OPINIONS

Καμία αντίδραση του Ολυμπιακού για την Α2, καμία επαφή με τους τρεις

Καμία αντίδραση του Ολυμπιακού για την Α2, καμία επαφή με τους τρεις

Ο Παντελής Βλαχόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό που ταξιδεύει σε αχαρτογράφητα νερά, την απουσία "απάντησης" για τον Σλούκα και την οριστική απόφαση για υποβιβασμό στην Α2. Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση για την ανανέωση συμβολαίων με τον ελληνικό κορμό παικτών, ο Τεόντοσιτς και η αδιαφορία για τον Πάντερ.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών απέρριψε τις προσφυγές του Ολυμπιακού, για τη μη επικύρωση της βαθμολογίας και την ακύρωση υποβιβασμού, ωστόσο ο Ολυμπιακός μετά και την οριστική απόφαση δεν αντέδρασε προκειμένου οι φίλαθλοι και οι οπαδοί να καταλάβουν πώς θα πορευτεί η ομάδα τη νέα χρονιά.

Ο Ολυμπιακός είναι αλήθεια ότι τόσα χρόνια δεν αντιδρά εν θερμώ. Μετά από μεγάλες ήττες, ηχηρούς αποκλεισμούς, εσωτερικά και οικονομικά προβλήματα, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος ήθελαν τον χρόνο τους, ώστε να δουν και να συνειδητοποιήσουν πιο σφαιρικά τις καταστάσεις. Στην παρούσα φάση, όμως, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν πέσει στην Α2. Έχουν χάσει την πρώτη μεγάλη "μάχη" που λέγεται απόκτηση Κώστα Σλούκα και βεβαίως δεν έχουν δώσει καμία απάντηση για τα περυσινά. Αποχώρηση από το ΟΑΚΑ, οφειλές στους αθλητές, προσφυγές παικτών στην Euroleague, ηχητικό Πρίντεζη και αποκλεισμός από τους "8" της διοργάνωσης.

Αυτά είναι καθημερινά ερωτήματα των φίλων του Ολυμπιακού, που ακούμε στην εκπομπή "Είναι να γελάει κανείς" στον Sport24 Radio 103.3 και φυσικά δεν μπορούν να έχουν αντίλογο. Υπάρχει βέβαια και η πλευρά που υποστηρίζει το #mexritelous, αλλά κι αυτή έχει αρκετά ερωτηματικά όσον αφορά στο μέλλον της ομάδας. Η "μοναδική αντίδραση" της ΚΑΕ στον υποβιβασμό στην Α2 ήταν η απόκτηση του Κέβιν Πάντερ. Ενός αξιόλογου γκαρντ με αρκετά καλά στοιχεία και σοβαρότητα στο παιχνίδι του. Ωστόσο είναι ένας περιφερειακός με μηδενική εμπειρία στην Euroleague και σίγουρα μια μεταγραφή από το δεύτερο ράφι. Γι' αυτό τον λόγο πέρασε απαρατήρητη όταν ανακοινώθηκε την Παρασκευή το βράδυ. Μάλιστα την επόμενη ημέρα, "ερυθρόλευκο" πρωτοσέλιδο δεν έκανε καν αναφορά για την πρώτη κίνηση του Ολυμπιακού για τη νέα χρονιά.

Η επικοινωνιακή πολιτική των ΠΑΕ και των ΚΑΕ ορίζεται ασφαλώς από τους ιδιοκτήτες. Αυτοί κατευθύνουν, αυτοί πληρώνουν και αυτοί στο τέλος γεύονται την επιτυχία ή την κριτική. Εδώ όμως υπάρχει ένα μυστήριο ως προς την σιωπή. Ακόμη και η αποχώρηση του Χρήστου Σταυρόπουλου για να εργαστεί στην Αρμάνι Μιλάνο, εγείρει ερωτηματικά και κάνει τους φιλάθλους να σκέφτονται. Οι απαντήσεις δεν έρχονται και γι αυτό υπάρχουν και οι ερωτήσεις.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο υπάρχει και ο παίκτης που θα αλλάξει αγωνιστικά και επικοινωνιακά την κατάσταση στον Ολυμπιακό. Ακόμη επίσημη κρούση στον μάνατζερ του Μίλος Τεόντοσσιτς δεν έχει γίνει. Συν τοις άλλοις αρκετά γραφεία ατζέντηδων έχουν ως πρώτο άξονα διαπραγματεύσεων τρία στοιχεία-ερωτήματα.

α. Πού θα αγωνίζεται ο Ολυμπιακός τη νέα χρονιά;
β. Αν έχουν επιλυθεί τα οικονομικά προβλήματα και οι οφειλές
γ. Αν ενισχυθεί η ομάδα τη νέα χρονιά

Σ' αυτή τη γραμμή κινήθηκε και ο μάνατζερ του Κώστα Σλούκα. Ο Παναγιώτης Καπάζογλου έκανε τη διαπραγμάτευση κινούμενος σ' αυτόν τον άξονα. Η Φενέρμπαχτσε πληρούσε όλα αυτά που ήθελαν και έτσι η υπόθεση ήταν εύκολη. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς φυσικά έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Και όσο φεύγουν ημέρες και τα ραντεβού δεν γίνονται, αυξάνονται οι φοβίες στους οπαδούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συνάντηση με τους παίκτες που αποτελούν τον βασικό ελληνικό κορμό.

Με τον Βασίλη Σπανούλη οι πρόεδροι μιλούν πιο εύκολα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν έχουν κρύψει την εκτίμησή τους και σίγουρα θα του προτείνουν ρόλο μέσα στον Ολυμπιακό, όταν αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του. Αλλά επί της ουσίας συζήτηση για το οικονομικό δεν έχει γίνει. Θα του προτείνουν ανανέωση για ακόμη ένα χρόνο με ένα συμβόλαιο που ίσως ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς, κληθεί να διαπραγματευθεί. Με τον Γιώργο Πρίντεζη εκτός από το συμβόλαιο του -είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης- θα γίνει και μια γενικότερη κουβέντα για τα περυσινά ζητήματα. Θα του προταθεί μείωση των αποδοχών και ανανέωση της συνεργασίας. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η συζήτηση με τον μάνατζερ του Βαγγέλη Μάντζαρη. Το συμβόλαιό του για τον τελευταίο χρόνο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό γράφει το ποσό των 850.000 ευρώ. Οι παράγοντες την ΚΑΕ θα του προτείνουν μεγάλη μείωση. Ενδεχομένως "ψαλίδι" που μπορεί να φτάνει και το 50%. Σ' αυτή την περίπτωση είναι σοβαρό το ενδεχόμενο ο έμπειρος γκαρντ να ζητήσει να λυθεί το συμβόλαιό του και να αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό. Ο Μάντζαρης πάντως θέλει διακαώς να μείνει στο λιμάνι. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ο Ντέιβιντ Μπλατ στον αρχικό σχεδιασμό τον είχε για να καλύπτει την πέμπτη θέση των περιφερειακών της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, πέρα από την καθυστέρηση έχει να διαχειριστεί τις ιδιάζουσες περιπτώσεις κάθε παίκτη, αλλά και των μάνατζέρ τους, οι οποίοι αναρωτιούνται τι περιμένουν οι Αγγελόπουλοι για να τους φωνάξουν στο γραφείο τους. Η τρέχουσα εβδομάδα είναι καθοριστική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ