OPINIONS

Δύο "πολεμίστρες" στο χορτάρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΑΕΚ - ΤΡΕΝΤΣΙΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΑΕΚ - ΤΡΕΝΤΣΙΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ τις ομορφιές που κάνει στο τσιμέντο της Αγιάς Σοφιάς πρέπει να τις κάνει και στο χορτάρι. Απαιτείται ενίσχυση ποιότητας στο "οπλοστάσιο" του Καρντόσο για να επιχειρήσει με αυξημένες ελπίδες να βγάλει αυτά που θέλει. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Για να μην σπεύσετε να συνδέσετε τον τίτλο του άρθρου με κάποιου είδους ειρωνεία προς την ΑΕΚ, ξεκαθαρίζω πως η Ένωση όσο είναι νωρίς, ακόμα, μπορεί να δώσει "όπλα", ανάλογα με τις ομορφιές του γηπέδου, στον Μιγκέλ Καρντόσο για να μπορέσει με αξιώσεις ο Πορτογάλος να προσπαθήσει να μετουσιώσει σε πράξη το πλάνο του στο χορτάρι.

Δεύτερο, λοιπόν, φιλικό για την ΑΕΚ στην Πολωνία και ήττα από την Τρέντσιν με 2-1. Στα δικά μου τα μάτια οι "κιτρινόμαυροι" ήταν βελτιωμένοι σε σύγκριση με το πρώτο ματς απέναντι στην Ζάμπρζε. Ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο, κυρίως στο κομμάτι της δημιουργίας, είδαμε κάποια πράγματα από τους "αποδιοπομπαίους τράγους" για πολλούς οπαδούς της Ένωσης, Πέτρο Μάνταλο και Βίκτωρα Κλωναρίδη.

Ο αρχηγός, δεδομένα πια, μην το γράφουμε και το ξαναγράφουμε, αποδίδει καλύτερα όταν κλείνει προς το κέντρο. Στα "φτερά" δεν του βγαίνει και δεν φταίει αυτός. Ακόμα και στο πρώτο μέρος στις δύο καλές φάσεις της ομάδας, έφυγε από τ' αριστερά ο Μάνταλος και δημιούργησε από τον άξονα.

ΤΑ ΡΙΣΚΑ ΤΟΥ ΜΙΓΚΕΛ

Ο τρόπος παιχνιδιού του Μιγκέλ Καρντόσο εμπεριέχει ρίσκα, το είχαμε αναφέρει και μετά την Ζάμπρζε, γι' αυτό χρειάζεται χρόνος και υπομονή για να φανεί αποτέλεσμα, μπορεί όχι στο επιθυμητό σημείο, αλλά σε ικανοποιητικό τουλάχιστον. Η μέθοδος του Πορτογάλου, ενόσω δεν είναι δουλεμένη, θα σε αφήσει "γυμνό" στις κόντρες, θα σου προκαλέσει πρόβλημα στην άμυνα κι αυτό αποδείχθηκε στις δύο φάσεις που η Τρέντσιν βρήκε γκολ. Επιμένω βέβαια πως από το δεύτερο ματς δεν βγαίνουν ξεκάθαρα συμπεράσματα.

Η κριτική είναι κάτι που χτίζεται όπως και οι ομάδες με υπομονή και σύνεση. Οπότε θα σταθούμε στο κομμάτι της ενίσχυσης, διότι όταν ο Καρντόσο θα είναι πλήρης από παίκτες και με περισσότερο χρόνο στη νέα του θέση, τότε θα είναι ανοιχτός για να πούμε με σωστό τρόπο αν μπορεί να ταυτιστεί με την ΑΕΚ ή όχι. Ακόμα είναι νωρίς για αφορισμούς και γκρίνια. Κάτι που αρκετός κόσμος έχει αρχίσει μέσω social media και κακώς μαυρίζει την ψυχή του καλοκαιριάτικα. Είναι νωρίς, πολύ νωρίς ακόμα για να κρίνεις μία ομάδα που περνάει σε άλλη φάση, μία ομάδα που βρίσκεται σε φάση μετάλλαξης του DNA της.

ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

Επιστρέφω στην ενίσχυση. Για το θέμα του εξτρέμ έχω αναφέρει πολλάκις ότι δεν είναι ένα ζήτημα που έχει προκύψει φέτος και τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Τραβάει εδώ και τρία χρόνια η υπόθεση, μετά τον Μπαρμπόσα θα έλεγα. Έτσι όπως πάει να παίξει ο Καρντόσο, τώρα, είναι απαραίτητος ένας καλός ακραίος για να έχει την ευχέρεια να τρυπάει τις πλάτες των αντίπαλων αμυντικών όταν γίνονται οι μπαλιές στο συγκεκριμένο σημείο του γηπέδου ή να μπορεί στο ένας εναντίον ενός να ανοίγει χώρους με σκοπό την πάσα στην περιοχή ή στον μπακ που ανεβαίνει.

Για τον σέντερ φορ, μην επαναλαμβανόμαστε και γινόμαστε κουραστικοί, απαραίτητος! Έχεις χάσει τα 21 γκολ του Πόνσε και ο Μάρκο Λιβάγια, που έχει αρχίσει εξαιρετικά, τον θες για τη δημιουργία. Είναι κρίμα ένας παίκτης όπως ο Λιβάγια ν' αναλώνεται και να θυσιάζεται η ποιότητά του σε μία θέση που δεν μπορεί ν' αποδώσει. Ο Κροάτης δεν είναι γκολτζής, δημιουργός είναι και μάλιστα πολύ καλός.

Καταλήγουμε πως η ΑΕΚ έχει χρόνο μπροστά της για φτιάξει ως ένα σημείο τις ανορθογραφίες με σκοπό να διεκδικήσει το καλύτερο στα προκριματικά του Europa League σε πρώτη φάση. Στο διάστημα που απομένει μέχρι τις 8 Αυγούστου, που είναι το πρώτο ματς, ο Καρντόσο θα δουλέψει αυτά που θέλει να περάσει στους παίκτες του και κατά πάσα πιθανότητα θα έχει στα χέρια του και τους δύο ποδοσφαιριστές που αναζητά το κλαμπ για να καλύψει δύο αναγκαία κενά.

Υ.Γ Καλά στοιχεία έδειξε ο Νταβίντ Σιμάο ως ελεύθερος, μπροστά από του δύο του άξονα. Φαίνεται πως του ταιριάζει η "ατομικότητα" παρά να είναι παρτενέρ. Ο Πορτογάλος διαθέτει καλές μεταβιβάσεις και διάθεση να σουτάρει έξω από την περιοχή.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ - Τρέντσιν 1-2: Θέλει δουλειά για να ρολάρει
Καρντόσο: "Το επίπεδο κάποιων παικτών είναι διαφορετικό από των άλλων"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ