OPINIONS

Και άργησε ο Βασιλειάδης

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Βασιλειάδης EUROKINISSI SPORTS

Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης πήρε μια απόφαση επιβεβλημένη για την απαγόρευση των μετακινήσεων και δείχνει να είναι προνοητικός. Γράφει ο Πάνος Βόγλης.

Διαβάζω με μεγάλη προσοχή τις απόψεις αρκετών έγκριτων συναδέλφων, σοβαρών παραγόντων του αθλητισμού, ακόμη και τις εύπεπτες χαζομαρούλες των φιλάθλων στα social media, που σχολιάζουν την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, να απαγορεύσει τις μετακινήσεις οπαδών (οργανωμένων και μη) μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος της Super League.

Μου προξενεί εντύπωση η σκληρή κριτική που του ασκείται, για μία κίνηση που κατά τη γνώμη μου είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ. Προφανώς ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του και φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει δίκιο. Ο καθένας όπως το βλέπει. Όμως μισό λεπτό.

Γιατί εγκαλείται ο Βασιλειάδης; Επειδή δεν επιτρέπει σε ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ανώριμες μάζες ομαδών (;) του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού να κάνουν γης μαδιάμ ένα ξένο γήπεδο και μετά οι παράγοντες των ομάδων τους να πιέζουν τον ίδιο (και ακόμη πιο ψηλά) για να μην τιμωρηθεί το κλαμπ με αφαίρεση βαθμών, κλείσιμο έδρας, βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

Ή και αυτό από εμένα το διαβάζετε; Δεν ξέρετε δηλαδή το νταραβέρι που γίνεται κάθε φορά που τα καλόπαιδα μίας ομάδας, τα κάνουν λίμπα σε ένα εκτός έδρας ματς; Θα πάρει ο παράγοντας της μίας ομάδας όποιον μπορεί στην εκάστοτε Κυβέρνηση και θα του πρήξει τα συκώτια σε στυλ "είδες τι έκαναν οι τάδε στο τάδε ματς έτσι; Δε γίνεται να μην τους τιμωρήσετε. Εμείς δεν κάναμε τα ίδια".

Όχι φυσικά, από το μυαλό μου τα βγάζω. Δεν ξέρετε δηλαδή ότι ο ΠΑΟΚ πιέζει να μην τιμωρηθεί για όσα έγιναν στα Γιάννινα και την ίδια στιγμή όλοι οι αντίπαλοι του, προσπαθούν να τιμωρηθεί ο πρωτοπόρος, με σκοπό προφανώς να χάσει έδαφος στη μάχη του τίτλου;

Ξεχνάτε ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε με κόσμο στην έδρα του τον Δεκέμβριο (!), για ομορφιές που είδαμε πέρυσι.

Μήπως εχθές είχαμε κανονικούς ενήλικες φιλάθλους και των δύο ομάδων στον τελικό του Κυπέλλου Μπάσκετ και δεν το είδαμε; Ο Βασιλειάδης φταίει και γι αυτό;

Προσοχή. Ο Βασιλειάδης μπορεί να είναι χέστης. Μπορεί να είναι έξυπνος. Δεν το ξέρω, δε με νοιάζει. Κατανοώ απόλυτα το σκεπτικό της απόφασης του. Ο κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, επειδή οι ΠΑΕ δε μπορούν να μαζέψουν τα παλικάρια τους, είναι ορατός και η Πολιτεία κάτι πρέπει να κάνει.

Πρώτο μέτρο είναι η απαγόρευση μετακινήσεων. Τελεία. Ας ήταν πιο ώριμες οι διοικήσεις, λιγότερο νταραβεριτζήδες οι παράγοντες με τους χούλιγκαν και μετά να ζητήσουν τα ρέστα από την Πολιτεία.

Ναι, φυσικά και είναι μέτρο παραδοχής " πως δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα" από την Πολιτεία. Φυσικά και δεν είναι ωραίο αυτό. Αλλά θέλετε να λέμε ψέμματα μεταξύ μας; Μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια.

Όλοι μας φταίμε και μετά τα ρίχνουμε στον εκάστοτε Υπουργό. Σε άλλη χώρα έγινε τον περασμένο Μάιο, ο τελικός του Κυπέλλου, όπου σφάζονταν για ώρα οι λεβέντες των Δικεφάλων στις εξέδρες του γηπέδου στο Βόλο; Κάναμε βήματα προόδου δηλαδή από τότε και δεν το έχω καταλάβει ΜΟΝΟ εγώ; Α, ναι και ο Βασιλειάδης.

Ο Βασιλειάδης έκανε ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΦΑΟΥΛ που δεν απέτρεψε να γίνει εκείνος ο τελικός. Από τότε πήρε το μάθημα του. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Δεν ξέρω αν είναι σοφός, δείχνει πάντως προνοητικός.

Σε κανονική χώρα αυτή η απόφαση θα ήταν γελοία. Και απαράδεκτη. Στη χώρα που ζούμε, κακώς δεν είχε παρθεί τόσον καιρό και είναι πολύ σωστή. Και πάλι μπορεί να γίνουν έκτροπα σε ένα παιχνίδι, αλλά τουλάχιστον μην προκαλούμε και την τύχη μας.

Ειλικρινά δεν ξέρω αν πρέπει να νιώθει κάποιος αδικημένος και θιγμένος. Πάντως η εύκολη λύση είναι να τα χώνουμε στην κάθε Κυβέρνηση. Η δύσκολη, είναι να τα χώσουμε στον καθρέφτη μας.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ