LONGREADS

Σκότωσε την ερωμένη του και την τάισε στα σκυλιά

Σκότωσε την ερωμένη του και την τάισε στα σκυλιά

Από αρχηγός της Flamengo, ο Bruno Fernandes de Souza έγινε ο ιθύνων νους της φρικιαστικής δολοφονίας ερωμένης του που κυοφορούσε το παιδί τους, γιατί δεν ήθελε να πληρώσει διατροφή και του "χαλούσε" το image. Καταδικάστηκε το 2012 αλλά μπορεί να αποφυλακιστεί το 2017!

Για αρχή, θα σου πω ότι ο Bruno Fernandes de Souza δεν είναι καλά. Καθόλου καλά, υπό την όποια έννοια σκέφτεσαι το συγκεκριμένο όρο, αυτή τη στιγμή. Ποιος είναι ο κύριος; Εν περιλήψει, θα σου πω ότι πρόκειται για Βραζιλιάνο τερματοφύλακα, ο οποίος είχε κάνει θραύση το 2007, οπότε η “O mais querido do Brasil” (η πιο αγαπητή της Βραζιλίας) πήρε το πρωτάθλημα. Μεταξύ των highlights του ήταν οι τρεις αποκρούσεις, στους τελικούς με τη Botafogo, για το Rio de Janeiro State Championship. Τότε ήταν που το όνομα του έφτασε έως την Ευρώπη.

Τότε ήταν και που συνδέθηκε με την Barcelona. Όχι την πόλη. Την ομάδα. Και μη σου κάνει εντύπωση, διότι από το 2006 τον εκπροσωπούσε η Media Sport Investment, που τη λες και μεγάλη -πολλώ δε αν σκεφτείς ότι υπήρχαν φήμες που ήθελαν τον Roman Abramovich να 'χει το 15% των μετοχών.

Η Flamengo δεν επέτρεψε το ταξίδι, καθώς αποτάθηκε στην Atlético Mineiro που είχε τα δικαιώματα του και τον αγόρασε, για 3 εκατ. ευρώ, το 2008. Τον έκανε και αρχηγό τον Μάιο του 2009, οπότε αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο Fábio Luciano.

BRUNO, GOLEIRO DO FLAMENGO  Local - 07/05/2007 - Restrição: Não - 07.05.2007 - Jorge William - ESP - Flamengo Campeão Carioca 2007 - Entrevista com o goleiro Bruno .Bruno com a filha Bruna Virtória e a esposa Daiana.
BRUNO, GOLEIRO DO FLAMENGO Local - 07/05/2007 - Restrição: Não - 07.05.2007 - Jorge William - ESP - Flamengo Campeão Carioca 2007 - Entrevista com o goleiro Bruno .Bruno com a filha Bruna Virtória e a esposa Daiana. BRUNO, GOLEIRO DO FLAMENGO LOCAL - 07/05/2007 - RESTRICAO: NAO - 07.05.2007 - JORGE WILLIAM - ESP - FLAMENGO CAMPEAO CARIOCA 2007 - ENTREVISTA COM O GOLEIRO BRUNO .BRUNO COM A FILHA BRUNA VIRTORIA E A ESPOSA DAIANA.

Τον Μάρτιο του 2010 κάμερες τον “συνέλαβαν” να τσακώνεται άγρια με την τότε αρραβωνιαστικιά του. Σε σχετική ερώτηση, έπειτα από αγώνα, είχε πει “ποιος από εσάς που είναι παντρεμένος, δεν διαφωνεί ποτέ με τη σύζυγο του; Ή τη χτυπάτε; Τα ζευγάρια τσακώνονται και αυτό είναι κάτι που δεν αφορά κάποιον άλλον”. Σημειωτέον, το 2009 είχε χωρίσει με την Dayanne. Είχαν γνωριστεί όταν εκείνος ήταν 14 και αυτή 12, παντρεύτηκαν πέντε χρόνια μετά και απέκτησαν δυο κόρες. Τα χρόνια που ήταν μαζί, εκείνος... θα έλεγες πως έκανε τη ζωή του χωρίς άγχος. Πριν προλάβει να τη χωρίσει, είχε φορέσει βέρα σε κάποια άλλη, τη Fernanda Gomes de Castro. Κράτα αυτά τα ονόματα.

Σκότωσε την ερωμένη του και την τάισε στα σκυλιά


Η Fernanda

Δυο μήνες αργότερα, έκανε τέσσερα τα γκολ που είχε σκοράρει στην καριέρα του -αν και portiero-, φερόταν ως υποψήφιος για να υπογράψει παχυλό συμβόλαιο με την AC Milan και για την εθνική Βραζιλίας. Έδωσε συνέντευξη στο FootBrazil, στην οποία απολογήθηκε για τα σχόλια του επί του διαπληκτισμού των ζευγαριών. “Έχω δυο κόρες και δεν θα ήθελα κάποιος άνδρας να απλώσει χέρι πάνω τους”. Στα 25 του εξηγούσε πως “πριν αναλάβω ευθύνες στη Flamengo, πίστευα πως μπορώ να κάνω ό,τι θέλω, χωρίς να 'χει κάποια συνέπεια στον αγωνιστικό χώρο. Ξενυχτούσα κάθε βράδυ, έκανα ό,τι ήθελα”. Είπε και ξαναείπε πως θέλει να αφήσει το παρελθόν -τη δύσκολη ζωή στη favela και την εικόνα του κακού παιδιού που είχε- πίσω του. Έμεινε στην προσπάθεια.

Δεν ήθελε να πληρώσει διατροφή

Την 1η Ιουλίου του 2010, ουκ ολίγα κανάλια εμφανίστηκαν στην προπόνηση της ομάδας του, για να τον ρωτήσουν επί της εξαφάνισης γυναίκας με την οποία φερόταν να 'χει σχέσεις. Για την ακρίβεια, η 25χρονη Eliza Silva Samudio είχε δώσει στα media στοιχεία που αποδείκνυαν ότι ήταν έγκυος στο παιδί του. Αγνοούνταν από την 4η Ιουνίου, ημέρα που οι εκπρόσωποι του Souza την είχαν καλέσει σε συνάντηση. Αυτό το στοιχείο το έδωσε η ίδια σε οικείους της, ενημερώνοντας και ότι σκοπός της συνάντησης ήταν να την πείσουν να "ρίξει" το παιδί. Εκείνη την ημέρα εξαφανίστηκαν τα ίχνη της.

Ο Souza, επίσημα, δήλωνε με ψυχραιμία πως δεν έχει την παραμικρή σχέση με την κυρία και άρα δεν ξέρει πού είναι. Πρόσθετε ότι “η όλη υπόθεση ντροπιάζει εμένα και την οικογένεια μου” και “έκλεινε” με το “προσεύχομαι να είναι καλά”. Η Eliza δεν εντοπιζόταν πουθενά, οι φήμες περί δολοφονίες της αυξάνονταν μέρα με την ημέρα, ώσπου ο Bruno σταμάτησε να εμφανίζεται στις εγκαταστάσεις της ομάδας του -για προπόνηση ή παιχνίδια. Όλα τα εθνικά ΜΜΕ της Βραζιλίας είχαν επικεντρώσει στην υπόθεση αυτή, λίγες ημέρες μετά τον αποκλεισμό της seleção από το World Cup.

Τον "έδωσε" ο εξάδελφος

Στις 7 Ιουλίου του 2010, ο περί ου ο λόγος παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Rio de Janeiro, αφότου δικαστής είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης αυτού και πολλών άλλων, για την εξαφάνιση και κατά πάσα πιθανότητα, τη δολοφονία γυναίκας με την οποία φερόταν να 'χει σχέσεις. Το θύμα, η Eliza Silva Samudio είχε ισχυριστεί πως είχε αποκτήσει το γιο του. Ενόσω η αστυνομία έψαχνε για το πτώμα, η υπόθεση του Bruno Souza έγινε τίτλος σε όλα τα ΜΜΕ και δη μετά την ομολογία 17χρονου εξάδελφου του παίκτη, για τη δολοφονία. Είχε δώσει μάλιστα, φρικτές λεπτομέρειες. Στις 22/8 του 2012, ένα χρόνο μετά την αποφυλάκιση του, μπόνους της τεράστιας συνεισφοράς του στις έρευνες, δολοφονήθηκε (δέχθηκε πέντε σφαίρες). Ήταν 24 χρόνων.

Πίσω στο 2010, τα media ενημέρωναν πως εάν κρινόταν ένοχος ο Souza, η μάξιμουμ ποινή ήταν τα 30 χρόνια -καθώς στη χώρα δεν υπάρχει θανατική ποινή. Εκείνος, αλλά και ο Luiz Henrique Romao, φίλος του και κατά το κατηγορητήριο “συνεργός” του, δήλωσαν αθώοι. Η Flamengo διέκοψε το συμβόλαιο του (ναι, όλοι δήλωναν έκπληκτοι... στη γειτονιά, γιατί δεν είχε δώσει δικαιώματα) και ορίστηκε δικάσιμος. Ήλθε η ώρα να σου πω όσα ανατριχιαστικά ακούστηκαν εντός της αιθούσης.

Σκότωσε την ερωμένη του και την τάισε στα σκυλιά

Ο κατηγορούμενος που λες, κατέθεσε ότι το θύμα δεν ήταν και το καλύτερο κορίτσι. Είπε ότι είχε υποστηρίξει στο παρελθόν πως έχει σχέσεις με τον Cristiano Ronaldo και ναι, την είχε βρει μπροστά του σε πάρτι συμπαίκτη του, τον Μάιο του 2009. Το ίδιο βράδυ μετείχαν αμφότεροι σε όργιο και όταν εκείνη τον ενημέρωσε πως είναι έγκυος από εκείνον, πρόσφερε αμοιβή 12.000 ευρώ σε όποιον θα την έπειθε να κάνει άμβλωση.

Επειδή δεν βρέθηκε κάποιος, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και αποπειράθηκε να της δώσει ουσία για να αποβάλει. Δεν τα κατάφερε. Μετά της τόνισε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να αναγνωρίσει το παιδί ή να πληρώσει διατροφή. Αρνήθηκε ότι ήξερε τι συνέβη στην Eliza και ομολόγησε πως ο φίλος του, o Romao είχε πληρώσει κάποιον για να τη σκοτώσει. Επίσης, παραδέχθηκε ότι μολονότι δεν έδωσε αυτός κάποια εντολή δολοφονίας, τη δέχθηκε.

"Ψυχικά διαταραγμένος άνθρωπος"

Τώρα θα σου πω τι είπε ο δικαστής Marixa Fabiane Rodrigues, όταν ανακοίνωσε την απόφαση της. Κατ' αρχάς, επισήμανε πως ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας είχε οργανώσει σχολαστικά την εκτέλεση του θύματος. Ότι επρόκειτο για έναν ψυχικά διαταραγμένο, ψυχρό και βίαιο τύπο, ο οποίος είχε μια υιοθετήσει μια εξόχως παρεξηγημένη έκδοση των αξιών και πως πίστευε ότι αν εξαφανίσει το πτώμα, θα εξασφαλίσει την πλήρη ατιμωρησία. Πάμε τώρα, και στο χρονικό, όπως το έδωσε ο εξάδελφος του, Jorge Rosa, ο οποίος επίσης επιστρατεύτηκε -αν και ανήλικος- και ήταν μάρτυρας όλων των γεγονότων.

Ο Souza εκπόνησε αυτό που έγινε -και θα διαβάσεις στη συνέχεια-, εξασφαλίζοντας τη συνεργασία άλλων οκτώ ατόμων, συμπεριλαμβανομένης της πρώην συζύγου του και της τελευταίας ερωμένης του, μαζί με αυτή ενός πρώην αστυνομικού, ονόματος Marcos Santos. Aυτόν που προσέλαβε ο Romao για να κάνει τη δουλειά. Αμφότεροι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 22 χρόνων. Παρακολούθησε όλη τη διαδικασία, από την απαγωγή της άτυχης νέας και του νεογέννητου αγοριού της (ήλθε στον κόσμο τον Φλεβάρη του 2010) έως την -κυριολεκτική- εξαφάνιση της.

Σκότωσε την ερωμένη του και την τάισε στα σκυλιά


Δεξιά ο Romao, αριστερά ο Santos

Αφότου εμφανίστηκε στο ραντεβού της 4ης Ιουλίου, σε ξενοδοχείο του Rio de Janeiro, ο Romao την απήγαγε μαζί με το παιδί της, υπό την απειλή του όπλου και ουρλιάζοντας “δεν ξέρεις ποιος είμαι και για τι είμαι ικανός. Εγώ είμαι από favela”. Οδήγησαν 354 χιλιόμετρα, μέχρι το Belo Horizonte (σημείωσε εδώ πως το αίμα που έμεινε στην ταπετσαρία του οχήματος ήταν το πρώτο στοιχείο που βρήκε η αστυνομία), όπου ο παίκτης είχε εξοχικό και την κράτησαν δέσμια για έξι ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Santos την υπέβαλε σε σειρά μαρτυρίων. Το παιδί ανέλαβε να το προσέχει η τελευταία ερωμένη του Souza, Fernanda Castro Gomes, η οποία καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκισης.

Ο Santos ήταν αυτός που την σκότωσε, πνίγοντας την με μια γραβάτα, μπροστά στο μωρό. Ο Romao τον βοήθησε στο διαμελισμό. Έδωσαν τα κομμάτια στα δυο rotweilers που είχε ο Souza και ό,τι έμεινε, το έθαψαν και έριξαν από πάνω τσιμέντο. Το μωρό το εγκατέλειψε η πρώην σύζυγος του θύτη (αθωώθηκε με ψήφους 4-3) σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι της περιοχής, όπου βρέθηκε κάποιες ημέρες αργότερα. Η εξέταση DNA έδειξε πως πατέρας ήταν ο Souza και η μητέρα της Eliza ανέλαβε την ανατροφή του.

Ο γάμος μέσα στη φυλακή

Η ποινή του ανακοινώθηκε στις 8 Μαρτίου του 2013: ήταν 22 χρόνια και 3 μήνες φυλάκισης. Οι δικηγόροι του έκαναν έφεση για την καταδίκη του, αλλά απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, στις 11/6 του 2013. Και εκεί που λες πως αποδόθηκε δικαιοσύνη, να σου δώσω κάποιες παραμέτρους για να καταλάβεις ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ σε αυτόν τον κόσμο. Εκ πρώτης θα σου πω ότι στις 21 Ιουνίου του 2016, ο Souza παντρεύτηκε την οδοντίατρο, Ingrid Calheiros, με την οποία σύναψε σχέσεις κατά τη διάρκεια της έρευνας που έκανε η αστυνομία για το έγκλημα. Στην τελετή παρέστησαν 90 καλεσμένοι.

Σκότωσε την ερωμένη του και την τάισε στα σκυλιά


Η Ingrid

Σου έχω και καλύτερο: στις 28/2 του 2014 και ενώ ήταν στη φυλακή, η ομάδα Montes Claros Futebol Clube (μέλος της δεύτερης κατηγορίας στα πρωταθλήματα της Minas Gerais) του έκανε πρόταση συνεργασίας. Για να επικυρωθεί, έπρεπε να μεταφερθεί στη φυλακή της Montes Claros. Αρχικά, διέρρευσε ότι “επειδή είχε δείξει καλή διαγωγή, δεν θα προκύψει πρόβλημα με το να του επιτρέψουν να εργαστεί”. Ο πρόεδρος της ομάδας, Ville Mocellin εξήγησε πως τον ήθελαν “γιατί θέλαμε να του δώσουμε μια ευκαιρία να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο. Είναι παίκτης που μπορεί να μας ενισχύσει, ενώ παράλληλα επενδύουμε στην κοινωνική πλευρά του πράγματος”. Εφόσον πήγαιναν όλα όπως τα ήθελε, θα έπρεπε να πηγαίνει συνοδεία αστυνομίας στις προπονήσεις και τα ματς. Δεν χρειάστηκε αυτό, αφού το Κακουργιοδικείο της πόλη απέρριψε το αίτημα.

Όταν γνώρισε το Θεό

Σε συνέντευξη που έδωσε ο ιθύνων νους της αποτρόπαιας δολοφονίας στο περιοδικό “Placar”, αποκάλυψε πως στους πρώτους μήνες της κάθειρξης του δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι (που του άφησε ένα σημάδι) και την κακοποίηση του συστήματος (“πολλοί φρουροί φέρθηκαν ως δειλοί”). Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει “γιατί η ψυχή μου γέμισε με μίσος και αποστροφή. Έδεσα ένα σεντόνι στο παράθυρο, που ήταν ψηλά, έβαλα τη θηλιά στο λαιμό μου και πήδηξα”, αλλά δεν τον άντεξε το ύφασμα και σωριάστηκε στο έδαφος. Πριν αντιδράσεις, περίμενε να διαβάσεις και πως “όταν άνοιξα τα μάτια μου, είδα δίπλα μου μια Βίβλο, που μου είχε δώσει ένας φρουρός”. Και έτσι ανακάλυψε το Θεό “μαζί με την ανάγκη μου για λύτρωση”.

Σκότωσε την ερωμένη του και την τάισε στα σκυλιά

Έκτοτε το πρόγραμμα του είχε ως εξής: ξυπνούσε στις 6 το πρωί και έως τις 18.00 έκανε τρεις φορές προσευχή, έτρωγε, καθάριζε το εκκλησάκι της φυλακής και μάθαινε τη δουλειά του οξυγονοκολλητή. Επίσης, δεν έχανε ματς της Flamengo και της Atlético Mineiro, στην τηλεόραση. Τα πέντε πρώτα χρόνια τα πέρασε σε δυο σωφρονιστικά ιδρύματα και παρέα με ψυχοφάρμακα, για την κατάθλιψη που είχε.

“Aναγνωρίζω ότι πρέπει να πληρώσω το χρέος μου προς τη δικαιοσύνη. Όλα όσα συνέβησαν θα γίνουν εμπειρία. Θα επιστρέψω. Αρκετά υπέφερα, καταλαβαίνεις;” είχε πει σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Globoesporte, “και εγώ υπέφερα πολλά και υπέβαλα σε διάφορα δεινά πολλούς άλλους”.

Μετά έμαθε να αφοσιώνεται στη δουλειά του, την εξιλέωση του. Ασχολήθηκε με μια ΜΚΟ που συνεργάζεται με διάφορα έθνη και δικαστήρια επί του εξανθρωπισμού, στην εκπλήρωση των ποινών στέρησης της ελευθερίας. Δεν φορά στολή, αλλά τα ρούχα του και έχει ειδικό σήμα. Δεν έχει δικηγόρο (παραιτήθηκε) και έχασε τα 16 κιλά που είχε πάρει τα πρώτα χρόνια στη φυλακή. “Ένα δικό μου λάθος ήταν ο λόγος για να “πληρώσουν” πολλοί και να κλάψουν ακόμα περισσότεροι. Θα το παλέψω για να το αντιστρέψω. Προσπαθώ να μάθω, γιατί αν το δω ως τιμωρία δεν θα αντέξω εδώ μέσα”. Λόγω καλής συμπεριφοράς, το 2015 τον μετέφεραν στη φυλακή APAC (Association for Protection and Assistance of Convicts) στη Santa Luzia.

Σκότωσε την ερωμένη του και την τάισε στα σκυλιά

Στις 2 Νοεμβρίου του 2015 έγινε γνωστό πως συμφώνησε επί διακανονισμού με την Flamengo, από την οποία είχε ζητήσει το 2011 το ποσό των 587.000 ευρώ σε αμοιβές που δεν είχε λάβει και χρημάτων που προέκυπταν από την εκμετάλλευση των προϊόντων που έφεραν το σήμα του συλλόγου και τον αφορούσαν (image rights). Τα βρήκαν στα 150.000 ευρώ. Όπως ανέφερε το δημοσίευμα της Esportes.r7.com “το ποσό μπορεί να διπλασιαστεί, όταν προστεθούν τα νομικά έξοδα και οι φόροι”. Μόνο που η Flamengo είχε τρέχουσες οφειλές προς παίκτες και είχε δεσμευτεί να τις αποπληρώνει από τα χρήματα που βάζει κάθε μήνα στο ταμείο της -μέσω δεσμεύσεων. Άρα, ο Bruno έπρεπε να περιμένει να μηδενιστεί το ποσό, για να... πάρει σειρά. Όταν λοιπόν, ήλθε αυτή η μέρα πήρε 200.000 ευρώ.

Μέχρι και σήμερα, δεν έχει πει λέξη για όσα έγιναν την ημέρα της δολοφονίας -που να υποδηλώνουν την εμπλοκή του. Όχι για να μην επιβαρύνει τη θέση του, αλλά επειδή ετοιμάζει βιβλίο (φευ). Η τελευταία είδηση που κυκλοφόρησε και τον αφορά είναι πως η ποινή του μπορεί να μειωθεί και να αποφυλακιστεί πολύ πιο σύντομα από το 2032. Πώς; Οι Βραζιλιάνοι "πέρασαν" ένα νέο νόμο (12.403) τον Νοέμβριο του 2016, που έχει ως στόχο να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τις δίκες που περιμένουν 183.000 φυλακισμένοι, αριθμός που αντιστοιχεί στο 37% του συνόλου των κρατουμένων στη Βραζιλία.

Ο πραγματικός λόγος είναι η μείωση των χρημάτων που διατίθενται για τη συντήρηση των κρατουμένων (529 ευρώ το μήνα, για τον καθένα, τη στιγμή που τα ηλεκτρονικά "βραχιόλια" κοστίζουν 200 ευρώ το μήνα), με τη Βραζιλία να είναι τέταρτη, στη λίστα με τις χώρες που έχουν τους περισσότερους φυλακισμένους (πίσω από τις ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία).

Βασική προϋπόθεση για να εγκριθεί το όποιο αίτημα του είναι να μην ξαναμπλέξει. Γιατί τον Ιανουάριο του 2014 είχε απειλήσει ένα φρουρό και είδε τις 677 ημέρες εργασίας που είχε προσφέρει (και αφαιρούνταν από την ποινή του), να μειώνονται κατά 166. Θα έτυχε...

ΥΓ: Τον Ιούλιο του 2016 βρέθηκαν στοιχεία που αποδείκνυαν ότι συμμετοχή στο θάνατο της Eliza είχε και ο αδελφός του Bruno, Rodrigo. Στην ανάκριση του ομολόγησε πως γνωρίζει πού έχουν θαφτεί τα μέλη του θύματος και ότι μετείχε στην απαγωγή και την απόπειρα να την οδηγήσουν στην άμβλωση. Ο Rodrigo βρισκόταν ήδη στη φυλακή, ως ύποπτος για τέσσερις βιασμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ