OPINIONS

Η ψύχωση τον τύφλωσε

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
Σαββίδης EUROKINISSI SPORTS

Ο Πάνος Βόγλης γράφει για τον Ιβάν Σαββίδη και την ΑΕΚ που... προθερμαίνεται για κούπα, για τον Γιώργο Βασιλειάδη και τα περιθώρια που έχει, για τη διακοπή του πρωταθλήματος και τις δυνατότητες της κυβέρνησης.

Σε ένα προ εβδομάδων κομμάτι μου, είχα αναφερθεί στην ψύχωση του οργανισμού ΠΑΟΚ να πάρει (με κάθε τρόπο) το εφετινό πρωτάθλημα. Ψύχωση που παλαιότερα είχαμε συναντήσει και σε άλλες ομάδες. Άλλες εκπαιδευμένες και άλλες όχι. Και είχαμε αναφέρει πως το χειρότερο που μπορεί να πάθει ο ΠΑΟΚ είναι να τυφλωθεί από αυτήν την ψύχωση, να θολώσει το μυαλό του και να χάσει το πρωτάθλημα. Και αυτό έπαθε. Έχασε τα λογικά του μετά το ματς με τον Ολυμπιακό. Ποιο ματς δηλαδή;

Πάει, «τρελάθηκαν» ο Ιβάν, ο Μίχελ, ο Λουτσέσκου και όλοι οι κάτω του Ιβάν. Και πήγαν στην Τρίπολη με το μυαλό στον Ολυμπιακό. 3-2. Φιλάκια. Αντί να έχει τελειωμένο το πρωτάθλημα πριν παίξει με την ΑΕΚ, του κάθεται “ματς - μπολ” με εκείνον πίσω στη βαθμολογία. Αδιανόητο για τον οργανισμό ΠΑΟΚ, που εφέτος είναι πράγματι ισχυρός μέσα και έξω από τα γήπεδα. Κατέβηκε πιεσμένος στην αναμέτρηση, καθώς ακόμη και η υπέρ του δικαστική απόφαση ήρθε στη 01.00 το ξημέρωμα. Όταν ήδη είχε εξαντληθεί ψυχικά. Δεν ξέρω πόσοι το πρόσεξαν αλλά οι παίκτες του ΠΑΟΚ έμοιαζαν κουρασμένοι. Έβλεπες στα πρόσωπα τους το στρες, την πίεση της νίκης, το βάρος όσων έζησαν τόσες ημέρες. Αν δέχονταν πρώτοι γκολ πιστεύω θα κατέρρεαν.

Και έγινε η φάση της χρονιάς. Ο θολωμένος Ιβάν βλέπει τη μπάλα στα δίχτυα, το πρωτάθλημα ξανά στην αγκαλιά του και έναν διαιτητή να ακυρώνει το γκολ. Δεν το άντεξε και άρχισε τα γιούρια. Κακώς. Γι' αυτό και ζήτησε συγγνώμη. Αντρίκεια η συγγνώμη. Απαράδεκτη η στάση του μέχρι τη συγγνώμη. Ο ΠΑΟΚ θα πληρώσει τις συνέπειες των πράξεων του. Θα χάσει το ματς στα χαρτιά, λογικά θα φάει και ένα "-3" και η υπερασπιστική του γραμμή θα είναι πλαδαρή. Γιατί δε μπορεί πια να σηκώσει τους τόνους. Το πρωτάθλημα οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στα χέρια της ΑΕΚ. Και αυτό δε βλέπω πως μπορεί να αλλάξει. Όποτε και αν ξεκινήσει.

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο "ΕΝΟΧΟΣ"

Περνάμε τώρα και στη διακοπή. Ξέρετε στην Ελλάδα είμαστε πρώτοι στη μπαρουφολογία και στην εύκολη κριτική. Το ανάθεμα στον Βασιλειάδη είναι ψωμοτύρι. Ιδίως για εκείνους που έχουν στρατευτεί προς μία πλευρά. Και όλοι μας φυσικά θα τα κάναμε καλύτερα από τον εκάστοτε Υπουργό.

Εγώ αν ήμουν Βασιλειάδης θα το διέκοπτα για πάντα. Εννοώ ότι καλώς πήρε αυτήν την απόφαση, πρέπει όμως να την πάει μέχρι τέλους. Με όποιο κόστος για όλους μας. Τι Ευρώπη, τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά, χορηγοί και κουραφέξαλα; Θέλει η Κυβέρνηση να δώσει μία λύση και δε μπορεί γιατί δεν την αφήνουν τα κυκλώματα και τα συμφέροντα; Πολύ ωραία. Ότι δε λύνεται, κόβεται. Τελεία και παύλα.

Το σταματάω κύριοι. Ναι, πείτε με ανίκανο, λίγο, άσχετο, κότα, στάξτε χολή. Φιλάκια. Τα λέμε. Εσείς στα δικαστήρια να βγάλετε άκρη και εγώ εδώ να ασχοληθώ με τα υπόλοιπα αθλήματα. Και όταν είστε έτοιμοι να μιλήσετε κανονικά, χωρίς κουμπούρια, απειλές, ρεζιλίκια, το γραφείο μου το ξέρετε, σας περιμένω με αγωνία. Ως τότε, Καλό Πάσχα, καλό καλοκαίρι και υγεία σε όλους. Έτσι θα έκανα αν ήμουν Βασιλειάδης

“Και ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα”; Θα αναρωτηθείτε εύλογα. Το σωστό ερώτημα όμως είναι άλλο: Ποιος το θέλει ΑΥΤΟ το πρωτάθλημα; Ποιος το χαίρεται; Ελάχιστοι. Ε, το πρωτάθλημα των ελαχίστων ας το πάρει όποιος το θέλει. Εμείς θα ασχοληθούμε όταν γίνει πάλι κανονικό.

Μόνο που εδώ ο κάθε Υφυπουργός χρειάζεται στήριξη από την ΟΥΕΦΑ τη FIFA και κυρίως από τη δική του Κυβέρνηση. Όχι στα λόγια, στην πράξη. Την έχει ο Βασιλειάδης; Αν ναι, τότε προχώρα Υφυπουργέ και σταμάτα το. Τέλος για εφέτος, δεν υπάρχει πρωταθλητής, δεν βγαίνουν οι ομάδες στην Ευρώπη, δεν υποβιβάζεται κανείς. Και θα ξεκινήσει το επόμενο, όταν μπει μία τάξη.

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΙ;

Η μόνη πραγματικά αδικημένη ομάδα είναι η ΑΕΚ. Και εκείνη δικαιούται να φωνάζει όσο δεν πάει. Και προς τιμήν της δεν το κάνει. Κινείται με αξιοπρέπεια για την ώρα, με πιο χαμηλούς τόνους και χωρίς φανφάρες. Και μπράβο της. Ανέβηκε στην Τούμπα με +5 και άδειο γήπεδο και τελικά έπαιξε με +2 και γεμάτο γήπεδο. Δέχεται επίθεση από τον μεγαλομέτοχο του γηπεδούχου, πήγε στα αποδυτήρια με 0-0 και έφυγε από το γήπεδο με ήττα 1-0. Φοβερά πράγματα. Μήπως να της ζητήσουμε και τίποτα άλλο;

Ναι Ο.Κ, μετά από το φύλλο αγώνα και την τοποθέτηση Βασιλειάδη θα το πάρει το ματς στα χαρτιά. 100-0. Αλλά αυτό είναι το μίνιμουμ και το αυτονόητο. Στην ΑΕΚ οφείλεται μία συγγνώμη. Διότι της "μουτζουρώνουν" ένα πολύ σημαντικό κατόρθωμα. Το πρώτο πρωτάθλημα μετά το 1994. Και δεν της αξίζει αυτή η "μουτζούρα", με τη στάση της την εφετινή χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ