OPINIONS

Ποιος είναι ο ΠΑΣ, ποιος είναι ο ΠΑΟ;

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Πετράκης και οι παίκτες του δουλεύουν στον ΠΑΣ με ηρεμία και χωρίς περιττά εμπόδια. Την ίδια στιγμή σκεφτόμουν τα βάσανα που περνάει ο Παναθηναϊκός. Γράφει ο Πάνος Βόγλης.

Βρισκόμουν αυτές τις ημέρες στα Ιωάννινα για τη ρεβάνς Κυπέλλου του ΠΑΣ με τον Λεβαδειακό. Το εντυπωσιακό 4-0 και το άνετο πέρασμα στους 8 της διοργάνωσης. Μιλώντας με ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας και της ομάδας (εντός και εκτός αυτής), κατάλαβα πόσο σωστά, ήρεμα και χωρίς περιττά εμπόδια δουλεύουν ο Πετράκης και οι παίκτες.

Και την ίδια στιγμή σκεφτόμουν τα βάσανα που περνάει ο Παναθηναϊκός, το βάρος που σηκώνει χωρίς προφανή λόγο ο Ουζουνίδης και πώς πορεύονται οι δύο οργανισμοί. Όχι, δε θέλω να συγκρίνω τα μεγέθη. Είναι άδικο και για τους δύο. Ούτε να ρίξω τον πήχη στο "τριφύλλι" και να το βγάλω από το κάδρο των Big-4. Αν και μέχρι στιγμής το τελευταίο το πετυχαίνει με μεγάλη ταχύτητα πτώσης το ίδιο το κλαμπ.

ΤΑ "ΣΥΝ" ΤΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Δείτε όμως μερικά δεδομένα. Το ένα κλαμπ:

1.Άκουσε τον ιδιοκτήτη του στις 31/12 να λέει δημόσια πως έχουν πληρωθεί οι πάντες και η ομάδα δε χρωστάει σε κανέναν.

2.Πέρασε στους προημιτελικούς του Κυπέλλου.

3.Δεν έχει (τουλάχιστον εφέτος) χορηγία από το κράτος, αλλά ζει από ίδια κεφάλαια και δύο μεγάλες χορηγίες ιδιωτικών εταιρειών.

4.Ο προπονητής βρίσκεται εκεί από το 2014 και δουλεύει με τις συνθήκες που θέλει.

5.Πούλησε (απευθείας) παίκτη στην Άρσεναλ, με πολύ καλά χρήματα, παίκτη που προέκυψε από δουλειά στα δικά της μέρη. Ο Μαυροπάνος είναι από το χωριό του ιδιοκτήτη του ΠΑΣ, Γιώργου Χριστοβασίλη.

ΤΑ ΠΛΗΝ ΤΟΥ "ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ"

Την ίδια στιγμή το άλλο κλαμπ:

1.Δεν έχει καν ιδιοκτήτη. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται περίπου 4 μήνες "μέσα", γίνονται απολύσεις και φυσικά το 70% του ρόστερ ψάχνει άλλη ομάδα.

2.Αποκλείστηκε από τη Λαμία, από τη συνέχεια του Κυπέλλου.

3.Αναζητεί νέες χορηγίες από το κράτος, έμμεσα ή άμεσα, αλλιώς δεν βγαίνει η σεζόν. Οι ιδιώτες χορηγοί δεν τρελαίνονται πια να διαφημιστούν στον Παναθηναϊκό.

4.Ο προπονητής θα μπορούσε να μείνει χρόνια, αλλά και αυτός ξέρει ότι αργά ή γρήγορα θα βρίσκεται σε άλλον πάγκο. Απορώ πώς έμεινε μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό, όταν είχε αποφασίσει να φύγει.

5.Δεν μπορεί να πουλήσει εύκολα κανέναν παίκτη σε συμφέρουσα τιμή. Ξεπουλάει και χάνει βασικά γρανάζια της μηχανής του από διεκδικητές του τίτλου. Ακόμη και ο Βλαχοδήμος που πήγε στη Μπενφίκα, νομίζω δεν πουλήθηκε στα χρήματα που έπρεπε και φυσικά δεν προέκυψε από δουλειά των Ακαδημιών ή έστω από δουλειά του συλλόγου.

Η ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

Ελπίζω να καταλάβατε γιατί δε βάζω στο ίδιο κάδρο ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό. Θα ήταν αστείο και θα μου λέγατε “καλά ρε φίλε, που ζεις”; Ακριβώς.

Φοβάμαι ότι η κοινωνία του Παναθηναϊκού δεν έχει καταλάβει που ζει και πώς ζει. Ακόμη τρώγονται μεταξύ τους οι μεν με τους δε. Αλήθεια ποιοι είναι οι από δω και ποιοι οι από κει; Δε θα έπρεπε να θέλουν ΟΛΟΙ το καλό της ομάδας τους;

Βρίζουν τον Αλαφούζο που παράτησε το καράβι. Υπάρχουν εκείνοι που λένε “όχι κύριοι, εσείς δε δικαιούστε να τον βρίζετε, γιατί κάποτε τον στηρίζατε”.

Τα χώνουν ακόμη στον...Βαρδινογιάννη. Ότι ακόμη επηρεάζει καταστάσεις και αυτός έφερε την ομάδα σε αυτό το χάλι, με παρασκηνιακές κινήσεις.

Μετά βρίζουν οι υποστηρικτές των Βαρδινογιάννηδων εκείνους που κατέβηκαν στο συλλαλητήριο σχεδόν 10 χρόνια πίσω! Δέκα χρόνια ρε φίλε. Τι ζούμε;

Θα μου πείτε, εδώ κατηγορούμε κάποιους που το 1981 ψήφισαν τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ε, ναι, μιλάμε για...επίκαιρα ζητήματα.

ΤΟ BRAND ΠΟΥ ΑΡΓΟΣΒΗΝΕΙ...

Και σταματώ εδώ, γιατί το πράγμα γίνεται ακόμη πιο μπλεγμένο, βρωμερό και συνάμα αποκρουστικό. Όχι μόνο για εμάς, αλλά και για έναν νέο παίκτη που θέλει να κάνει καριέρα. Ναι, προφανώς το brand name παραμένει ακόμη σε καλό επίπεδο για την Ελλάδα. Αλλά για πόσο ακόμη;

Με όλα αυτά, εσείς, αν ήσασταν στη θέση ενός παίκτη που είχε πρόταση από τον (κάθε) ΠΑΣ και από τον Παναθηναϊκό, τι θα επιλέγατε; Προσοχή, δεχόμεθα μόνο σοβαρές απαντήσεις.

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑΚΤΙΚΗ

Η μεταγραφή του Μαυροπάνου έφερε τον ΠΑΣ στο προσκήνιο για λόγους που παλαιότερα ήταν φρούδες ελπίδες. Τώρα βλέπουμε ότι αλλάζει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι, δε μικραίνει η ψαλίδα. Απλώς οι περισσότεροι πιο “μικροί” άρχισαν να δουλεύουν σωστότερα και να μην περιμένουν μόνο την ελεημοσύνη (σε παίκτες) των μεγάλων. Θα πάρουν και από αυτούς, αλλά ζουν και χωρίς αυτήν τη συνθήκη.

Ο Ατρόμητος, ο ΠΑΣ, ο Πανιώνιος, η ΑΕΛ, η Ξάνθη, η Παναχαϊκή που έρχεται με φόρα και με... Κατσουράνη από την πιο κάτω κατηγορία, άλλαξαν τακτική. Κάνουν τα δικά τους κουμάντα, στρώνουν το πάπλωμα ως εκεί που πάει, οργανώνονται, σου λένε θα πάρεις τόσο και τα παίρνεις και μετά ζητάνε παίκτη υπέρβασης από τους μεγάλους. Με τα στραβά τους και τα θετικά τους.

Αλήθεια, από αυτόν τον Παναθηναϊκό, πόσους παίκτες θα ήθελε ο (κάθε) ΠΑΣ;

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ