OPINIONS

Ο νικητής των ημερών

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΣΑΤ / ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)
Βασιλειάδης EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Βασιλειάδης επαναφέρει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στις ράγες της νομιμότητας. Η συνεργασία του με τη FIFA και φυσικά με την UEFA, φέρνουν αποτέλεσμα χειροπιαστό. Όχι επικοινωνιακό, όχι για τη λεζάντα. Ο Πάνος Βόγλης αναλύει.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης επαναφέρει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στις ράγες της νομιμότητας. Αυτή είναι η είδηση του μήνα. Η συνεργασία του με τη FIFA και φυσικά με την UEFA, φέρνουν αποτέλεσμα χειροπιαστό. Όχι επικοινωνιακό, όχι για τη λεζάντα, αλλά για την ουσία.

Όσα προκύπτουν από τη Γ.Σ. της ΕΠΟ, μας οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα πως θα γίνουν κανονικά εκλογές στην Ομοσπονδία (λογικά μετά τις 25 Ιουλίου) και κυρίως πως όποια παράταξη και αν επικρατήσει, δεν θα μπορεί να κάνει του κεφαλιού της. Υπάρχουν κανόνες, που αν δεν τηρηθούν, θα φέρουν σε χρόνο μηδέν, Grexit και μάλιστα θορυβώδες.

Τι σημαίνουν όλα όσα έχει πετύχει ο Υφυπουργός το τελευταίο διάστημα, για την ποδοσφαιρική ζωή μας; Αφ’ ενός τελειώνει το καθεστώς της ανομίας και της αναρχίας. Προφανώς και πάλι θα εμφανιστούν καου-μπόηδες, όμως τώρα οι συνέπειες θα είναι σκληρές για τον παραβάτη. Όχι μόνο γιατί το λέει ο Νόμος Βασιλειάδη, αλλά διότι η επίβλεψη της UEFA, θα είναι καθημερινή. Με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ουσιαστικά το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, θα υφίσταται μόνον εάν η διοίκηση που θα εκλεγεί κάνει τη δουλειά της βάσει των νόμων και των οργάνων που πρέπει. Αν ο Γραμμένος το πάει αλλιώς το έργο, θα το βρει μπροστά του. Στο χέρι του βρίσκεται η ομαλή (διαφαινόμενη) θητεία του.

Θα μου πείτε «ρε φίλε, στην Ελλάδα είμαστε, πάντα ο ισχυρός θα βρίσκει τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει». Σωστό, μόνο που εδώ έρχεται το βίντεο στους αγώνες ποδοσφαίρου, που θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση που θεωρητικά όλοι επιθυμούν. Της ισονομίας και πιο σωστά, του να κρίνονται τα ματς μέσα στο γήπεδο και όχι αλλού. Και αλλιώς. Και σύντομα (μαθαίνουμε πως) θα έρθουν και άλλα πράγματα που θα κάνουν αίσθηση.

Επειδή είμαστε στην Ελλάδα, δε θα δούμε από τη μία ημέρα στην άλλη, το πρωτάθλημα που θέλουμε, ούτε ο (κάθε) Υφυπουργός έχει μαγικό ραβδάκι για να λύσει τόσα προβλήματα μέσα σε λίγους μήνες.

Το πράγμα πάντως αλλάζει. Και δεν αλλάζει για να αδικηθεί κάποιος ή να ευνοηθεί κάποιος άλλος. Εδώ είναι το κλειδί. Ότι αποφασίστηκε, ότι πέρασαν οι παράγοντες της ΕΠΟ στο νέο καταστατικό τους και ότι θα συμβεί στο εγγύς μέλλον, είναι πράγματα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. Που κανείς όμως ως τώρα δεν τα είχε υλοποιήσει.

Η καυτή πατάτα έπεσε στα χέρια του Βασιλειάδη. Τα κατάφερε. Μένει να δούμε αν θα έχει και συνέχεια το έργο που ξεκίνησε επί των ημερών του. Και λέω επί των ημερών του, γιατί οι προκάτοχοι του είτε δε μπόρεσαν, είτε δεν ήθελαν, είτε δεν πρόλαβαν να επιφέρουν αλλαγές στο ποδόσφαιρο. Και φτάσαμε στην πλήρη απαξίωση του.

Το είχα γράψει και πιο παλιά. Από τους υφυπουργούς που είχαμε εσχάτως, αυτός μου μοιάζει ο πλέον κανονικός. Πετυχημένος ή αποτυχημένος θα το κρίνει ο χρόνος. Σίγουρα πάντως κάνει τη δουλειά που πρέπει. Και χωρίς θόρυβο. Καλό ξεκίνημα μετά από ένα αναγνωριστικό τετράμηνο στη θέση του. Με λάθη. Το θέμα είναι να μαθαίνεις από αυτά και όχι να μένεις στο παρελθόν και να μην προχωράς. Εδώ θα είμαστε να δούμε που θα πηγαίνει το πράγμα. Αν φύγει από τις ράγες, θα το επισημάνουμε γατί τώρα ανέβηκαν οι απαιτήσεις.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ