OPINIONS

Τέρμα η μιζέρια, ο ΠΑΟ ανεβαίνει επίπεδομε τα πετροδόλαρα

Τέρμα η μιζέρια, ο ΠΑΟ ανεβαίνει επίπεδομε τα πετροδόλαρα

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει για τις διοικητικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό και πως βρέθηκε το τριφύλλι από την... μιζέρια στις επενδυτικές προτάσεις και πετροδόλαρα

Και εκεί που στον Παναθηναϊκό δεν είχαν μαντίλι να κλάψουν, ήρθε όχι μία, αλλά τρεις προτάσεις για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ! Η πρώτη πρόταση έγινε από τον Ανδρέα Βγενόπουλο που ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει να βάλει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 15 εκατ. ευρώ!

Η δεύτερη πρόταση ανέβασε πιο ψηλά τον πήχυ και Σαουδάραβας πρίγκιπας είναι έτοιμος να καταθέσει σε χρονικό διάστημα 8 μηνών 70 (20 συν 50) εκατ. ευρώ στο ταμείο της ΠΑΕ. Και εκεί που ο εκπρόσωπος του Σουλτάν μπιν Νασέρ Α. Ρ. Αλ Σαούντ, Βλάσης Τσάκας, ήταν με το ένα πόδι μέσα στην ΠΑΕ, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από ξένο επενδυτικό fund για την αγορά όλων των μετοχών της εταιρίας και όχι μόνο της οικογένειας Βαρδινογιάννη!

Επιφυλάξεις

Για τον Ανδρέα Βγενόπουλο εκφράζονται επιφυλάξεις από ανθρώπους της οικογένειας Βαρδινογιάννη, αν τελικά θα καταθέσει τα 15 εκατ. ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Ο mister MIG πάντως δεν ανακοίνωσε ότι θα βάλει αυτό το ποσό. Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε υποστήριξε ότι θα κάνει μία προσπάθεια για να μην πέσει η ομάδα στο… γκρεμνό. Και είναι τουλάχιστον θετικό ότι ένας από τους μετόχους της ΠΑΕ, ενδιαφέρθηκε και έκανε κινήσεις για να λύσει το διοικητικό και οικονομικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού.

Το μόνο που «χαλάει» τον κόσμο του «τριφυλλιού» στην επανεμφάνιση του 58χρονου επιχειρηματία στο μικρόκοσμο της ομάδας, είναι οι κοκορομαχίες του Ανδρέα Βγενόπουλου με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Το δημόσιο «ξεκατίνιασμα» των δύο παραγόντων μόνο καλό δεν κάνει στην ομάδα, αφού δεν δίνει λύση, αλλά ανεβάζει κι άλλο το θερμόμετρο στη διαμάχη των δύο μετόχων. Γι’ αυτό από την αρχή έπρεπε να γίνουν συζητήσεις και διαπραγματεύσεις σε επίπεδο νομικών εκπροσώπων και όταν κατέληγαν σε μία συμφωνία ή δεν τα έβρισκαν, θα έπαιρναν το λόγοι οι Βαρδινογιάννης, Βγενόπουλος.

Ο Τσάκας

Αν ο Βλάσης Τσάκας ήταν δικηγόρος και κατέθετε την πρόταση του πρίγκιπα Σουλτάν μπιν Νασέρ Α. Ρ. Αλ Σαούντ με κουστούμι και γραβάτα, κανείς δεν θα τον έπαιρνε στο… ψιλό. Γιατί αρχικά ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστεψαν ότι πίσω από τον Τσάκα κρύβεται ένας Σαουδάραβας επιχειρηματίας που πραγματικά θέλει να επενδύσει 220 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό.

Οσο περνούσαν οι μέρες και γινόντουσαν όσα είχε προαναγγείλει ο Ελληνας εκπρόσωπος του Σουλτάν, το πράγμα σοβάρευε και γι’ αυτούς που έλεγαν ότι «ο πρίγκιπας είναι… αόρατος». Ο πρίγκιπας είναι υπαρκτό πρόσωπο και αν ο δικηγόρος του, Παναγιώτης Πετρόπουλος, συμφωνήσει με τους νομικούς εκπροσώπους της οικογένειας Βαρδινογιάννη, τότε θα έρθει στην Αθήνα για τις υπογραφές.

Αμπου Ντάμπι

Ο πρίγκιπας Σουλτάν μπιν Νασέρ Α. Ρ. Αλ Σαούντ από το μεσημέρι της Παρασκευής απέκτησε σοβαρό αντίπαλο στη διεκδίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η πρόταση θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες και η πρώτη εκτίμηση του Δημήτρη Γόντικα είναι πως πρόκειται «για σοβαρή ιστορία». Πιθανολογείται πως το επενδυτικό fund που θέλει να διαδεχτεί την οικογένεια Βαρδινογιάννη στα ηνία της ΠΑΕ έχει κεφάλαια από το Αμπού Ντάμπι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

Σοβαρή ιστορία είναι και η πρόταση του πρίγκιπα, οπότε στον Παναθηναϊκό θα επενδυθούν μεγάλα κεφάλαια και η ομάδα τους επόμενους μήνες θα ανέβει επίπεδο. Κι όταν το deal ολοκληρωθεί με τον έναν ή τον άλλο Αραβα, η ΠΑΕ θα αποκτήσει μεγάλη ρευστότητα και θα έρθουν ποδοσφαιριστές, όπως ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Τέρμα δηλαδή η μιζέρια και οι μεταγραφές τύπου… Τοτσέ.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη όποια συμφωνία κλείσει πρέπει να επιμείνει για να συμπεριληφθεί σε αυτήν η δέσμευση του νέου επενδυτή να κατασκευάσει γήπεδο. Το νέο γήπεδο, πέρα από το πρεστίζ, θα φέρει μεγάλα έσοδα στην ΠΑΕ που αν επενδυθούν σωστά, ο Παναθηναϊκός θα γίνει μία ανταγωνιστική ομάδα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ