OPINIONS

Η ΕΡΤ στήριγμα της κεντρικής διαχείρισης

Η ΕΡΤ στήριγμα της κεντρικής διαχείρισης

Ο Πάνος Βόγλης γράφει για την ΕΡΤ που αναμένεται να γίνει από φέτος συμπαίκτης της "NOVA" και να δώσει τα χρήματα που θα χάσουν οι ομάδες από το συνδρομητικό κανάλι παίρνοντας ένα ελκυστικό τηλεοπτικό πακέτο για το 2017-18.

Λίγο πριν τη διάλυση της κεντρικής διαχείρισης (η οποία θα γίνει αργά ή γρήγορα), η Super League και η NOVA, βρήκαν στήριγμα από την ΕΡΤ, προκειμένου να παραμείνουν όρθιοι και ήρεμοι.

Αυτά τα έχει γράψει και ο δικός μας ο Μποζιονέλος και γενικά έχουν κυκλοφορήσει σχετικές φήμες στην πιάτσα. Μπορεί όμως να συμβεί κάτι τέτοιο;

Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, τα χρήματα που θα χάσουν (θέλοντας και μη) οι ομάδες από το συνδρομητικό κανάλι, θα τα βρουν από την ΕΡΤ, η οποία βέβαια θα πάρει ένα ελκυστικό τηλεοπτικό πακέτο. Εκεί που τα Σαββατοκύριακα δεν έχει τίποτα, θα βάλει στο πρόγραμμα της δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος, σίγουρα το ένα εμπορικό αφού θα αφορά μία ομάδα του Big-4. Not bad. Μη βιαστείτε να πείτε ότι δε θα βγουν τα περίπου 3 εκατομμύρια που θα δώσει η Δημόσια Τηλεόραση, καθώς οι διαφημίσεις και πιθανοί χορηγοί μιας πιο ενισχυμένης Αθλητικής Κυριακής, θα φέρουν τα προσδοκώμενα έσοδα.

Άρα οι ομάδες (που δεν ξέρω πόσες επιλογές διαθέτουν), είδαν αυτήν την εξέλιξη πολύ θετικά και ελπίζουν να προχωρήσει το σχέδιο και να μη βρει εμπόδια σε Κυβέρνηση και άλλες δημοκρατικές (συνδικαλιστικές) δυνάμεις.

Ποιος βγαίνει χαμένος; Επί της ουσίας κανείς. Ελαφρώς η NOVA, που πρέπει να συναινέσει σε αυτήν τη διέξοδο, αλλά με τα οικονομικά της τόσο στενά, μάλλον δεν έχει άλλες επιλογές. Θα πει και ευχαριστώ που λέει ο λόγος.

Βέβαια ο μεγάλος παίκτης είναι η Cosmote TV, που αν αποφασίσει να ασχοληθεί, αλλάζει τις ισορροπίες. Χρήμα, πρεστίζ, σοβαρότητα, φερεγγυότητα, δυναμική στις πωλήσεις συνδρομών (510 χιλιάδες έναντι 430 της NOVA), διαθέτει όλο το πακέτο. Μέχρι στιγμής κρατάει ουδέτερη στάση και δεν κάνει κίνηση.

Έτσι η λύση ΕΡΤ μοιάζει μονόδρομος. Άρα σε πρώτη φάση δε σπάει η κεντρική διαχείριση, μπαίνει όμως και δεύτερος τηλεοπτικός παίκτης στο προσκήνιο. Σε δεύτερη φάση θα σπάσει και θα κινηθούν μεμονωμένα οι ομάδες. Λογικά από το 2019. Κρατήστε ένα ερωτηματικό για τον ΠΑΟΚ και μόνον. Μήπως ξεκινήσει πιο νωρίς το (δια)χωρισμό τους από τους υπόλοιπους.

Υ.Γ. Το βόλεϊ και το πόλο θα καταλήξουν σίγουρα στην ΕΡΤ. Δεν έχω πληροφόρηση, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι άλλο. ΕΡΤ ή καθόλου τηλεοπτική στέγη, με τα σημερινά δεδομένα. Για το μπάσκετ, ακούγονται διάφορα. Βασικό θέμα τι θέλει ο Παναθηναϊκός, που κινείται μαζί με τους υπόλοιπους για την ώρα (πλην ΑΕΚ και Ολυμπιακού φυσικά).

Υ.Γ. 2 Έρχεται τηλεοπτικό διαζύγιο που θα κάνει αίσθηση. Κυρίως για τους λόγους που χωρίζουν οι δύο πλευρές.

Υ.Γ. 3 Του χρόνου πολλά κανάλια θα είναι στην Κηφισιά. Μεγάλα, μικρότερα, ελεύθερα και μη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ