο του Τόσκα; Νομίζω ότι κάποιος αυτό μπορεί να αναρωτηθεί. Ο Ρουμάνος ήθελε να βγάλει ασπροπρόσωπο τον συμπατριώτη του. Ποιος θα ήθελε να έχει τη "στάμπα" της απώλειας του αήττητου;

Κανένας, αυτό είναι δεδομένο. Όσο για τον Ίνγκασον; Κάποιοι ίσως ξεχνάνε πως ο Ισλανδός έχει τη ταμπέλα της πλέον ακριβοπληρωμένης μεταγραφής στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Ο 26χρονος βρέθηκε τον Ιανουάριο στη Τούμπα, με στόχο να ριζώσει, και παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα, έδειξε καλά δείγματα.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΘΡΙΑΜΒΟ

Κακά τα ψέμματα, ο ΠΑΣ έδειχνε ότι δεν μπορούσε να "πληγώσει" τον ΠΑΟΚ. Ακόμα και αυτή η πειραματική άμυνα του ΠΑΟΚ, κόστιζε περισσότερο από το συνολικό μπάτζετ του ΠΑΣ. Αν και είμαι ο πρώτος που δέχομαι πως τα χρήματα δεν παίζουν μπάλα, η ποιότητα που τα "συνοδεύει" είναι αυτή που πολλές φορές, παίζει. Και ο ΠΑΣ, μόλις έμαθε πως ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο Περιστέρι, "τελείωσε".

Ο ΠΑΟΚ, στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, θα μπορούσε να είχε σκοράρει τουλάχιστον δυο φορές. Και με βάση τα επεισόδια που ξεκίνησαν με το γκολ του Ακπο, ίσως και… καλύτερα που δεν προηγήθηκε νωρίς.

Ο,ΤΙ ΗΘΕΛΕ, ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ 101% ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ

Ο ΠΑΟΚ ούτε έθελξε, ούτε "πετούσε" στα Γιάννενα. Ήταν απλά συγκεντρωμένος. Όπως ήταν συγκεντρωμένος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρωταθλήματος. Ο,τι και αν γινόταν πριν ή μετά από κάθε παιχνίδι, ο Ραζβάν Λουτέσκου έβρισκε τρόπο να μη το αφήσει να "ριζώσει" στα αποδυτήρια. Μπορεί κάποιος να βρει παιχνίδια στα οποία τακτικά ο αντίπαλος προπονητής κατάφερε να "κλειδώσει" τον Ρουμάνο τεχνικό. Μπορεί κάποια ματς να μη του βγήκαν και ο ΠΑΟΚ να ζορίστηκε.

Σε επίπεδο ψυχολογικής προετοιμασίας, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τον Λουτσέσκου. Εδω και 14 μήνες, ο προπονητής του ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τα απόνερα από το ματς της Τούμπας με την ΑΕΚ, τη πικρία από τον αποκλεισμό από την Μπενφίκα, τις "σφαλιάρες" από τη Βίντι και την ΜΠΑΤΕ, τον ενθουσιασμό από τη γιορτή με τον Λεβαδειακό, ακόμα και τώρα, τον επερχόμενο τελικό του κυπέλλου.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Ο ΠΑΟΚ θα πάει στον τελικό με την απώλεια των Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο. Δυο πολύ μεγάλες απώλειες. Τη δεδομένη στιγμή, υπάρχει και το ερωτηματικό για τον Μάτος. Και μόνο που θα απουσιάσει σε δυο - τρεις προπονήσεις, είναι κάτι που δεν μπορεί να το βγάλει κανείς από την συζήτηση.

Το μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ είναι η ικανότητά του να εμφανίζεται σοβαρός και συγκεντρωμένος, είτε νωρίτερα ήταν πληγωμένος είτε προερχόταν από… μέθη. Όσο και αν σε κάποια δυσκολεύτηκε, έπαιρνε το αποτέλεσμα που ήθελε.

Διαβάστε ακόμη:
ΠΑΟΚ: Ο μοναδικός αήττητος σε όλη την Ευρώπη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ