OPINIONS

Έχουμε ντέρμπι. Τι άλλα νέα;

Έχουμε ντέρμπι. Τι άλλα νέα;

Ο Μάνος Μίχαλος γράφει για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν το παίξεις σε μια κονσόλα με το 2k14, παρά σε αυτό το περιβάλλον που δεν έχει καμία σχέση με το άθλημα και την πραγματική αξία των δύο ομάδων

Έχει ντέρμπι την Δευτέρα. Ολυμπιακός εναντίον Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ. Πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με τον πρωταθλητή Ελλάδας στο πρώτο ραντεβού τους για τη νέα σεζόν. Α, είμαστε και λίγα 24ωρα πριν την έναρξη της Ευρωλίγκας.

Τι άλλα νέα;

Ναι, δυστυχώς αυτό αναρωτιέμαι, τι άλλα νέα, γιατί τα νέα του ντέρμπι δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον ή τέλος πάντων, διοργανώτρια αρχή, ομάδες και πρωταγωνιστές δεν τους έχουν δώσει αυτό που πραγματικά αξίζουν. Αν συγκρίνεις το τι έγινε στις Media Days των δύο ομάδων για την Ευρωλίγκα με αυτά που έγιναν για την έναρξη του πρωταθλήματος, θα πέσεις σε βαριά κατάθλιψη ή βαριά γενικότερα. Το απόλυτο τίποτα. Η απόλυτη απομυθοποίηση ενός αγώνα που μπασκετικά μιλώντας αξίζει τόσα πολλά και προμοτάρει τόσο λίγα (#diplis).

Ζήτησε πλήρη έλεγχο ντόπινγκ ο Ολυμπιακός

Η ενασχόληση των δύο ΚΑΕ με τις ανακοινώσεις για την τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και το -2 που ξεκινάει ο Ολυμπιακός (και οι δύο τιμωρίες, με ξεκάθαρη βάση αν θέλετε να τα λέμε όπως είναι τα πράγματα) είναι μια εντελώς αποπροσανατολιστική τακτική marketing, που δεν επιβραβεύει σε καμία περίπτωση δύο εταιρείες που έχουν πάρει αγαλματάκια από την Ευρωλίγκα για παλιότερες δράσεις τους, έχουν σηκώσει κύπελλα, τρόπαια και εκτός Ελλάδας αποτελούν brands με σημαντικότατη αξία για το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Σε όλο αυτό το πλαίσιο εξωαγωνιστικής αντιπαλότητας, που καιρός και χώρος για τους πρωταγωνιστές, για το άθλημα, για την αγωνιστική αξία αυτού του αγώνα, που ναι, δεν θα καθορίσει τίποτα (άλλωστε το -2 του Ολυμπιακού σχεδόν έχει προκαθορίσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, πριν αυτή ξεκινήσει), αλλά για το Θεό, είναι το ντέρμπι ανάμεσα στην ομάδα που έχει κατακτήσει δύο σερί χρονιές την Ευρωλίγκα με αντίπαλο εκείνη που έχει έξι αστέρια και δεν άφησε τον ευρωπαϊκά επιτυχημένο Ολυμπιακό να χαρεί και μέσα στη χώρα του.

Την ίδια ώρα οι αρμόδιες αρχές του πρωταθλήματος, του αθλήματος και όποιου άλλου τομέα θέλετε και πιστεύετε ότι πρέπει να μπει σε αυτή την πρόταση, δεν προστατεύουν ούτε στο ελάχιστο το προϊόν τους. Το έχουν αφήσει στο κενό, να πέφτει, όπως ακριβώς έπεφτε όταν τελείωνε το περυσινό πρωτάθλημα, με μπούκες στα αποδυτήρια, μπούκες στον αγωνιστικό χώρο και τώρα μπούκες στην ενημέρωση και την προβολή του.

ΠΑΟ: Δικαίωση για μας το αίτημα του Ολυμπιακού

Το ότι ο Βασίλης Σπανούλης έχει γίνει ο απόλυτος σταρ της Ευρώπης (το επιβεβαιώνουν από την αποδοχή που είχε ο Kill Bill στη Βραζιλία μέχρι ότι στο 2k14 σουτάρει σαν τον Reggie Miller - το τσέκαρα δεν το λέω έτσι), το ότι Μπαρτζώκας – Πεδουλάκης απέδειξαν στην πρώτη τους χρόνια ότι δεν είναι κατσαπλιάδες και μπακάληδες της γειτονιάς αλλά πολύ καλοί προπονητές, το ότι έχει επιστρέψει ο Μπατίστ, ότι η Εθνική ομάδα βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στους παίκτες των δύο ομάδων. (Θα σας προλάβω στο γιατί δεν λες κάτι για τον Διαμαντίδη: γιατί είμαι ακόμη επηρεασμένος, από το ότι ΑΥΤΟΣ ο ΑΘΛΗΤΗΣ πλακώνεται στα φιλικά με τον Μάριο Μπατή).

Τίποτα από τα παραπάνω, δεν έχει προβληθεί από τότε που μάθαμε ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με ντέρμπι. Ούτε οι μεταγραφές των ομάδων, ούτε η next generation που μάζεψε πάλι ο Ολυμπιακός έχουν περάσει στα κανονικά γράμματα και το λυπηρό είναι ότι ούτε στα ψιλά δεν τα βλέπουμε. Ούτε έστω, ένα υστερόγραφο κάτω από τις πράσινες ανακοινώσεις με τις ειρωνείες για τη διαιτησία του αγώνα, ούτε στις επιστολές του Ολυμπιακού για έλεγχο ντόπινγκ, δεν αναφέρονται τα βασικά συστατικά του μπάσκετ: Οι παίκτες, οι προπονητές, το άθλημα. Καλύτερα να το βάλεις στο Xbox ή το Playstation να το παίξεις, να το ευχαριστηθείς.

Ολυμπιακός: "Παιδαγωγική η τιμωρία για τον κ.Γιαννακόπουλο"

Ναι, πολύ ρομαντικά τα λέω, κείμενο ωραίο για να το διαβάζουμε με ένα ποτήρι κρασί στο μπαλκόνι και να λέμε “το διάβασες αυτό το άρθρο; Δεν τα λέει πολύ ωραία;”. Φανταστικά. Ειλικρινά, θα ήθελα να είμαι στο μυαλό των παικτών που οκ πληρώνονται με τρελά νούμερα, φτιάχνουν τις ζωές τις δικές τους και των παιδιών τους, επιστρέφουν σε ένα μεγάλο σπίτι κάθε μέρα, χωρίς δάνεια, προβλήματα και οικονομική ανασφάλεια, αλλά στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν, θα παίξουν σε άδειο γήπεδο, χωρίς ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, με μηδενική (σε σχέση με το μέγεθος του ματς, μηδενική είναι, όχι ελάχιστη) προβολή από τα ΜΜΕ.

ΠΑΟ: "Επίδειξη θράσους από τον Ολυμπιακό"

Ποιο είναι το κίνητρο τους; Τα χρήματα; Να παίρνουν το μισθό τους κάθε μήνα, να παίζουν και μια φορά την εβδομάδα στην Ευρωλίγκα (ιδανικά μόνο εκτός έδρας, που είναι αλλιώς η φάση) και εντάξει, αυτό ήταν;

Τι να πω, αφού συμβιβάζονται αυτοί, τι λόγος μου πέφτει εμένα;

(Καλά για εσάς, τους υγιείς φιλάθλους, είναι ακόμη χειρότερα, κανείς δεν σας δίνει σημασία. Ούτε καν εμείς, τα ΜΜΕ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ