OPINIONS

Πρόωρη στέψη ελέω Καλόπουλου και βοηθού…

Πρόωρη στέψη ελέω Καλόπουλου και βοηθού…
INTIME SPORTS

Σφαγή μετά... φόνου! Ο Δημήτρης Καλόπουλος και ο Σπύρος Τρύφωνας «έσφαξαν» με το βαμβάκι τον Παναθηναϊκό μέσα στο Φάληρο και έστεψαν πρόωρα το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό!

Με τα σφυρίγματα του Μακεδόνα διαιτητή και μία υπόδειξη του Τρύφωνα, η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +10 για τους «ερυθρόλευκους» και από σήμερα πρέπει να αρχίσουν τον προγραμματισμό τους για την επόμενη χρονιά. Αυτό ήθελε ο διαιτητής και ο βοηθός του, αυτό έγινε...

Στο ελληνικό πρωτάθλημα πρωταγωνιστές δεν είναι οι ποδοσφαιριστές, αλλά οι διαιτητές. Και ο κανόνας επιβεβαιώθηκε στο ντέρμπι των «αιωνίων αντιπάλων».

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο 45λεπτο ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο του και προηγήθηκε στο σκορ με εξαιρετική σε εκτέλεση και συγχρονισμό κομπίνα σε φάουλ. Όλοι περίμεναν ότι θα το εκτελούσε απευθείας ο Ριέρα, αλλά ο Ιμπαγάσα έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Μιραλάς με ωραίο τελείωμα έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Άλλη όψη

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Ολυμπιακός δεν είχε το πάθος του πρώτου μέρους, μπήκε χαλαρά στο παιχνίδι κι αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός που κυριάρχησε στο χώρο του κέντρου, κυρίως λόγω της αγωνιστικής πτώσης του Ιμπαγάσα και έδειξε να είναι ικανός να γυρίσει το παιχνίδι. Ο Σεμπάστιαν Λέτο με εκτέλεση φάουλ έφερε το παιχνίδι στα ίσια και μετά ανέλαβε δράση ο Δημήτρης Καλόπουλος με τον βοηθό του Σπύρο Τρύφωνα.

Το γκολ του Κώστα Κατσουράνη στο 82' ήταν καθαρό, αλλά ο βοηθός από την Κέρκυρα είχε άλλη άποψη και με την υπόδειξη του στέρησε τους «πράσινους» από μία μεγάλη νίκη που θα έδινε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Η διαφορά θα μειωνόταν στους τέσσερις βαθμούς, ο Ολυμπιακός θα ήταν και πάλι το φαβορί, αλλά ο τίτλος δεν θα είχε τελειώσει από τον Φεβρουάριο.

Στην εκπνοή του παιχνιδιού ο Τζιμπούρ σκόραρε, αυτό το γκολ μέτρησε, αλλά ήταν οφσάιντ, καθώς επηρέαζε τη φάση ο Πάντελιτς που ήταν ακάλυπτος.

Το συγκεκριμένο ντέρμπι δεν χρειάζεται πολλές αναλύσεις. Αναλύσεις πρέπει να κάνει η ΚΕΔ που όρισε τον Καλόπουλο διαιτητή του ντέρμπι. Αναλύσεις επίσης πρέπει να κάνει και ο Σοφοκλής Πιλάβιος που κοιτάει απαθής τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η εντιμότητα του δεν αμφισβητείται, αλλά δεν κάνει και τίποτα για να έρθουν καλύτερες μέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Νέα Ριζούπολη

Μετά το τελευταίο σφύριγμα του Καλόπουλου δεκάδες οπαδοί του Ολυμπιακού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και κάποιοι απ' αυτούς χτύπησαν παίκτες του Παναθηναϊκού. Στελέχη της «πράσινης» ΠΑΕ έκαναν λόγο για νέα Ριζούπολη και οι παίκτες περιέγραψαν στις κάμερες τα όσα βίωσαν. Στο Φάληρο την 19η Φεβρουαρίου γράφτηκε άλλη μία μαύρη σελίδα στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά φαίνεται πως αυτό το πρωτάθλημα μας αξίζει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ