OPINIONS

Αγώνες με γυμνά χέρια; Συγγνώμη, δεν μας αρέσουν

Αγώνες με γυμνά χέρια; Συγγνώμη, δεν μας αρέσουν

Οι φαν των μαχητικών αθλημάτων έψαχναν εδώ και καιρό κάτι που να προσφέρει περισσότερο αίμα από το μποξ και τις ΜΜΑ. Δυστυχώς βρέθηκε και θα γίνει "must". Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, ώρα Ελλάδας, πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ αγώνες με γυμνά χέρια υπό την αιγίδα της νεοσύστατης διοργάνωσης, Bare Knucle FC. Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο promotion παρουσιάζει σόου, ωστόσο ήταν μακράν ό,τι χειρότερο έχουμε δει σε εικόνα.

Στο main event χτυπήθηκαν ο Artem Lobov με τον Jason Knight και για τη μεγάλη διάσταση που πήρε η σύγκρουση αυτή "ευθύνεται" ο Conor McGregor, διότι ο νικητής Lobov είναι αδερφικός του φίλος και κύρια αιτία που ο Ιρλανδός άνοιξε βεντέτα με τον Khabib Nurmagomedov. Αυτά στα πλαίσια του ριάλιτι, πάμε τώρα στην πραγματικότητα που δεν είναι καθόλου ευχάριστη...

Ο περισσότερος κόσμος των μαχητικών αθλημάτων, όχι οι μυημένοι, αλλά αυτοί που άρχισαν ν' ακολουθούν λόγω McGregor - Mayweather και κατευθύνουν τη μόδα, επειδή έχουν γίνει περισσότεροι, φαίνεται πως παθιάστηκαν με την εικόνα του Lobov και του Knight μετά τη μάχη. Άλλωστε, καμάρωναν αμφότεροι οι μαχητές στα social media, όπως μπορείτε να δείτε αν κάνετε μία βόλτα στα Instagram τους, για το γεγονός πως κατάφεραν να βγουν σώοι από το ρινγκ! Μιλάμε για φοβερά πράγματα, διότι πριν από λίγο καιρό ο fighter καμάρωνε αν έπαιρνε κανέναν τίτλο, όχι επειδή βγήκε ζωντανός από την αρένα.

Αντιλαμβάνεστε ότι πάμε χρόνια πίσω, Vale Tudo εποχές και χειρότερα, καθόσον τότε δεν υπήρχαν Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για να διαφημίζεται ασύστολα αυτή η παράνοια! Και όσοι θεωρούν ότι δεν πρόκειται για παράνοια, τότε έχουν παρεξηγήσει όλα όσα πρεσβεύει η μάχη μέσα στο κλουβί, το τατάμι ή το ρινγκ.

Εδώ και καιρό, πάντως, αυτοί που βρίσκονται στο παρασκήνιο της διοργάνωσης αγώνων (για το εξωτερικό γράφουμε πάντα), έχουν πλασάρει στον κόσμο διαφορετικές μάχες από τις συνηθισμένες. Για παράδειγμα έχουμε δει ένα τεράστιο ρινγκ και μέσα να παίζουν μπουνιές ομάδες των 10 MMAer. Ευτυχώς, αυτό το πρότζεκτ δεν τσούλισε.

Το μποξ κρατάει ακόμη την αρχοντιά του, προσφέροντας ποιοτικούς αγώνες, όσο δύναται και με ακριβό μπάτζετ. Το UFC ναι μεν έχει γίνει ριάλιτι, ωστόσο πληρώνει τους αθλητές και φτιάχνει αναμετρήσεις που αν μη τι άλλο σέβονται τα μάτια μας και την αγάπη για τα μαχητικά αθλήματα. Από την άλλη το Bare Knucle, διαβάζουμε στο εξωτερικό ότι δεν πληρώνει και τίποτα "τρελά" ποσά για να κάνει τέτοιου είδους αγώνες. Όσο, όμως, η φήμη του ανεβαίνει τόσο θα γίνεται ελκυστικό στα επιχειρηματικά μυαλά και αν μπουν χρήματα σε αυτή την ιδέα, τότε αντίο και στην τελευταία στάλα ρομαντισμού που έχει απομείνει στο χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ