OPINIONS

Παναθηναϊκός: Πήρε Πιτίνο, θέλει Σάρας

EUROLEAGUE / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Βλαχόπουλος γράφει για τον μεγάλο καλοκαιρινό στόχο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, την απόφασή του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να απολύσει τον Πασκουάλ και τις μεταγραφικές κινήσεις για ψηλό και κοντό.

Μετά την εποχή Πασκουάλ στον Παναθηναϊκό, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει πάρει την απόφαση να αλλάξει ριζικά τις δομές της ομάδας. Η αρχή έγινε με τον Ρικ Πιτίνο, έναν θρυλικό και αμφιλεγόμενο προπονητή του αμερικανικού μπάσκετ. Το καλοκαίρι όμως θέλει να κάνει το μεγάλο κόλπο με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε τη μεγάλη απόφαση να αποζημιώσει τον Τσάβι Πασκουάλ, αφού είδε ότι η ομάδα του είχε βαλτώσει σε αγωνιστικό και πνευματικό επίπεδο. Τους λόγους για τους οποίους έφτασε σ' αυτό το σημείο ο Παναθηναϊκός του είχαμε αναφέρει διεξοδικά εδώ και περίπου ένα μήνα με το άρθρο: οι τρεις φορές που ο Πασκουάλ έγινε ευάλωτος. Ήταν σαφές εδώ και αρκετό καιρό ότι το γυαλί μεταξύ των δύο αντρών είχε ραγίσει και το τελειωτικό χτύπημα ήταν το σκηνικό που εκτυλίχθηκε μετά το ματς με τη Νταρουσάφακα στο ΟΑΚΑ.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με αστραπιαίες κινήσεις έκλεισε έναν σπουδαίο και δογματικό προπονητή του NCAA, ο οποίος έχει και αρκετά σκάνδαλα τα οποία ακολουθούν την καριέρα του. Τι μπορεί να κάνει ο 66χρονος coach σε μία ομάδα που αυτή τη στιγμή έχει μηδενίσει; Πραγματικά η απάντηση είναι πολύ δύσκολα μπορεί να δοθεί. Ο Ρικ Πιτίνο είναι ο μεγαλύτερος προπονητής που έχει έρθει ποτέ στη χώρα μας και σίγουρα αποτελεί κόσμημα για το μπάσκετ της Ελλάδας. Αλλά έρχεται σε μία από τις χειρότερες στιγμές στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΡΑΣ

Το όνομα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεσπόζει εδώ και καιρό στο μυαλό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Καταλαβαίνει ότι μόνο με αυτόν προπονητή μπορεί να φέρει ξανά την ομάδα στις επιτυχίες. Το πιο σημαντικό, όμως είναι ότι μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες και κυρίως τους οπαδούς.

Για να γίνει αυτό χρειάζονται όμως συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

1. Απόλυτος έλεγχος της ομάδας: Να είναι πρόεδρος, GM, coach, παίκτης στις προπονήσεις και να έχει λόγο ακόμη και για την πρόσληψη του φύλακα στο γήπεδο. Δεν είναι υπερβολή. Θέλει να ελέγχει την κάθε λεπτομέρεια.

2. Μπάτζετ: Δεν θέλει τρελά ποσά και μεγάλες μεταγραφές. Όμως θέλει να έχει ένα οικονομικό υπόβαθρο, που θα τους εξασφαλίζει τουλάχιστον την είσοδο της ομάδας που θα προπονεί στο F4. Η Ζαλκίρις είναι μία ειδική κατάσταση με διαφορετικού στόχους.

3. Στήριξη στο μακροπρόθεσμο πλάνο: Ο Σάρας θέλει να έχει την απόλυτη στήριξη της διοίκησης ακόμη και στα δύσκολα. Ξέρει ότι αυτό που μετράει είναι το πλάνο και διάρκεια και όχι η εφήμερη δόξα και οι νίκες επί του "αιώνιου" αντιπάλου.

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Ο Ρικ Πιτίνο σύμφωνα με πληροφορίες θα αξιολογήσει το ρόστερ και μετά θα προχωρήσει σε αλλαγές. Ο Παναθηναϊκός βέβαια δεν έχει χρόνο. Χρειάζεται ριζικές αλλαγές στο σύνολό του. Το πρώτο ηλεκτροσόκ έγινε. Όμως το "τριφύλλι" θέλει φρεσκάρισμα. Σας γράφαμε λίγες ώρες πριν την απόλυση Πασκουάλ ότι ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται έναν αλλά δύο παίκτες.

Έναν κοντό που θα δώσει ποιότητα στην επίθεση με σταθερό σουτ και συνέπεια στην άμυνα και ένα ψηλό που θα μπορεί να υπηρετεί με ακρίβεια το pick and roll του Καλάθη και να "θωρακίζει" το καλάθι. Το ρεπορτάζ συνεχίζεται και αύριο στην εκπομπή "Είναι να γελάει κανείς" στον Sport24Radio 103.3 με τον Γιώργο Συρίγο, θα έχουμε νεότερα για τις μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ