LONGREADS

To "εγώ" του Cristiano πάνω από το "αυτός" του Ράφα

To "εγώ" του Cristiano πάνω από το "αυτός" του Ράφα

H Real Madrid κάλεσε τα ΜΜΕ σε συνέντευξη Τύπου, στις 20.30 (Ελλάδος) και από ό,τι φαίνεται μια -ακόμη- σχέση θα τελειώσει: αυτή με τον Rafa Benitez που πλήρωσε την άρνηση του Florentino Perez θα σεβαστεί τα "θέλω" του Cristiano Ronaldo.

Όταν ο απόλυτος σταρ της ομάδας σου, ο τύπος που παίρνει για μισθό το ΑΕΠ μιας μέσης χώρας, που είναι ο τρίτος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του πλανήτη (σύμφωνα με το Forbes τα έσοδα από τη Real φτάνουν έως τα 49 εκατ. ευρώ, για το 2015) και που η φανέλα του είναι η δεύτερη πιο δημοφιλής εξ όσων ασχολούνται με το σπορ του ποδοσφαίρου, σε πωλήσεις, μετά του Messi (η "βασίλισσα" είχε κάνει απόσβεση των 115.000.000 ευρώ που είχε δώσει, όταν τον πήρε από την Manchester United, από τον Απρίλιο του 2010 μέσω της πώλησης προϊόντων που έφεραν το όνομα του και τον αριθμό του) δεν σε "πάει", τότε είναι θέμα χρόνου να περάσεις την πόρτα της εξόδου.

Το ζήτημα είναι αν θα το καταλάβεις εγκαίρως και θα το επεξεργαστείς κατά τρόπο που να σώσεις το τομάρι σου ή αν θα αγνοήσεις τα σημάδια και θα φτάσεις να ζεις οριακές καταστάσεις. Του τύπου "ή αυτός ή εγώ" που φέρεται να είπε ο Cristiano Ronaldo για τον Rafa Benitez, πριν δέκα ημέρες. Φανταστείτε δε, τι μπορεί να είπε μετά τη συντριβή από την Barcelona, το Σάββατο (21/11), στο Santiago Bernabeu . Ο Πορτογάλος είχε τα θέματα του με τον προπονητή του από την περίοδο προετοιμασίας. Όπως είχε αποκαλύψει η "AS" στις 23/7, ο CR7 έφυγε σε έξαλλη κατάσταση από προπόνηση των Μαδριλένων, όταν ο 55χρονος τεχνικός ακύρωσε ένα από τα γκολ του. Όπως εξέφραζε την οργή του (για την αδικία που βίωνε -όπως είπε) με πάσης φύσεως χειρονομίες, "πέταξε" και ένα "Vai caralho!" (σκατά) προς τον προπονητή του.

Τηλεοπτική κάμερα έπιασε το περιστατικό, μαζί και τις έντονες διαμαρτυρίες του Ronaldo, σύμφωνα με τις οποίες ο Benitez έδινε φάουλ μόνο εις βάρος των Πορτογάλων παικτών, στις προπονήσεις. Αυτό δεν ήταν το μόνο πρόβλημα του celebrity. Γενικότερα δεν γούσταρε τις προπονήσεις που έκανε ο νέος προπονητής. Με το πέρας της διαδικασίας, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Benitez σχετικά με τη σχέση που έχει με τον Ronaldo και απάντησε ότι δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. "Eίναι όπως κάθε άλλη σχέση έχω με ποδοσφαιριστές. Τους μιλώ πολύ. Όλα είναι φυσιολογικά". Τον πίεσαν λίγο περισσότερο και του επισήμαναν πως ο Πορτογάλος δεν δείχνει να είναι ιδιαίτερα χαρούμενος. Απάντησε " είναι πολύ ανταγωνιστικός και αυτό είναι αρετή, όχι μειονέκτημα". Μάλλον δεν ήταν ακριβώς έτσι τα πράγματα.

Ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής της Ρεάλ; Ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι φαβορί με απόδοση 2.25

Προφανώς και ο Ronaldo δεν ήταν ευθύς εξ αρχής θετικά διακείμενος στην πρόσληψη του Benitez, γιατί ήθελε να μείνει ο Carlo Ancelotti. Και έκανε ό,τι μπορούσε για αυτό. Μια από τις κορυφαίες στιγμές της... εκστρατείας του, ήταν ένα "τιτίβισμα". Έγραψε λοιπόν, στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ότι ο Ancelotti " είναι εκπληκτικός προπονητής και απίστευτος άνθρωπος. Ελπίζω να δουλέψουμε μαζί και του χρόνου", ένα μήνα πριν να εκπνεύσει το συμβόλαιο του Ιταλού και ενώ θεωρείτο δεδομένο ότι θα τον αντικαταστήσει ο Benitez -ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω είχε ξεκινήσει την καριέρα του προπονητή από τη δεύτερη ομάδα των Los Blancos, το 1993. Οι διοικούντες τη Real είχαν πάρει τις αποφάσεις τους -και τις συνέπειες αυτών τις πληρώνουν τώρα όλοι.

Οι έχοντες γνώση εξηγούν πως ο πρόεδρος του οργανισμού, Florentino Perez δεν εξέλαβε με τον πλέον θετικό τρόπο το tweet του Rolando και μάλιστα αυτή η αντίδραση του σταρ της ομάδας ήταν ο λόγος που το αφεντικό επέσπευσε την πρόσληψη του Benitez! Προφανώς και δεν είχε πλήρη επίγνωση του πού έμπλεκε -εστιάζοντας στο γεγονός ότι εκείνος πληρώνει και άρα εκείνος αποφασίζει. Εν τω μεταξύ, η οδηγία που είχαν δοθεί -από... ψηλά- στον Μαδριλένο προπονητή να αυξήσει την επιρροή του Gareth Bale στο παιχνίδι της ομάδας (ο Ancelotti τον είχε αγκυροβολημένο και ο Benitez όχι μόνο τον σήκωσε από τον πάγκο, αλλά του έδωσε και κυρίαρχο ρόλο, σε μηδενικό χρόνο) εξυπακούεται πως δεν λατρεύτηκε από τον Πορτογάλο. Η προώθηση του Ουαλού (ως το Νο10 πίσω από τον κύριο επιθετικό) του επέτρεπε να περιπλανάται δεξιά ή αριστερά στην επίθεση της ομάδας του και αυτό ήταν κάτι που περιόριζε την ελευθερία της κίνησης στον Ronaldo. Πώς λοιπόν, να του αρέσει οτιδήποτε δεν τον επηρεάζει θετικά; Γίνεται; Δεν γίνεται! Όπως δεν γίνεται να του άρεσε η φήμη που ήθελε τον Bale να στοιχίζει πιο ακριβά από εκείνον.

To "εγώ" του Cristiano πάνω από το "αυτός" του Ράφα
© GETTY IMAGES

Το τρίτο σημείο που πραγματικά δεν βοήθησε την κατάσταση, ήταν η απάντηση του Benitez στην ερώτηση "είναι ο Ronaldo ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο;". Μια εξ ορισμού ηλίθια ερώτηση, δεδομένου ότι οι ποδοσφαιριστές δεν είναι avatar σε παιχνίδι, ώστε να μπορείς να βλέπεις τα αδιαμφισβήτητα και απτά στατιστικά χαρακτηριστικά και να κρίνεις ανάλογα. Είναι άνθρωποι -ασχέτως από το αν κάποιες φορές το ξεχνάμε- και η απόδοση τους δεν εξαρτάται μόνο από τον εαυτό τους, αλλά και από όσους είναι γύρω τους. Αλλά δεν σας είπαμε τι απάντησε ο προπονητής της Real, σε συνέντευξη που ομολόγησε πως όταν ήταν στη Valencia είχε προσπαθήσει να υπογράψει τον CR7.

Αρχικά, είπε " ναι", αλλά μετά ένιωσε την ανάγκη να προσθέσει πως " είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Είναι πραγματικά δύσκολο να διαλέξεις τον καλύτερο όλων. Νομίζω πως ο Cristiano, ο Bale, ο Karim Benzema ή ο James Rodriguez είναι εκεί πέρα και όλοι έχουν κάποιον που πιστεύουν ότι είναι λίγο καλύτερος από όλους". Αυτό ήταν σφάλμα, που έπρεπε να διορθωθεί το συντομότερο δυνατό, για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού -στο σύνολο του. Αυτό το "λίγο καλύτερος" δεν έπρεπε να 'χει ειπωθεί.

Για αυτό και μια εβδομάδα αργότερα (έχουμε φτάσει στον Σεπτέμβριο), ρεπόρτερ έδωσαν στον Ισπανό τεχνικό μια δεύτερη ευκαιρία. Την άρπαξε και την άδραξε, λέγοντας " όταν δουλεύεις με τον Ronaldo αντιλαμβάνεσαι πόσο ανταγωνιστικός είναι. Αυτός είναι ο λόγος που είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Είναι εξαιρετικός. Έχω δουλέψει με πολλούς καλούς παίκτες και θα πω ότι στην παρούσα φάση είναι ο καλύτερος στον κόσμο".

Ειρήσθω εν παρόδω, είχε προηγηθεί το 4-0 επί της Shakhtar Donetsk, για το Champions League και ο Benitez θέλησε να εξηγήσει ότι "είμαι έκπληκτος από το γεγονός συνεχώς με ρωτάτε το ίδιο πράγμα, κάτι που έχω πει στο παρελθόν και δεν ασχολείστε με όσα γίνονται στο γήπεδο. Είπα χθες πως ο Cristiano παίζει στην ομάδα και ότι είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Θα το επαναλάβω ώστε να ξέρω ότι δεν έχετε πια την παραμικρή αμφιβολία. Ξέρω την αξία και το επίπεδο που παίζει ο Ronaldo και ναι, είναι ο καλύτερος στον κόσμο, κάτι που δείχνει σε κάθε αγώνα και σε κάθε προπόνηση. Είναι ο καλύτερος στον κόσμο και από εδώ και στο εξής κάθε φορά που θα μου κάνετε την ίδια ερώτηση, θα απαντώ "ναι", οπότε ας το τελειώσουμε εδώ και ας επικεντρώσουμε σε όσα γίνονται εντός των αγωνιστικών χώρων".

Ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής της Ρεάλ; Ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι το 2ο φαβορί με απόδοση 9.00

Μετρήσατε πόσες φορές είπε "ο καλύτερος στον κόσμο" ή χάσατε το λογαριασμό; Αφήστε που πες, πες κάτι θα μείνει (που έλεγε και μια ψυχή) σωστά; Σιγά μην έμενε στον πρωταγωνιστή της ιστορίας μας. Εκείνος είχε σταματήσει να ακούει, από το σημείο που ο προπονητής του είχε πει "ένας από τους καλύτερους".

Φτάνουμε κάπως έτσι, στον Οκτώβριο και και το ρεπορτάζ του ισπανικού τηλεοπτικού δικτύου El Chiringuito, σύμφωνα με το οποίο ο Ronaldo σκεφτόταν να φύγει από τη Real (και να γυρίσει στη Manchester United ή να πάει στην Paris Saint-Germain, που έχει σπεύσει να ενημερώσει για το ενδιαφέρον της) γιατί δεν μπορούσε να αντέξει άλλο τον Benitez. Οι David Moyes και Louis van Gaal είχαν αποπειραθεί και άλλες φορές να τον πείσουν να γυρίσει στο Old Trafford, προφανώς δίχως επιτυχία. Το αντικείμενο του πόθου, έλεγε πως είναι χαρούμενος στην πρωτεύουσα της Ισπανίας και ότι δεν ήθελε να πάει κάπου αλλού. Κάτι που έπαψε να ισχύει φέτος. Ο Ισπανός δημοσιογράφος, Guillem Balague έγραψε πως " υπάρχει μια στρατηγική που έχει αναπτυχθεί από τους ανθρώπους του Ronaldo και από ό,τι φαίνεται αυτή μπορεί να είναι η τελευταία σεζόν του στη Real Madrid. Επίσης, διαφαίνεται πως οι άνθρωποι της ομάδας δεν είναι ακριβώς δυστυχισμένοι, μπροστά σε αυτήν την προοπτική. Ενδεχομένως να πιστεύουν ότι έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε να κάνει για την ομάδα".

Όλα αυτά έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με την επίσημη τοποθέτηση του διεθνούς Πορτογάλου, ο οποίος έχει πει πολλάκις πως θέλει να "κλείσει" την καριέρα του στη "βασίλισσα". Για την ακρίβεια, έχει πει ότι αυτό είναι το όνειρο του. Κάπου εδώ να θυμίσουμε ότι η Real έχει εκλογές το 2017 και οι... αναλυτές υποψιάζονται πως αν ο Perez πουλήσει το "αστέρι" το καλοκαίρι, θα αποχαιρετήσει κάθε πιθανότητα επανεκλογής. Και είναι λίγο πιο έξυπνος... από αυτό. Και τι πρόκειται να γίνει; Μαντέψτε.

To "εγώ" του Cristiano πάνω από το "αυτός" του Ράφα

Ο Benitez αποδεδειγμένα ξέρει τη δουλειά του. Διαφορετικά, θα ήταν λίγο δύσκολο να πάρει ένα Champions League (Liverpool 2005), ένα UEFA Cup (Valencia 2004), ένα Europa League (Chelsea 2013), δύο πρωταθλήματα Ισπανίας (Valencia 2002, 2004), ένα FA Cup (Liverpool 2006), ένα UEFA Super Cup (Liverpool 2005), δυο ιταλικά SuperCoppa (Inter 2010, Napoli 2014), ένα FIFA Club World Cup (2010) και ένα Coppa Italia (2014). Αφήστε που ξεκίνησε με ένα πρωτάθλημα U19 της Real (1993) και δυο κύπελλα (1991, 1993). Kαι όλη την τύχη με το μέρος του να είχε, δεν γίνεται να είχε φτάσει σε αυτόν τον αριθμό των επιτυχιών από σπόντα. Τι δεν έχει; Το PR με τους παίκτες. Υστερεί στην προσωπική επαφή. Όπως δε, έχει αποδειχθεί ιστορικά μπορεί να είσαι ένας επαρκής προπονητής και θα θριαμβεύσεις, αν "κερδίσεις" τους παίκτες σου. Αν τους κάνεις να παίζουν και για εσένα. Από την άλλη, μπορεί να είσαι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα και αν δεν ασχολείσαι με το κομμάτι της ψυχολογικής προσέγγισης,... να σε τρώει το μαύρο σκοτάδι.

Δυο ήταν οι προτεραιότητες που είχε, όταν ανέλαβε τη Real. Κατ' αρχάς, να πάρει πράγματα (βλ. τίτλους). Κατά δεύτερον, να μην εκνευρίσει τον Ronaldo και όπως αντιλαμβάνεστε αυτά τα δυο ήταν αλληλένδετα. Θεωρείται ασφαλές να πούμε πως ο Benitez δεν περίμενε αυτό που συνάντησε. Ότι ήταν βέβαιος πως η ανταγωνιστική φύση του Πορτογάλου θα τον έκανε να θέλει να είναι ο καλύτερος, σε κάθε δοκιμασία, με τον όποιον τρόπο, γιατί ήθελε να νικά. Να κατακτά. Η γκρίνια και η μουρμούρα ήλθαν ως... εκπλήξεις για τον Ισπανό προπονητή, που δεν αντιλήφθηκε ότι η ήττα δεν ήταν επιλογή για τον παίκτη του, ακόμα και σε μια απλή δοκιμασία της προπόνησης. Όπως έγραψε το ESPN FC " να ακυρώσεις ένα γκολ που έβαλε στην προπόνηση ήταν ισοδύναμο με το να βγεις με την αδελφή του, να την παρατήσεις στο εστιατόριο μαζί με το λογαριασμό και να εξαφανιστείς από το παράθυρο της τουαλέτας". Όλοι ξέρουν πόσο αναπτυγμένο είναι το "εγώ" του CR7. Δεν γίνεται να μην ήταν ενήμερος ο προπονητής του. Εκτός και αν δεν ασχολείτο με αυτά τα στοιχεία, κάτι που ήταν τεράστιο λάθος.

Σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να σας θυμίσουμε τι έγινε όταν οι άνθρωποι της Real Madrid είχαν τη φαεινή ιδέα να μετρήσουν την ταχύτητα των παικτών, στην προπόνηση, με μια συσκευή GPS. Μετάνιωσαν την ώρα και τη στιγμή, όταν τα αποτελέσματα έδειξαν πως ο Ronaldo ΔΕΝ ήταν ο πιο γρήγορος. Ο Jack Nayler, υπεύθυνος στον τομέα της αθλητικής επιστήμης στην ομάδα (ο οποίος είχε δουλέψει σε τρεις διαφορετικές ομάδες με τον Ancelloti), είχε πει " δεν θέλω να θίξω ονόματα, αλλά ο καλύτερος παίκτης του κόσμου ήταν ο τέταρτος πιο γρήγορος και έκτοτε αρνείται να φορέσει ξανά το μηχάνημα". Μετά, συμπλήρωσε ότι " δουλειά μου είναι και να μαθαίνω τις ευαισθησίες των παικτών, ειδικά αν έχουν ανεπτυγμένα "εγώ". Αν προκύπτει πρόβλημα, τότε τους καλώ σε κατ' ιδίαν συζήτηση". Εν προκειμένω, δεν είδε προκοπή, αλλά ας επιστρέψουμε στην αδυναμία του Benitez να προσεγγίσει ιδανικά τους παίκτες του.

Ήλπιζα να μου φέρουν έναν καναπέ και μου έφεραν μια λάμπα

Στη Liverpool, όταν ο Fernando Torres έμαθε πως περιμένει το πρώτο του παιδί, ο Benitez του έδωσε συγχαρητήρια, πριν την προπόνηση... και έφυγε. Ο παίκτης νόμισε πως θα τον ρωτήσει τι κάνει η γυναίκα του. Δεν είχε καταλάβει ότι ο προπονητής του τον συνεχάρη, γιατί είχε σκοράρει από κοντινή απόσταση στο τελευταίο ματς! Στο μυαλό του, δεν υπάρχει κάτι άλλο πέραν του ποδοσφαίρου. Με αυτό ζει και αναπνέει, με αυτό ξυπνά και με αυτό κοιμάται. Κάτι άλλο που επίσης δεν βοηθά, είναι η αντικειμενικότητα του. Ως υπηρεσιακός στην Chelsea (2012-13) είχε διαβλέψει πως οι ημέρες του John Terry ήταν μετρημένες και συμπεριφέρθηκε βάσει αυτού του δεδομένου. Δεν είχε 100% δίκιο, αφού το 2014 οι "μπλε" πήραν πρωτάθλημα, με ηγέτη τον αρχηγό τους. Ο Ισπανός λοιπόν, ασχολείται μόνο με το αντικείμενο του ποδοσφαίρου και τις τακτικές και αφήνει στην άκρη το socializing. Κάτι που του στοίχισε τη θέση του στη Valencia (μίλησε ανοιχτά για την πολιτική των μεταγραφών, όταν αντί του Samuel Eto'o του πήραν τον Fabian Canobbio και για την ακρίβεια δήλωσε " ήλπιζα να μου φέρουν έναν καναπέ και μου έφεραν μια λάμπα", αφού δεν... πέτυχαν καν τη θέση).

Τον Φεβρουάριο του 2007 και ενώ ήταν στη Liverpool, είχε δηλώσει έπειτα από παιχνίδι με τη γειτονική Everton που τελείωσε 0-0 πως " όταν παίζεις με μικρότερες ομάδες, στο Anfield ξέρεις πως το παιχνίδι θα είναι περιορισμένης δυναμικής. Η μια ομάδα παίζει για να νικήσει και η άλλη παίζει για να μη χάσει. Ποτέ δεν μου συνέβη αυτό. Ίσως... μια φορά, στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας". Τον Μάιο του ίδιου έτους, είχε ενημερώσει ότι " δεν θα πάρω τη δουλειά στην Chelsea, από σεβασμό στη Liverpool. Δεν χρειάζεται να δώσουμε στους φιλάθλους μας σημαίες, για να τις κουνούν. Φέρνουν στο γήπεδο τις καρδιές τους. Είναι το πάθος τους που μας βοηθά να κερδίζουμε. Όχι οι σημαίες".

Τον Νοέμβριο του 2010 και ενώ είχε πάει στην Internazionale, άκουσε τον διάδοχο του στη Liverpool, Roy Ηοdgson να επικρίνει τις συμφωνίες που είχε κάνει επί των μεταγραφικών. Απάντησε " πιστεύω ότι ο κ. Hodgson δεν καταλαβαίνει. Μιλά για πράγματα που δεν αντιλαμβάνεται. Κάθε μια συνέντευξη Τύπου είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Και κάποιοι άνθρωποι δεν είναι ικανοί να δουν έναν παπά στην κορυφή ενός βουνού από ζάχαρη". Τον Ιανουάριο του 2013 -και ενώ ήταν στην Chelsea- όταν ο Marco Materazzi υποστήριξε πως το να δουλεύει για τον Benitez ήταν σαν να γύρισε στο σχολείο, μαζί και ότι επέμενε να αφαιρεθούν από τον τοίχο οι φωτογραφίες του προκατόχου του, Jose Mourinho, σχολίασε " λέει ψέματα. Ο Materazzi λέει ψέματα. Λέει ψέματα, μόνο ψέματα. Ό,τι είπε, είναι ψέμα. Απλά. Όταν μιλούσε για τον Mourinho, ήταν ψέμα. Τα περί των φωτογραφιών, ήταν ψέματα. Οπότε, είναι ψεύτης".

Γενικά ναι, θα λέγατε πως έχει μια εμμονή με την επανάληψη. Έχει και άλλη μια, ως προς το να προσπερνά την πρόκληση της απάντησης στο όποιο σχόλιο και στο να κάνει και λίγο... τον βλάκα. Αυτό είναι που έχει καταγραφεί ως το μεγαλύτερο μειονέκτημα του. Είναι αυτό που δεν του επιτρέπει να κάνει τη δουλειά του, όταν έχει να διαχειριστεί τεράστια "εγώ" και μια κοινή γνώμη που αλλάζει κάθε μέρα. Πού καταλήγουμε; Στο ότι η ζωή του θα ήταν πολύ πιο απλή, αν στην ερώτηση "είναι ο Cristiano ο καλύτερος του κόσμου;" απαντούσε " όχι μόνο αυτό. Είναι Θεός". Εκείνος όμως, άρχισε τις αναλύσεις και συν του ότι δεν πήρε τίποτα, συν της συντριβής του Σαββάτου (21/11), το πιθανότερο είναι να μείνει χωρίς δουλειά. Πάλι.

Πριν λίγη ώρα, η Independent δημοσίευσε την είδηση πως ο πρώτος σκόρερ της La Liga είπε στους συμπαίκτες του, όταν τα φώτα του Santiago Bernabeu είχαν σβήσει πως " ή αυτός θα μείνει ή εγώ". Βοήθησε και η κίνηση των φιλάθλων να κουνήσουν άσπρα μαντίλια προς τον Ισπανό , σε ένδειξη της απογοήτευσης τους, την οποία υποκίνησε και η φήμη που είχε κυκλοφορήσει και ήθελε το ματς του Clasico του Σαββάτου να είναι το τελευταίο του Ronaldo στο Bernabeu. Η... καμπάνα χτυπά και για τον Perez, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε πως ο Benitez ακολουθεί τις οδηγίες του αφεντικού (επιμένουν πως η 11αδα στο ματς με την Μπαρτσελόνα μόνο από τον Perez θα μπορούσε να 'χει συγκροτηθεί). Ο πρόεδρος του οργανισμού έχει δει 13 προπονητές να πηγαίνουν στη Μαδρίτη και να φεύγουν από αυτή, στα 15 χρόνια της θητείας του. Άρα, τι διαφορά θα κάνει άλλος ένας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ