ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕΣ ΕΣΥ;

Πού χάθηκες εσύ, Ρόμαν Βάλνερ;

Πού χάθηκες εσύ, Ρόμαν Βάλνερ;

Η στήλη "Πού χάθηκες κι εσύ;" επιστρέφει και ψάχνει τα... ίχνη του Ρόμαν Βάλνερ, το όνομα του οποίου αποτέλεσε την "πέτρα του σκανδάλου" την σεζόν 2007-08. Τι έκανε έκτοτε; Πού βρίσκεται σήμερα; Το Sport24.gr θυμίζει το story που συζητιέται μέχρι σήμερα και παρουσιάζει την διαδρομή του Αυστριακού ποδοσφαιριστή.

Το όνομά του έμεινε στην ιστορία, όχι όμως για τα ποδοσφαιρικά του επιτεύγματα. Είχε τις περγαμηνές και τις παραστάσεις για μια αξιοπρόσεκτη διαδρομή στο ελληνικό πρωτάθλημα, παρ' όλα αυτά ο κόσμος τον γνωρίζει για μια υπόθεση που αποτελεί θέμα συζήτησης ακόμα και σήμερα. Πιθανότατα άδικο για τον ίδιο, διότι η "περπατησιά" του στο ποδόσφαιρο είναι αρκούντως αξιόλογη και το βιογραφικό του πλουσιότερο από πολλούς άλλους που αγωνίστηκαν στην χώρα μας. Ο,τι γράφει, δεν ξεγράφει όμως και ο Ρόμαν Βάλνερ αποτελεί έναν παίκτη που (άθελά του) στιγμάτισε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα.

Ακόμα και σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, άκρη δεν έχει βρεθεί, γίνονται οι ίδιες συζητήσεις περί... ηθικής, οι ίδιοι τσακωμοί για το ποιος εκ των Ολυμπιακού και ΑΕΚ θα έπρεπε να κόψει πρώτος το νήμα. Για άλλους είναι "η πέτρα του σκανδάλου", για άλλους απλά ένας ποδοσφαιριστής που έπεσε θύμα κακής συνεννόησης για το κατά πόσον είχε δικαίωμα συμμετοχής στη Super League, έχοντας προηγουμένως αγωνιστεί σε άλλες δυο ομάδες την ίδια σεζόν (Φόλκερκ και Χάμιλτον). Η υπόθεσή του έφτασε μέχρι το Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS), το οποίο εντέλει δικαίωσε τους Πειραιώτες και τους έστεψε Πρωταθλητές Ελλάδας.

Η στήλη "Πού χάθηκες εσύ;" ασχολείται αυτή την φορά με τον 34χρονο Αυστριακό επιθετικό, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Απόλλωνα Καλαμαριάς την σεζόν 2007-08 και έγινε γνωστός σε όλους τους φιλάθλους της χώρας μας για εκείνα το ματς με τον Ολυμπιακό στο Καυτανζόγλειο (νίκη 1-0 για την Καλαμαριά), όπου δεν έκανε τίποτα το ιδιαίτερο μεν, αλλά όρισε τη μοίρα όλου του πρωταθλήματος. Είναι δεδομένο πως ακόμα και στη χώρα του αποκλείεται το όνομά του να έχει συζητηθεί τόσο πολύ, να έχει προκαλέσει τέτοιο ντόρο, έστω και αν πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με καλά νούμερα, με παραστάσεις και σημαντική πορεία. Είπαμε, τον αδικεί αρκετά το γεγονός πως όλοι τον ξέρουν για μια παράνομη συμμετοχή του, διότι έχει υπάρξει κάτι παραπάνω απ' αυτό. Είναι η δική μας "υπόθεση Μποσμάν".

Πού χάθηκες εσύ, Ρόμαν Βάλνερ;

Τι κάνει σήμερα ο Ρόμαν Βάλνερ; Πού βρίσκεται; Τι έκανε μετά την Καλαμαριά και που βρισκόταν πριν απ' αυτήν; Το Sport24.gr καταγράφει όλη την ποδοσφαιρική διαδρομή του Αυστριακού επιθετικού, θυμίζοντας βέβαια και την πολύκροτη υπόθεση που για μήνες ολόκληρους αποτελούσε την καθημερινότητα του αθλητικού Τύπου της χώρας μας και ήταν πεδίο σκληρών αντιπαραθέσεων όχι μόνο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ που διεκδικούσαν το πρωτάθλημα, αλλά και μεταξύ των ομάδων που επηρεάζονταν από τις εξελίξεις και είχαν έννομο συμφέρον από το λάθος του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ένας παίκτης που αποτελεί ολόκληρο κεφάλαιο για το επαγγελματικό μας ποδόσφαιρο και ο οποίος συνεχίζει ακόμα την καριέρα του.

Η αρχή στη Στουρμ και το άλμα στη Ραπίντ

Γεννημένος στο Γκρατς της Αυστρίας στις 4 Φεβρουαρίου 1982, δεν θα μπορούσε να μην κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα εκεί. Στην ακαδημία της Στουρμ ξεκίνησε, εκεί άρχισε να παίζει και να μαθαίνει το παιχνίδι, ανεβαίνοντας χρόνο με το χρόνο επίπεδο και ηλικιακή ομάδα, μέχρι να φτάσει στους άνδρες, όπου πάντως δεν πρόλαβε να στεριώσει, αφού η Ραπίντ Βιέννης καραδοκούσε, βλέποντας την εξέλιξή του όλο το προηγούμενο διάστημα και τον έκανε δικό της στις 14 Ιουνίου 1999. Μόλις στα 17 του χρόνια, ο Βάλβερ μετακόμιζε στην πρωτεύουσα για λογαριασμό μιας εκ των μεγαλυτέρων ομάδων της χώρας του.

Με την φανέλα της έπαιξε για μια πενταετία και οι τρεις τουλάχιστον σεζόν ήταν πέρα για πέρα επιτυχημένες. Μέτρησε συνολικά 154 εμφανίσεις, σημειώνοντας 49 γκολ και έχοντας 10 ασίστ. Την πρώτη... αναγνωριστική σεζόν κινήθηκε στα ρηχά, έχοντας 7 συμμετοχές και 1 γκολ στο πρωτάθλημα, για να ακολουθήσουν 11 τέρματα σε 29 συμμετοχές στην αυστριακή Μπουντεσλίγκα ένα χρόνο μετά και άλλα 2 γκολ σε 3 εμφανίσεις στο Κύπελλο. Διψήφια ήταν τα νούμερά του στα γκολ και τις δυο άλλες σεζόν (15 και 11 τέρματα), παίζοντας σε 34 και 32 αγώνες αντίστοιχα στο πρωτάθλημα.

Η αποτυχία στο Ανόβερο και οι δανεισμοί

Τον πέμπτο του χρόνο στη Ραπίντ έπεσε η συγκομιδή του στα γκολ, μετρώντας 4 σε 32 αγώνες, προσθέτοντας και 6 ασίστ. Τότε ήρθε η μετακόμιση στη Γερμανία για το Ανόβερο, στο οποίο έπαιξε μια σεζόν, αλλά η παρουσία του ήταν φτωχή, δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και για το λόγο αυτό το επόμενο καλοκαίρι παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Αντμίρα Βάκερ. Εκ νέου επιστροφή, λοιπόν, στα πάτρια εδάφη, έπαιξε με τη φανέλα της για ένα εξάμηνο, γράφοντας 15 συμμετοχές και 1 γκολ, ενώ το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2005-06 έπαιξε στην έτερη ομάδα της Βιέννης και μισητή αντίπαλο της Ραπίντ, την Αούστρια (13 συμμετοχές σε πρωτάθλημα - Κύπελλο, 1 γκολ).

GEPA-1208061272 - WIEN,AUSTRIA,12.AUG.06 - FUSSBALL - T-Mobile Bundesliga, Austria Wien vs Rapid Wien. Bild zeigt Roman Wallner (A.Wien), Aktion. Foto: GEPA pictures/ Walter Luger
GEPA-1208061272 - WIEN,AUSTRIA,12.AUG.06 - FUSSBALL - T-Mobile Bundesliga, Austria Wien vs Rapid Wien. Bild zeigt Roman Wallner (A.Wien), Aktion. Foto: GEPA pictures/ Walter Luger GEPA PICTURES

Στην Αούστρια έπαιξε και τον επόμενο χρόνο (2006-07), κάνοντάς τον δικό της και ήταν πολύ καλός. Στο πρωτάθλημα αγωνίστηκε 30 φορές, πέτυχε 6 και πρόσθεσε 5 ασίστ, ενώ 1 γκολ είχε στο UEFA και 2 ασίστ στο Κύπελλο Αυστρίας. Πολύ ικανοποιητικά τα νούμερα του Βάλνερ, που έβαζε και πάλι την καριέρα του σε μια τροχιά και θύμιζε τον παίκτη που έκανε τις καλές εμφανίσεις με την Ραπίντ Βιέννης. Ποιος θα περίμενε το τι θα ακολουθούσε και πόσο πολύ η παρουσία του θα επηρέαζε το ελληνικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι. Άθελά του μεν, εντούτοις αυτή είναι η πραγματικότητα.

Φόλκερκ, Χάμιλτον και... κάηκε με Καλαμαριά

Το καλοκαίρι του 2007, ο Βάλνερ μετακόμισε στην Σκωτία για λογαριασμό της Φόλκερκ, ομάδα της πρώτης κατηγορίας και είχε αγωνιστεί σε 2 παιχνίδια ως αλλαγή, ενώ τον Οκτώβριο είχε δοθεί δανεικός στην Χάμιλτον, με την οποία έκανε άλλες 3 συμμετοχές, σημειώνοντας και 1 τέρμα. Τον Δεκέμβριο του 2007 έμεινε ελεύθερος, υπογράφοντας στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, έχοντας όμως ήδη αγωνιστεί σε δύο διαφορετικούς συλλόγους, που ήταν το όριο της FIFA, άρα σήμαινε πως στους "Πόντιους" δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.

Ο ποδοσφαιριστής που στο 78' είχε αποχωρήσει δίνοντας την θέση του στον σκόρερ. Ο Αυστριακός επιθετικός είχε ξεκινήσει τη σεζόν στην Φόλκερκ, ομάδα της πρώτης κατηγορίας της Σκωτίας, είχε αγωνιστεί σε δύο παιχνίδια ως αλλαγή, τον Οκτώβριο είχε δοθεί ως δανεικός στην Χάμιλτον, με την οποία έκανε άλλες τρεις συμμετοχές και τον Δεκέμβριο έμεινε ελεύθερος, υπογράφοντας στον Απόλλωνα, άρα είχε αγωνιστεί ήδη σε δύο διαφορετικούς συλλόγους (που είναι το όριο της FIFA) μέσα στην ίδια χρονιά πριν έρθει στην Καλαμαριά.

3/2/2008: Η ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥ

Στις 3 Φεβρουαρίου 2008, λοιπόν, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε στο Καυτανζόγλειο την Καλαμαριά για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στη (δίκαιη) νίκη χάρη σε τέρμα του Μπάρκογλου στο 90', ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς στο 78'. Στην θέση ποιου; Του Ρόμαν Βάλνερ, του παίκτη που εκ των υστέρων αποδείχτηκε πως η συμμετοχή του στον αγώνα ήταν αντικανονική εξαιτίας του ότι είχε παίξει μέσα στην ίδια σεζόν με δυο διαφορετικές ομάδες και ο Απόλλων ήταν "η τρίτη και η φαρμακερή".

Ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Πέτρος Κόκκαλης, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους υπέβαλε ένσταση η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ, λέγοντας πως "το ΔΣ αφιέρωσε μεγάλο χρόνο στο συγκεκριμένο θέμα και αποφασίσαμε να καταθέσουμε ένσταση. Είναι υποχρέωση απέναντι στην ιστορία του Ολυμπιακού αλλά και απέναντι στη νομιμότητα που πρέπει να ισχύει σε όλες τις κατευθύνσεις".

Πού χάθηκες εσύ, Ρόμαν Βάλνερ;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είχε κάθε νόμιμο δικαίωμα να κάνει ένσταση ο Ολυμπιακός και την έκανε

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, ήταν πιο αναλυτικός σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, τονίζοντας μεταξύ άλλων: "Δεν είμαστε ομάδα κατά της εξουσίας. Ο Ολυμπιακός έχασε δίκαια το παιχνίδι στην Καλαμαριά. Δεν θεωρεί ότι το έχασε εξαιτίας της συμμετοχής του συγκεκριμένου παίκτη. Απλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο Ολυμπιακός έχει διοίκηση, πρόεδρο και απευθύνεται σε εκατομμύρια κόσμου. Το συμφέρον του Ολυμπιακού ήταν να κάνει την ένσταση. Είχε κάθε νόμιμο δικαίωμα να το κάνει και καλώς το έπραξε. Δεν λέω ότι δεν είναι άδικο για την Καλαμαριά να χάσει τους βαθμούς ή ακόμα και για τους ποδοσφαιριστές που κέρδισαν δίκαια τον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα, δεν κατανοώ τις κουβέντες περί αδικίας.

Αυτοί είναι οι κανονισμοί και τους έχουν υπογράψει όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Η ένσταση από την μεριά του Ολυμπιακού προτάσσεται στο συμφέρον της ομάδας, αλλά και της εταιρίας, καθώς σε περίπτωση που καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά και να παίξουμε στο Champions League σε περίπτωση που καταφέρουμε να περάσουμε από τα προκριματικά. Μιλάμε για μεγάλα οικονομικά μεγέθη. Από την άλλη έχουμε ένα πρωτάθλημα με μια σημασία. Το εν λόγω άρθρο το γνωρίζουν όλες οι ομάδες. Αν δεν το χρησιμοποιούμε δεν υπάρχει λόγος να το έχουμε".

Πού χάθηκες εσύ, Ρόμαν Βάλνερ;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ CAS

Η πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης έγινε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, η οποία βασίστηκε στο άρθρο 5 του τότε ΚΑΠ και αποφάσισε να ξαναγίνει το παιχνίδι, δικαιώνοντας εν μέρει τον Ολυμπιακό, αφού αποδεικνυόταν ότι πράγματι ο Βάλνερ δεν έπρεπε να έχει αγωνιστεί και ως εκ τούτου η Καλαμαριά δεν θα μπορούσε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Παρ' όλα αυτά, η απόφαση δεν ικανοποίησε καμία από τις δυο ΠΑΕ και αμφότερες άσκησαν έφεση, με την ελπίδα πως θα δικαιωθούν από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία στις 5/3 αποφάσισε πως βάσει του άρθρου 23 του ΚΑΠ ο αγώνας θα κατακυρωνόταν υπέρ του Ολυμπιακού και θα υπήρχε ένας βαθμός αφαίρεση από τους "Πόντιους", που πλέον ήταν καταδικασμένοι σε υποβιβασμό.

Βέβαια, οι άνθρωποι του Απόλλωνα δεν έμειναν εκεί, αφού ξεκίνησαν διαδικασίες για να προσφύγουν στο CAS εναντίον της απόφασης της Δευτεροβάθμιας της ΕΠΟ, πιστεύοντας ότι εκεί θα έβρισκαν την δικαίωσή τους και ότι θα έπαιρναν πίσω τους βαθμούς που είχαν κερδίσει μέσα στο γήπεδο. Πέρα από την κατάθεση προσφυγής για την κύρια υπόθεση, κατέθεσαν και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την μη επικύρωση της βαθμολογίας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να βάλουν... μπαρούτι στο πρωτάθλημα, αφού δεν θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τα πλέι οφ.

Στις 21 Απριλίου 2008, εκδόθηκε η απόφαση επί των προσωρινών μέτρων και ήταν απορριπτική, με την άμεση επικύρωση της βαθμολογίας, που σήμαινε ότι ο τίτλος πήγαινε για 36η φορά στον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να τονιστεί πως η κύρια υπόθεση δεν εκδικάστηκε ποτέ, καθώς μετά την επικύρωση της βαθμολογίας, αλλά και την αλλαγή διοίκησης στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, αποφασίστηκε να υπάρξει απόσυρση της προσφυγής και να μην κυνηγήσει η ΠΑΕ περαιτέρω την υπόθεση.

Πού χάθηκες εσύ, Ρόμαν Βάλνερ;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΙΞΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟ

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης από την αρχή θεώρησε υπαίτια την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, θεωρώντας πως έχει σημαντικές ευθύνες για το μπάχαλο που υπήρξε με την υπόθεση Βάλνερ. Πρώτον, γιατί εξέδωσε κανονικά το δελτίο του Αυστριακού φορ και τονίζουν στην Καλαμαριά πως δεν έλαβαν ενημέρωση ότι υπήρχε θέμα με την συμμετοχή του, ενώ σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ υποστήριξε ότι πριν από την ολοκλήρωση της μετεγγραφής είχε ζητήσει οδηγίες τόσο από την ΕΠΟ όσο και από την FIFA. Μάλιστα, τόνιζαν πως αν ήξεραν ότι υπήρχε πρόβλημα, θα ζητούσαν κατ' εξαίρεση άδεια για τον Βάλνερ και είτε θα την έπαιρναν είτε όχι. Συν τις άλλοις, η ομάδα της Καλαμαριάς είχε κατηγορήσει την Ομοσπονδία ότι κατά την εκδίκαση της έφεσης δεν έλαβε υπόψιν τις δικές της ευθύνες, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν, παρουσιάζοντας και συγκεκριμένα δεδικασμένα.

Σα να μην πήγε ποτέ στην Ξάνθη

Από 'κει και πέρα, μπορεί να επικρατούσε ένας εξωγηπεδικός πανικός με αφορμή την παράνομη συμμετοχή του Βάλνερ στο Απόλλων Καλαμαριάς - Ολυμπιακός, εντούτοις ο ίδιος ο παίκτης όφειλε να κοιτάξει το μέλλον του. Άλλωστε, ήταν μόλις 26 ετών και δεν θα μπορούσε να βάλει την καριέρα του στον "γύψο" από τόσο νωρίς. Αν και ο επόμενος προορισμός του ήταν εξίσου αποτυχημένος, δείγμα του ότι η Ελλάδα δεν αποδείχτηκε γουρλίδικη για τον ίδιο. Ο Αυστριακός συμφώνησε με την Ξάνθη την τελευταία ημέρα της μετεγγραφικής περιόδου, πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να δείξει ότι ήταν κάτι παραπάνω από έναν παίκτη που κάνει... αντικανονικές συμμετοχές.

Μάταια όμως, καθώς με τους Ακρίτες δεν είχε ούτε μια συμμετοχή στο πρωτάθλημα και τον Δεκέμβριο έλυσε το τετραετές του συμβόλαιο. Οι άνθρωποι της Ξάνθης τον είχαν αποκτήσει με σκοπό να καλύψουν το κενό που άφησε ο Τόμας Ραντζίνσκι. "Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του επαγγελματία ποδοσφαιριστή Roman Wallner", ανέφερε η λιτή ανακοίνωση και έτσι μπήκαν "τίτλοι τέλους" στον ελληνικό εφιάλτη του Ρόμαν Βάλνερ.

Η επιστροφή-όνειρο στην Αυστρία και η Λειψία

Επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της LASK και αμέσως βρήκε τα πατήματά του. Σε μισή σεζόν είχε 13 συμμετοχές με 3 γκολ και 2 ασίστ, ενώ την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην ίδια ομάδα είχε στο πρώτο μισό 17 αγώνες με το ασύλληπτο νούμερο των 14 γκολ και των 11 ασίστ. Αδιανόητα νούμερα για τον Βάλνερ, που βρισκόταν σε εκπληκτική φόρμα. Στο δεύτερο μισό της σεζόν 09-10 πήγε στη Ρεντ Μπουλ Ζάλτσμπουργκ και σε 14 ματς είχε 5 γκολ και 4 ασίστ. Την επόμενη χρονιά έπαιξε σε 32 αγώνες πρωταθλήματος, σκοράροντας 18 (!) φορές και έχοντας 4 ασίστ. Φοβερά και τρομερά πράγματα από τον παίκτη που είχε αποτελέσει μήλον της έριδος στην Ελλάδα και που στην χώρα του κατάφερνε να φτιάξει πάλι το όνομά του.

Την σεζόν 2011-12 έπαιξε στο πρώτο μισό με την Ζάλτσμπουργκ και είχε 3 γκολ και 2 ασίστ σε 14 αγώνες, ενώ πρόσθεσε 3 γκολ και 2 ασίστ στο Κύπελλο, καθώς και 1 γκολ και 2 ασίστ στο Europa League. Μετακόμισε ξανά στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Λειψία, με την οποία αγωνίστηκε 16 φορές και πρόλαβε να σκοράρει 6 φορές και να μοιράσει 3 ασίστ. Αν μη τι άλλο, τα νούμερά του συνέχιζαν να είναι πολύ καλά. Βέβαια, δεν θα έμενε για πολύ ακόμα στην Γερμανία, αφού θα έπαιρνε ξανά τον δρόμο της επιστροφής. Το σίγουρο πάντως ήταν πως είχε αποκτήσει καλή επαφή με τα δίχτυα. Ειπώθηκε και στο ξεκίνημα του κειμένου ότι είναι μια παρεξηγημένη περίπτωση ποδοσφαιριστή, που δεν πρόλαβε να δείξει στην χώρα μας αυτά που μπορούσε.

Πού χάθηκες εσύ, Ρόμαν Βάλνερ;

Βρέθηκε ακόμα και στη β' ομάδα της Γκρέντινγκ

Επόμενος ποδοσφαιρικός σταθμός του ήταν η Βάκερ Ίνσμπρουκ, με την οποία σε 3 ματς Κυπέλλου είχε 4 γκολ και 1 ασίστ, ενώ στο πρωτάθλημα κατέγραψε 26 εμφανίσεις και σταμάτησε στα 6 γκολ και τις 5 ασίστ. Ίδιος αριθμός συμμετοχών στο επόμενο πρωτάθλημα με την ίδια ομάδα και τα νούμερά του ήταν βελτιωμένα, έχοντας 8 γκολ και 6 ασίστ. Αξιοπρεπέστατα νούμερα για τον Ρόμαν Βάλνερ, ο οποίος θα συνέχιζε την καριέρα του στην Γκρέντινγκ, στην οποία παραμένει μέχρι και σήμερα.

Την σεζόν 2014-15, ο Αυστριακός επιθετικός έπαιξε 10 φορές με την πρώτη ομάδα και είχε 2 γκολ και 1 ασίστ, ενώ 1 τέρμα πέτυχε και στο Κύπελλο (σε 3 συμμετοχές). Στα προκριματικά του Europa League, δεν κατάφερε να σκοράρει σε 3 αγώνες, ενώ κάποια θέματα που είχε με τον προπονητή του τον έστειλαν στην β' ομάδα μέσα στο 2015 και έπαιξε 9 φορές (3 γκολ, 1 ασίστ). Στο περσινό πρωτάθλημα με την Γκρέντινγκ σε 30 αγώνες κατάφερε να σημειώσει 4 τέρματα και να μοιράσει 5 ασίστ, δείχνοντας πως στα 34 του χρόνια παραμένει χρήσιμος και έχει γεμάτες ποδοσφαιρικές χρονιές.

30 φορές διεθνής, 7 γκολ

Ο Βάλνερ έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της εθνικής του ομάδας στις 25 Απριλίου 2001 απέναντι στο Λιχτενστάιν και έκτοτε έδωσε άλλους 29 αγώνες με το εθνόσημο. Τελευταία φορά που αγωνίστηκε με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, ήταν για 63 λεπτά στην εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Κροατία (19/5/2010), ενώ τελευταία φορά που έλαβε κλήση από τον ομοσπονδιακό του εκλέκτορα, αν και δεν έπαιξε δευτερόλεπτο, ήταν στις 17 Νοεμβρίου 2010 στην φιλική εντός έδρας ήττα της Αυστρίας από την Ελλάδα με 2-1. Με την εθνική του κατάφερε να σκοράρει 7 φορές (Γερμανία, Ελβετία 2, Λευκορωσία, Κόστα Ρίκα, Λιθουανία, Δανία).

TAGS ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕΣ ΕΣΥ;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ