OPINIONS

Παίκτες που φοβούνται

Παίκτες που φοβούνται
SOTIRIS DIMITROPOULOS

Η ΑΕΚ έπαθε αυτό που έκανε στον Ολυμπιακό πριν από 3 χρόνια. Καλά να πάθει! Τέτοιες σφαλιάρες αξίζουν στα σύνολα που δεν πιστεύουν ότι είναι ομάδα, που δεν πιστεύουν ότι μπορούν να νικήσουν.

Για 65 λεπτά η ΑΕΚ ήταν μια χαρά. Διεκδικήτρια του τίτλου μπορούσες να την χαρακτηρίσεις. Προηγήθηκε με 2-0, έχασε ευκαιρία να κάνει το 3-0 και κατά γενική ομολογία αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό καλύτερα σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Μετά, όμως, καταστροφή ή αυτοκτονία πείτε το όπως θέλετε το ίδιο είναι. Η Ένωση, πάντως, ένα τέτοιο χαστούκι έπρεπε να το δεχθεί. Καλά να πάθει λοιπόν...

Πώς εξηγούνται τέτοιες ήττες; Εύκολο. Το είχε κάνει η ΑΕΚ στον Ολυμπιακό πριν από τρία χρόνια και το μελετήσαμε το θέμα. Όταν δεν είσαι ομάδα αυτά συμβαίνουν. Η Ένωση έχει καλές ποδοσφαιρικές μονάδες, ομάδα δεν είναι. Δεν ήταν από την αρχή της εφετινής σεζόν και ό,τι και να κάνουν ο Κωστένογλου με τον Ίβιτς αυτό δύσκολα θα φτιάξει σύντομα.

Γενάρης λέει έρχεται. Θα γίνουν μεταγραφές. Ε, και; Αν αγοράζεται η νοοτροπία τότε εκεί να επενδύσει η ΑΕΚ τα διαθέσιμα χρήματα για ενίσχυση. Αυτό το σύνολο δεν πιστεύει στον εαυτό του. Τι άλλο χρειάζεται να συμβεί για να το καταλάβει και ο τελευταίος άνθρωπος που την ακολουθεί; Υποδείξεις, εδώ, δεν θα κάνουμε σε κανέναν για τη δουλειά του, οπότε μην περιμένετε τυμπανοκρουσίες του στιλ: Ξεφτίλα, δρόμο όλοι, Κωστένογλου φύγε, Μελισσανίδη βάλε λεφτά. Όχι.

Δεν είναι δύσκολο για κανέναν μέσα στην ΑΕΚ (θέλω να πιστεύω) να καταλάβει ποια είναι η ρίζα του κακού. Το βασικό πρόβλημα της ομάδας αυτής είναι ψυχολογικό, είναι η έλλειψη πίστης στη νίκη. Θέλετε ξεκάθαρες κουβέντες; Η Ένωση με τον Χιμένεθ πίστευε, γι' αυτό νικούσε και γι' αυτό πήρε το πρωτάθλημα. Καταπληκτικό ποδόσφαιρο δεν έπαιζε αλλά αυτό το χάλι τουλάχιστον δεν υπήρχε. Η ομάδα αυτή καμάρωνε για το οικογενειακό κλίμα, το μαχητικό της πνεύμα. Τα βλέπετε αυτά τώρα; Εδώ, είπαν, πως ο Λιβάγια... θίχτηκε επειδή δεν του έδωσε μια πάσα ο Ολιβέιρα. Αυτό δεν έγινε μία φορά στο ματς, αλλά 3-4 και από διαφορετικούς παίκτες, όχι μόνο από τον Κροάτη. Το είπε και ο Μάνταλος στις δηλώσεις του ότι έφταιξε ο εγωισμός που δεν έγινε το 3-0. Αυτό, ποδοσφαιρικός εγωισμός δεν είναι όμως. Βλακεία είναι και κάνω ό,τι θέλω είναι. Σόρι κιόλας. Έχεις να πάρεις ντέρμπι από την... εποχή των λάσπεων, νικάς με τα χίλια ζόρια και βάζεις τον εαυτό σου πάνω από την ομάδα αντί να τελειώσεις το ματς; Ήμαρτον.

ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ; ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ!

Ανάθεμα συγκλονιστικό τρώει και ο Νίκος Κωστένογλου. Δηλαδή τι πρέπει να κάνει αυτός ο προπονητής; Πρώτον, δεν ήρθε στην ΑΕΚ επειδή είναι ο Ζιντάν και θα κατακτούσε σερί τίτλους με την Ένωση, όπως ο Γάλλος στην Ρεάλ κάποτε. Δεν είναι αυτό το βεληνεκές του, χωρίς καμία διάθεση να τον θίξω. Δεύτερον, ο "Κωστέ" ανέλαβε για να μαζέψει την κατάσταση, μήπως όμως αυτή δεν μαζεύεται ούτε ψυχολογικά, ούτε ποδοσφαιρικά εφέτος;

Είναι θέμα νοοτροπίας αυτό που συμβαίνει στους κιτρινόμαυρους, παιδιά. Θα κουραστείτε να το διαβάζετε. Δεν φταίει ο Κωστένογλου που η άμυνα τρώει σχεδόν σε κάθε ματς από δύο γκολ και αν δεν βάλει τρία η επίθεση δεν κερδίζει. Δεν είναι δικό του έργο, ούτε έργο του Ίβιτς.

Η ευθύνη είναι των ποδοσφαιριστών! Πολλοί εκ των παικτών χάρηκαν που έφυγε ο Καρντόσο επειδή δεν ήταν πιεστικός, δεν τους ενέπνεε και τα σχετικά. Οπότε οι παίκτες της ΑΕΚ θέλουν βούρδουλα. Δεν ευθύνεται ο προπονητής στο 100% όταν νικάς 2-0 και χάνεις 3-2 με ανατροπή και από έναν αντίπαλο που έχει κάνει καταπληκτική προσπάθεια, αλλά πριν από μερικές ώρες δεν είχε νίκη στην έδρα του.

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ, ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Κλείνω μ' ένα απόσπασμα της δήλωσης του υπαρχηγού της ΑΕΚ, Αντρέ Σιμόες: " Αυτό που φταίει είναι ότι φοβόμαστε όταν κερδίζουμε. Όταν είμαστε μπροστά στο σκορ, φοβούμαστε ό,τι κάτι θα γίνει και θα στραβώσει το παιχνίδι. Είναι κάποιοι ποδοσφαιριστές που ξαφνικά τραυματίζονται, άλλοι αρρωσταίνουν. Δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά όλα πάνε στραβά. Όταν κερδίζαμε 0-2, πάλι νιώθαμε ότι δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε την μπάλα. Κι εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε". Δεν χρειάζεται να εξηγήσεις κάτι Αντρέ. Τα είπες όλα μόνος σου. Φοβάστε. Αυτά δεν είναι λόγια από το στόμα υπαρχηγού ομάδας, τυχαία, δεν τα είπες έτσι. Κάτι ξέρεις. Οπότε, σε παραπέμπω να διαβάσεις τις δηλώσεις του προπονητή της εθνικής σου ομάδας, Φερνάντο Σάντος: " Οποιος φοβάται να πάρει σκύλο..."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ