OPINIONS

Βέρντε, Ναπολιτάνος μπαλαδόρος

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντανιέλε Βέρντε αγωνίστηκε 45 λεπτά στο φιλικό της ΑΕΚ με τη Λαμία και ενθουσίασε τους φίλους της Ένωσης. Ο Ιταλός μπορεί να προσφέρει στο παιχνίδι στοιχεία που λείπουν χρόνια από την επίθεση των "κιτρινόμαυρων".

Ο Μιγκέλ Καρντόσο είπε μετά το φιλικό της ΑΕΚ με τον Βόλο ότι ο Ντανιέλε Βέρντε χρειάζεται χρόνο για να βρει αγωνιστικό ρυθμό. Ο Ιταλός εξτρέμ, 96 ώρες μετά την ατάκα του προπονητή του, έπαιξε στο ΔΑΚ Λαμίας με την τοπική ομάδα και πρόλαβε να ενθουσιάσει τους φίλους της Ένωσης. Δηλαδή όταν βρει ρυθμό -πάντα κατά τα λεγόμενα του κόουτς του- η επίθεση της ομάδας θ' αποκτήσει μία αέρινη, γεμάτη θράσος απειλή για τ' αντίπαλα καρέ.

Συμπεράσματα με βιασύνη μην περιμένετε να βγάλουμε... Θα σταθούμε μόνο σε αυτά που είδαμε και όχι σε αυτά που θέλει να δει ο κόσμος και ο Μιγκέλ Καρντόσο από τον Ναπολιτάνο. Σε αυτά τα 45 λεπτά, λοιπόν, ο Βέρντε παρουσίασε πράγματα που στην ΑΕΚ είχαν να δουν χρόνια, πολύ απλά διότι δεν υπήρχε παίκτης στη συγκεκριμένη θέση για να τα κάνει. Μετά τον Έλντερ Μπαρμπόσα η Ένωση έκανε ανεπιτυχείς προσπάθειες για να φέρει ποδοσφαιριστή με τις ικανότητες του εξτρέμ.

Πειραματισμοί επί πειραματισμών και ανάθεμα από τον κόσμο κατά παικτών που ουδεμία σχέση έχουν με τον κλασικό winger (Πέτρο Μάνταλε). Ο Βέρντε ήρθε στην ΑΕΚ με κανονική μεταγραφή και καλό συμβόλαιο για ν' αλλάξει την κατάσταση που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια. Θα το πετύχει; Θα φανεί...

ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥΤ

Ο Ιταλός είναι ένας παίκτης με χαμηλό κέντρου βάρους, παίζει τη μπάλα με τη μία, έχει ικανότητα να μπει στο ένας εναντίον ενός και το βασικότερο δεν φοβάται να σουτάρει.

Αυτή η κίνηση του 24χρονου στην απόκρουση του Κάτσικα στο 49' άφησε υποσχέσεις. Κόψιμο της μπάλας στο καλό πόδι και εκτέλεση. Αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα για έναν ποδοσφαιριστή να μπορεί ν' ανοίξει μόνος του χώρους και να γίνει επικίνδυνος. Αυτό η ΑΕΚ δεν το είχε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Τάσος Μπακασέτας. Ο νυν της Αλάνιασπορ διέθετε εξαιρετικό πόδι, ωστόσο όταν η ομάδα του δεν έβρισκε χώρους απέναντι σε κλειστές άμυνες, ούτε κι εκείνος είχε την άνεση με μία κίνηση να φέρει τη μπάλα εκεί που θέλει για να "πυροβολήσει". Δεν ήταν και ο ρόλος του αυτός, για να μην τον αδικούμε τον άνθρωπο γιατί δεν προσέφερε και λίγα στη γενική του παρουσία.

ΑΛΜΠΑΝΗΣ Ή ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένουμε να δούμε πού θα κάτσει η μπίλια στους Αλμπάνη ή Ντέλετιτς. Ο Σέρβος έβγαλε όλη την προετοιμασία, ενώ ο Αλμπάνης στάθηκε άτυχος και τραυματίστηκε πριν φύγει για Κίελτσε η ΑΕΚ. Πρόκειται, πάντως, για έναν ποδοσφαιριστή που έχει θαυμαστές στο κλαμπ και στην πρώτη του εμφάνιση μετά την απουσία έκανε αυτό που έψαχνε ο Ντέλετιτς. Έβαλε γκολ!

Ο Αλμπάνης είναι παίκτης ψυχολογίας. Όταν του βγαίνει το ματς θέλει να πάρει την ομάδα πάνω του και ν' αλλάξει καταστάσεις. Συνήθως, τέτοιοι είδους παίκτες γίνονται άσοι στα μανίκια των προπονητών. Ο πρώην του Απόλλωνα Σμύρνης θα πάρει κι άλλες ευκαιρίες και στο χέρι του είναι ν' αποδείξει ότι αξίζει μία θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν. Στοίχημα και για τον ίδιο και για την ΑΕΚ να προσφέρει. Οψόμεθα και σε αυτήν την περίπτωση.

ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΚΟ

Απ' αυτά που έχει δείξει ο Ζεράλντες μέχρι στιγμής στην ΑΕΚ κι αν συνεχίσει με ανάλογο ρυθμό, τότε το καλοκαίρι θα έχουμε στενοχώριες. Ο Πορτογάλος είναι ο παίκτης του Καρντόσο ξεκάθαρα. Πολλά αγωνιστικά λεπτά ήδη, βοήθειες και μπόλικη ποιότητα τόσο όταν επιτίθεται όσο και όταν αμύνεται. Οψιόν αγοράς δεν έχει μπει στον Τσίκο και η Σπόρτινγκ προβλέπεται να γίνει Λας Πάλμας σε μία περίπτωση α λα Αραούχο. Ο Καρντόσο αν έχει έναν παίκτη σαν τον Ζεράλντες και για τα στόπερ να τον εισηγηθεί άμεσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ