LONGREADS

Το επιτελείο του Μελισσανίδη στην ΑΕΚ: Όλοι οι άνθρωποι του "Τίγρη"

Το επιτελείο του Μελισσανίδη στην ΑΕΚ: Όλοι οι άνθρωποι του "Τίγρη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Λυσάνδρου, Μπάγεβιτς, Ασλανίδης, Μαϊστόροβιτς, Δημητριάδης, Αρκάδη, Δημάτος, Στράτος, Αλεξίου. ΤοSport24.gr παρουσιάζει το επιτελείο, τους ρόλους και τα προφίλ των ανθρώπων που πλαισιώνουν το Δημήτρη Μελισσανίδη στην ΑΕΚ.

Πρόσωπα που αλλάζουν και άλλα που παραμένουν σταθερά και ακλόνητα σε βάθος ετών ή και δεκαετιών. Η φετινή ήταν μια σεζόν με πολλές αλλαγές και σε διάφορα επίπεδα στη διάρκειά της και το Sport24.gr καταγράφει το αναμορφωμένο Status του έμπιστου κύκλου που περιβάλλει το Δημήτρη Μελισσανίδη αποτελούμενο από νέα άφθαρτα αλλά και παλαιά δοκιμασμένα πρόσωπα.

ΜΗΝΑΣ ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ (Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ)

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ήταν εύλογη η έκπληξη που προκλήθηκε στις πλατιές μάζες (όπως και στον κόσμο των ρεπόρτερ που καταπιάνονται με την ΑΕΚ) όταν ως αντικαταστάτης του πολύπειρου, ευέλικτου και άκρως αποτελεσματικού Αλέξη Δέδε, επελέγη ο άγνωστος στο ευρύ κοινό Μηνάς Λυσάνδρου. Ένας νέος 36 ετών, δικηγόρος κατ’ επάγγελμα, ο οποίος πήρε την ευκαιρία που κάθε άνθρωπος της ηλικίας του αλλά ασφαλώς και της ανάλογης ευρυμάθειας και κατάρτισης, ονειρεύεται να του δοθεί. Μεταξύ άλλων, στους χειρισμούς του διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ, πιστώνεται η απόφαση της FIFA να επιστρέψει στον Ηρακλή τους τρεις βαθμούς που του είχαν αφαιρεθεί πριν από δυο χρόνια, για οφειλές στον ποδοσφαιριστή Ντάνι Λόπεθ.

Επίσης, ήταν ο άνθρωπος που επωμίσθηκε την υπόθεση αδειοδότησης του ΠΑΣ Γιάννινα κατά την περυσινή σεζόν, αποστολή την οποία δεν είχε καταφέρει να φέρει εις πέρας τα προηγούμενα χρόνια η ομάδα των Ιωαννίνων. Ο Μελισσανίδης τον παρουσίασε στους ανθρώπους του εταιρείας υπερθεματίζοντας ότι αυτός θα κάνει « το απόλυτο κουμάντο στην ΠΑΕ», άρα κατ’ επέκταση περιβάλλοντας με σπάνια εμπιστοσύνη έναν άνθρωπο που γνώριζε λίγο και για τον οποίο πείστηκε ότι θα προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην ΑΕΚ. Προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη του Δέδε ο οποίος και τον υπέδειξε ως ικανό αντικαταστάτη, προσθέτοντας ακόμα ένα παράσημο στον Λυσάνδρου, ο οποίος έχει εξειδίκευση στο αθλητικό δίκαιο.

Είναι γνώστης του ποδοσφαίρου καθώς είχε διατελέσει παίκτης σε (θεωρητικά) επαγγελματικό επίπεδο, ήταν μάλιστα στον πάγκο της ομάδας του Χαϊδαρίου, όταν στις 6/11/2006 ο τοπικός Α.Ο.Χ. της Β’ Εθνικής την περίοδο εκείνη, απέκλεισε την Ένωση στα πέναλτι για το θεσμό του Κυπέλλου. Ο Λυσάνδρου έχει καθημερινή επαφή με όλα τα στελέχη που κατέχουν καίρια πόστα στην ομάδα, τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά και πάντοτε μετά από συζήτηση με τον Μελισσανίδη, είναι αυτός που ορίζει της κατευθυντήριες γραμμές για κάθε σοβαρό θέμα που αφορά την ΠΑΕ σε ποδοσφαιρικό και εταιρικό επίπεδο. Κοινώς, είναι ο βασικός συνδετικός κρίκος του εξωδιοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ με όλα τα σημαίνοντα πρόσωπα της ποδοσφαιρικής Ένωσης.

ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ (ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ)

Το επιτελείο του Μελισσανίδη στην ΑΕΚ: Όλοι οι άνθρωποι του "Τίγρη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ήταν, είναι και θα είναι ο πλέον έμπιστος για τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Όχι μόνο εντός, αλλά επίσης και εκτός ΑΕΚ καθώς η φιλία που τους συνδέει είναι καρδιακή, αδελφική, δεν περιορίζεται στα ευρύτερα κιτρινόμαυρα όρια. Ως εκτελεστικός διευθυντής στην επιχείρηση «αναγέννηση από τις στάχτες της Γ’ Εθνικής», ο Σέρβος διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο. Σε τέτοιο βαθμό που πολύ γρήγορα απεμπολήθηκε το σχέδιο συνεργασίας με τη νεότερη γενιά, καθώς οι ιδέες και το γενικότερο (εν πολλοίς αναβλητικό και αναχρονιστικό) σκεπτικό του γύρω από το ποδόσφαιρο και τις δομές μιας ομάδας όπως η ΑΕΚ, περιόριζαν σημαντικά τις αρμοδιότητες που ήθελαν να έχουν και το προοδευτικό πνεύμα που είχαν κατά νου να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν ο Νίκος Λυμπερόπουλος (τεχνικός διευθυντής) και ο Άκης Ζήκος (επικεφαλής των τμημάτων υποδομής).

Στην πορεία, λέγεται ότι υπήρξαν στιγμές που θέλησε να κάνει χώρο για τον επόμενο, ωστόσο ουδέποτε προχώρησε σε κάποια απόφαση ή άφησε κάποια υπόνοια εκφραζόμενος δημόσια. Θα μπορούσε λοιπόν αυτή η ιστορία να παραπέμπει σε μύθευμα. Άλλωστε παρά τις διαφωνίες που είναι αναπόφευκτες σε μια συνεργασία δύο ανθρώπων με ισχυρή προσωπικότητα και γνώμη (τέτοια επί παραδείγματι υπήρξε δις για την παραμονή ή όχι του Δέλλα στον πάγκο της ομάδας), ο Μελισσανίδης αδυνατεί να φανταστεί την ΑΕΚ υπό τη δική του εποπτεία, δίχως σημαίνων μέλος αυτής να είναι ο Μπάγεβιτς.

Αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι η πειθώ του εκτελεστικού διευθυντή είναι πλέον κραταιά και ακλόνητη όπως παλαιότερα. Σαφώς και θα ακουστεί η άποψή του, ασφαλώς και θα ζυγιστεί από τον Τίγρη, ωστόσο δεν είναι απαραίτητο ότι θα επικρατήσει κιόλας (περιπτώσεις Κετσπάγια και Μοράις). Κάποτε, όπως και στο ξεκίνημα της νέας προσπάθειας το καλοκαίρι του 2013, αυτό που ο Μπάγεβιτς έλεγε ήταν... νόμος! Σήμερα είναι ακόμα μία αξιοσέβαστη και επιθυμητή άποψη, πάντοτε μιλώντας για θέματα τα οποία αφορούν τη στελέχωση του ρόστερ και του προπονητικού επιτελείου της ομάδας.

Εξυπακούεται ότι ο πρώτος άνθρωπος τον οποίο ο Μελισσανίδης θα συμβουλευτεί για οποιοδήποτε θέμα γύρω από την οργάνωση και λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, είναι ο καλύτερος φίλος του. Όπως επίσης ισχύει το ότι αν δεν συζητήσει κάτι μαζί του, δεν θα πάρει απόφαση για θέμα της ΑΕΚ που τον βασανίζει, ασχέτως με το αν εν τέλει πράξει κάτι διαφορετικό από αυτό που ο εκτελεστικός διευθυντής του έχει προτείνει.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΕ ΑΕΚ)

Το επιτελείο του Μελισσανίδη στην ΑΕΚ: Όλοι οι άνθρωποι του "Τίγρη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είναι ο άνθρωπος με το καθαρό μυαλό, τη διαύγεια, την ηρεμία ενός ειδικού στην εντατική θεραπεία καρδιολόγου, ο οποίος έχοντας βιώσει τις απόλυτα δύσκολες καταστάσεις στις οποίες διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές, γνωρίζει πως να είναι ψύχραιμος με θέματα τα οποία στο τέλος της ημέρας, είναι μηδαμινά μπροστά στην υγεία. Λέγεται ότι στις στιγμές μεγάλης έντασης, απογοήτευσης ή και θυμού, έχει τον τρόπο να παρουσιάζει στο Δημήτρη Μελισσανίδη και την άλλη οδό, αυτή της νηφάλιας αντιμετώπισης που σβήνει τις εν βρασμώ αντιδράσεις. Αρκεί να είναι σε θέση να επεμβαίνει την κατάλληλη στιγμή ή να γνωρίζει την κατάσταση προκειμένου να δράσει για να προληφθούν καταστάσεις.

Από τη στιγμή που ο Τίγρης δεν ήταν δυνατό να αποκτήσει διοικητική ταυτότητα, έπρεπε να επιλεγεί ένας πρόεδρος. Αφού λοιπόν ο Ευάγγελος Ασλανίδης κατέχει το πόστο από το 2013, εξυπακούεται ότι είναι ικανός και επαρκής για τα καθήκοντα και το ρόλο που του ανατέθηκαν, ζητούμενα άλλωστε τα οποία δεν σχετίζονται με εμπλοκή σε αποφάσεις ή χάραξη στρατηγικής σε διοικητικά και εταιρικά ζητήματα. Είναι πάντοτε στη διάθεση του Μελισσανίδη για να καταθέσει την άποψή του και επί της ουσίας πρόκειται για τον άνθρωπο που τον αντικαθιστά σε όλες τις εκδηλώσεις της ομάδας οι οποίες απαιτούν την παρουσία ενός παράγοντα με ενεργό θεσμικό ρόλο, εφόσον εκείνος αδυνατεί να παραστεί.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΜΑΪΣΤΟΡΟΒΙΤΣ (ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΡΧΙΟ ΑΡΑΟΥΧΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΡΧΙΟ ΑΡΑΟΥΧΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μπροστά σε κάποιες αποφάσεις το feeling που νιώθει ένας άνθρωπος είναι παράγοντας ο οποίος πολλές φορές αποδεικνύεται καθοριστικός. Κατά περιπτώσεις επηρεάζει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να νικά ακόμα και τα όποια αντικρουόμενα επιχειρήματα. Εν προκειμένω όμως, όλα ήταν υπέρ του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι αντικατέστησε τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Στα μάτια του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο δεύτερος εξελίχθηκε σε έναν απλό εξυπηρετητή καταστάσεων και πρόσωπο ανακόλουθο μεταξύ των λόγων και των πράξεων του.

Η ατζέντα του ήταν μικρή αλλά οι βλέψεις του πολύ μεγαλύτερες από όσο έφτανε το σεντόνι που η ΑΕΚ μπορούσε να απλώσει τα πόδια της. Ο αποκαλούμενος και «Ευτύχης» (για το μόνιμο χαμόγελο που κοσμούσε το πρόσωπο του) έπιασε το ταβάνι του. Ο Μαϊστόροβιτς δημιούργησε εξ αρχής μια άλλη εικόνα. Εντυπωσίασε τον Μελισσανίδη με το σοβαρό και ατάραχο παρουσιαστικό του, περισσότερο ακόμα με την ετοιμότητά του να απαντήσει γρήγορα και εμπεριστατωμένα σε ότι τον ρώτησε. Έδειξε έτοιμος για τη δουλειά.

Κυρίως ανέπτυξε ενώπιόν του μία σειρά από σχέδια και τρόπους δράσης ώστε να υποστηριχθεί ουσιαστικά ο ρόλος που θα αναλάμβανε, δίχως να απαιτούνται υπέρογκες οικονομικές υπερβάσεις. Κοινώς ανέλυσε τις μεθόδους με τις οποίες η ομάδα θα μπορούσε να ενισχυθεί, δραστηριοποιούμενη με ουσία και αποτέλεσμα βάσει των (ανά περίοδο) οικονομικών δυνατοτήτων της. Σύμφωνα με τον Σουηδό, η σωστή προεργασία και η ξεκάθαρη γνώση των όσων η ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον 6 μήνες νωρίτερα από τη στελέχωση του (κάθε) επόμενου ρόστερ, κοινώς δηλαδή το να βλέπεις μπροστά, συνθέτουν το κλειδί για επιτυχημένες επιλογές.

Η ως σήμερα εικόνα των νεοαποκτηθέντων του πρόσφατου Ιανουαρίου (κυρίως των Αραούχο, Βράνιες, Αϊντάρεβιτς καθώς ο Μεληκιώτης είναι επένδυση και ο Βινίσιους αφίχθη στα τελειώματα των μεταγραφών) πείθει ότι ο Ντάνιελ το ψάχνει πολύ και ενεργεί αποδίδοντας θετικό αποτέλεσμα. Άλλωστε το φιάσκο με τον Αργεντινό επιθετικό Ντίας ήταν (ακόμα μία αποτυχημένη) δουλειά του Ντε Μπαρτόλο ο οποίος και αποπέμφθηκε, όχι δικό του σφάλμα.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ (ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ)

Το επιτελείο του Μελισσανίδη στην ΑΕΚ: Όλοι οι άνθρωποι του "Τίγρη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είναι η ακοή και η όραση του Δημήτρη Μελισσανίδη εντός των κιτρινόμαυρων αποδυτηρίων. Δραστηριοποιούμενος εδώ και πολλά χρόνια και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους ως υπεύθυνος λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος (ο παλαιότερος όρος ήταν γενικός αρχηγός), έχει αποκτήσει επαρκή εμπειρία ώστε να διαχειρίζεται αποτελεσματικά καταστάσεις κρίσης. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, έχει διαφοροποιήσει σημαντικά το προφίλ του καθώς παρουσιάζεται περισσότερο ψύχραιμος, ευέλικτος και διπλωμάτης κατά τη διάρκεια εντάσεων με παράγοντες που εξυπηρετούν αντίστοιχους ρόλους σε άλλες ομάδες.

Εκτός από την εύρυθμη λειτουργία των αποδυτηρίων (με την άμεση εξυπηρέτηση κάθε μικρής ή μεγάλης ανάγκης που απασχολεί τον εκάστοτε παίκτη) και όλων όσων αφορούν στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ο Δημητριάδης είναι ο άνθρωπος στον οποίο ο Μελισσανίδης θα αποταθεί προκειμένου να ενημερωθεί αρμοδίως για την κατάσταση που επικρατεί στα ενδότερα της ομάδας, όταν έρχονται περίοδοι ζόρικες. Τον εμπιστεύεται διότι θεωρεί ότι θα του μεταφέρει την πραγματική εικόνα των αποδυτηρίων (επί παραδείγματι στις σχέσεις παικτών και προπονητή ή σε στιγμές έντασης και κρίσης) και θα καταθέσει προσωπική άποψη εφόσον αυτή του ζητηθεί.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΡΚΑΔΗ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ)

Το επιτελείο του Μελισσανίδη στην ΑΕΚ: Όλοι οι άνθρωποι του "Τίγρη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η τεράστια εμπειρία που αποκόμισε κατά την ποδοσφαιρική ακμή της Ένωσης αλλά και με τη δραστηριοποίηση της στον Ολυμπιακό, σε εποχές συγκομιδής διαρκών παραστάσεων από τη λειτουργία ποδοσφαιρικών ομάδων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (Τσάμπιονς Λιγκ), αξιοποιείται πλέον μέσω ενός ευρύτερου ρόλου. Η Αγγελική Αρκάδη σπανίως πλέον εμφανίζεται δημόσια και δεν ακούγεται όσο παλαιότερα καθώς ο τομέας της είναι διαφορετικός. Όμως και πολύ πιο απαιτητικός. Έχει αναλάβει το κομμάτι των (εντός και εκτός συνόρων) δημοσίων σχέσεων και την εκπροσώπηση της ΠΑΕ στους διεθνούς κύκλους.

Καίριοι τομείς όπως η αδειοδότηση της ομάδας και η οργάνωση - διοικητική λειτουργία της εταιρείας, επίσης άπτονται των αρμοδιοτήτων της. Είναι το δεξί χέρι πολλών ανθρώπων (του Μπάγεβιτς, του Λυσάνδρου και ασφαλώς του Μελισσανίδη μπροστά σε σημαντικές εταιρικές αποφάσεις), πρόσωπο απόλυτης εμπιστοσύνης και συνδετικός κρίκος πολλών διαφορετικών αλυσίδων που «κουμπώνουν» σε εκείνη. Η οξυδέρκεια και η ικανότητα που απέκτησε σε θέματα επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, δίνουν λύσεις σε καίρια ζητήματα και αποτελούν σταθερό πυλώνα εγγύησης για τους συνεργάτες της.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΑΤΟΣ (ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ)

Το επιτελείο του Μελισσανίδη στην ΑΕΚ: Όλοι οι άνθρωποι του "Τίγρη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι ποδοσφαιρικός παράγοντας παλαιάς κοπής, από εκείνους που δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω, οι οποίοι θα καταπιαστούν με οτιδήποτε λέγεται ή γράφεται, παρά τον περιορισμένο χρόνο του. Θα συμφωνήσει, θα εκνευριστεί, θα θυμώσει. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι ο πρώτος αποδέκτης των κραδασμών (με απλά λόγια ο πρώτος που τα ακούει) πρέπει να έχει ιδιαίτερα ανθεκτικό και απορροφητικό στομάχι. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο Ανδρέας Δημάτος, στη δεύτερη θητεία του (η πρώτη ολοκληρώθηκε το 2001, όταν εμφανίστηκε στο προσκήνιο της ΠΑΕ ο συχωρεμένος Μάκης Ψωμιάδης) ως διευθυντής επικοινωνίας της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ.

Πολυπράγμων και δραστήριος απέναντι σε μεγάλο όγκο δουλειάς, καθώς η ποδοσφαιρική Ένωση αρχίζει να δραστηριοποιείται έντονα σε άγνωστα ως σήμερα για εκείνη επικοινωνιακά μονοπάτια (όπως οι web προσεγγίσεις της). Είναι κατευναστικός, επιλέγει και προσπαθεί να σβήνει τις εντάσεις (δηλαδή ουδεμία σχέση με άλλους που δραστηριοποιούνται σε ανάλογα πόστα μεγάλων ομάδων) όπως και το να μεταφέρει τη θέση της ΑΕΚ δίχως να παρεμβαίνει στο ρόλο των ρεπόρτερ, ξέχωρα από τις όποιες διαφωνίες που μπορεί να προκύψουν.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ (ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ "ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924")

Το επιτελείο του Μελισσανίδη στην ΑΕΚ: Όλοι οι άνθρωποι του "Τίγρη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αν συνυπολογίσει κανείς την εντός ΑΕΚ θητεία του με τις πολλές περιόδους που δραστηριοποιήθηκε για δουλειές της ομάδας δίχως να κατέχει συγκεκριμένο τίτλο, πρόκειται για τον μακροβιότερο παράγοντα στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Συνεργάστηκε με περισσότερους από 15 προέδρους και όλοι τους θαύμασαν και αναγνώρισαν την καπατσοσύνη, την ευστροφία αλλά και την ευκολία με την οποία κατάφερνε να ισοπεδώνει την εσωστρέφεια σε στιγμές δύσκολες. Στο πρόσωπό του, ο Δημήτρης Μελισσανίδης διέκρινε τον άνθρωπο του γηπέδου πίσω από τις κάμερες, τις αρχιτεκτονικές μελέτες, τις τεχνικές λεπτομέρειες και τις διακρατικές επαφές.

Έχει ρίξει αμέτρητα χιλιόμετρα και σπαταλήσει ατελείωτες ώρες σε δημόσιες υπηρεσίες και συσπειρωτικές δράσεις προκειμένου να εισέλθουν σε μια καλή ροή γραφειοκρατικά θέματα και να ξεπεραστούν τρικλοποδιές κωλυσιεργίας που τεχνηέντως δημιουργήθηκαν. Πολλά εμπόδια που πήγαν να ορθωθούν ή και να δημιουργηθούν αλλά απλώς δεν είδαν το φως της δημοσιότητας διότι πρόκειται για σκοπέλους σε δημοσιουπαλληλικά έδρανα (περιφέρεια, εφορίες, πολεοδομίες, συμβούλια αρχιτεκτονικής κλπ.), ξεπεράστηκαν χάρη στη δράση και στις γνωριμίες του Στράτου, πάντοτε με τρόπο σύννομο και προς αποφυγή περαιτέρω καθυστερήσεων.

Άνθρωπος που γνωρίζει καλά όλη την πορεία του σχεδίου «Αγιά Σοφιά» μας μετέφερε για το γενικό διευθυντή της εταιρίας «Δικέφαλος 1924» ότι « αν δεν ήταν εκεί σε διάφορες περιπτώσεις και κωλύματα που προέκυψαν ή διαπιστώθηκε πρόθεση να δημιουργηθούν, θα είχαμε χάσει ακόμα ένα έτος σε ξεχασμένους φακέλους και κλειδωμένα συρτάρια».

ΑΛΕΞΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ (ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ)

Το επιτελείο του Μελισσανίδη στην ΑΕΚ: Όλοι οι άνθρωποι του "Τίγρη"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δραστηριοποιείται περισσότερο για τις ανάγκες της μπασκετικής ΑΕΚ, άλλωστε είναι ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, ωστόσο παραμένει ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ενωσίτικης ΠΑΕ. Είναι επίσης πρόεδρος της Ερασιτεχνικής με πολύ πρόσφατη την ήττα από τους άλλοτε εργαζομένους σε αυτήν για οφειλές περίπου δύο ετών. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για ένα άτομο που απλώς ήταν απαιτητό ώστε να συμπληρωθεί η πεντάδα του ΔΣ, ωστόσο το παρελθόν έχει δείξει ότι ο Μελισσανίδης εμπιστεύεται τον Αλέξη Αλεξίου σε ειδικές αποστολές. Είχε ενεργό ρόλο στη διαδικασία εκκαθάρισης της εταιρείας όταν κήρυξε πτώχευση, ενώ έχει επωμιστεί (ή συμμετέχει σε) διαφορές νομικές υποθέσεις που σχετίζονται με το παραχωρητήριο του υπό σύσταση γηπέδου ή διεκδικήσεις υπαλλήλων της προηγούμενης εταιρείας από την τωρινή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ