OPINIONS

Κακό, κακό, πολύ κακό

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ αν θέλει να κάνει πρωταθληματικές βλέψεις πρέπει να νικάει και στις στραβές βραδιές. Αν όχι τον ΠΑΟΚ, ματς με ομάδες τύπου ΑΕΛ οφείλει να τα καθαρίζει. Κατάντια για την ποδοσφαιρική Ελλάδα αυτός ο αγωνιστικός χώρος.

Ποδοσφαιρικές αναλύσεις δεν χωράνε ούτε κατά διάνοια για το ΑΕΛ - ΑΕΚ. Κλωτσοπατινάδα σκέτη αυτό που είδαν τα μάτια μας και τιτλοφόρησε εύστοχα το Sport24.gr μετά από το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, Στέφανου Κουμπαράκη. Θα γράψουμε κάποια πραγματάκια την εικόνα των κιτρινόμαυρων ωστόσο.

Κατ' αρχάς τι ποδόσφαιρο να παίξεις σ' αυτό το γήπεδο; Την Μπαρτσελόνα, την Σίτι, την Γιουβέντους, την Ρεάλ και την Λίβερπουλ να κατέβαζε κανείς στον αγωνιστικό χώρο του AEL FC Arena, το πιθανότερο θα ήταν να έφευγαν και να μας έκαναν διεθνώς ρεζίλι. Το πανέμορφο γήπεδο της Θεσσαλίας μοιάζει με αλάνα, ένα εγκαταλελειμμένο ακίνητο ακατάλληλο για ποδόσφαιρο που πρέπει να κλείσει μέχρι να το σουλουπώσει κάποιος. Εκτός του ότι καταστρέφεται κάθε προσπάθεια να τσουλήσει η μπάλα, ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν οι ποδοσφαιριστές να τραυματιστούν.

Τέλος πάντων. Ας αφήσουμε την άκρη τα του χωραφιού - γηπέδου και πάμε στην ΑΕΚ που καλώς ή κακώς ακόμα και σ' ένα τέτοιο γήπεδο έπρεπε να βρει τρόπο ν' αποδράσει με το διπλό. Ήξερε τι θ' αντιμετωπίσει απέναντι στην ΑΕΛ και δεν ήταν 100% έτοιμη να βρει λύσεις. Ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο εγκλωβίστηκε και δεν δημιούργησε καμία απολύτως απειλητική στιγμή, έστω κι αν χρησιμοποιήθηκαν οι τρεις κορυφαίοι: Μάνταλος, Λιβάγια, Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος που προερχόταν από τραυματισμό τρόμαξε με το βοσκοτόπι που αντίκρισε ο άνθρωπος και ο Κωστένογλου σωστά τον απέσυρε. Δεν είχε και τον Γιακουμάκη για να σφηνωθεί στην αντίπαλη περιοχή και όπως έχουμε παρατηρήσει όταν η ΑΕΚ δεν διαθέτει κανονικό φορ να δώσει μάχες, Μάνταλος και Λιβάγια πρέπει να βρεθούν σε μεγάλη βραδιά για να φτιάξουν φάσεις, να σκοράρουν και να πάρει η ομάδα το αποτέλεσμα και να πάνε στα σπίτια τους όλοι χαρούμενοι.

ΠΕΡΙ VAR ΓΙΑ ΚΑΤΣΕ - ΣΙΜΟΕΣ

Στην ΑΕΚ θεωρούν κομβικής σημασίας τη φάση του 14ου λεπτού με πρωταγωνιστές τους Κάτσε - Σιμόες. Η Ένωση φωνάζει ότι ο πρώτος έπρεπε να αποβληθεί γιατί χτύπησε εκτός φάσεις τον υπαρχηγό της ομάδας τους. Ίσως και να έχουν δίκιο. Το περίεργο σε αυτή τη φάση είναι ότι ο διαιτητής VAR εκθέτει τον συνάδελφό του, Κουμπαράκη γιατί έχει γίνει ολόκληρη αναμπουμπούλα την επίμαχη στιγμή και δεν τον καλεί να δει στην οθόνη το ριπλέι και πιθανώς να αλλάξει την αρχική του απόφαση που ήταν κίτρινη στον Κάτσε.

Δεν ξέρω αν η ΑΕΚ με αριθμητικό πλεονέκτημα θα έπαιρνε τελικά το παιχνίδι, αλλά αυτό με το VAR έχει παραγίνει και είμαστε πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα. Δεν έχουμε ξεχωρίσει ακόμα αν το έφεραν στα αντιποδοσφαιρικά μας μέρη για καλό ή για κακό.

Πάντως, και με 10 να έμενε η ΑΕΛ το έργο δεν θ' άλλαζε ιδιαίτερα. Γιατί; Επειδή οι γηπεδούχοι θα είχαν κλειστεί πίσω με τα μπούνια, η ΑΕΚ θα άφηνε τις σκέψεις για άμυνα, βγαίνοντας μπροστά για το γκολ και στο τέλος μην την πλήρωνε κιόλας γιατί οι βυσσινί έπαιζαν καλά την αντεπίθεση με τον Ουάρντα. Όλα αυτά, βέβαια, είναι θεωρίες, οπότε ας αφήσουμε στο παρελθόν αυτό το 0-0. Η ζωή συνεχίζεται και δεν είναι καθόλου εύκολη.

ΝΑ ΝΙΚΑΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΒΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ

Διακοπή, τώρα, και σε 15 μέρες η ΑΕΚ επιστρέφει στη δράση με αναμετρήσεις φωτιά. Αυτή η ομάδα αν θέλει να κάνει πρωταθληματικές σκέψεις οφείλει παιχνίδι με αντιπάλους όπως η ΑΕΛ να τα κερδίζει. Με μισή φάση. Για παράδειγμα αν ένα από τα δύο του Λιβάγια γινόταν γκολ, τώρα θα γράφαμε για τεράστιο διπλό τίτλου κτλ. Δεν έγινε σήμερα, πρέπει να γίνει αύριο. Δεν γίνεται αλλιώς με αυτά που έρχονται.

Για όσους δεν έχουν δει: Η Ένωση κάνει comeback με εντός έδρας ματς κόντρα στο Βόλο, μετά πάει Καραϊσκάκη, συνεχίζει στο Ολυμπιακό Στάδιο με Ατρόμητο, στο ίδιο γήπεδο αλλά ως φιλοξενούμενη παίζει με Παναθηναϊκό μετά. To be continued, περιμένετε. Μετά το παιχνίδι με τους Πράσινους έχει τον Άρη μέσα, καπάκι παίζει με τον ΟΦΗ στην Κρήτη και... σβήνει τη 13η αγωνιστική με αντίπαλο τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. Μαραθώνιος η Super League 1, όμως, για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και για ν' ανέβει η ψυχολογία και η θέση στη βαθμολογία χρειάζονται νίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ