OPINIONS

Ο ΠΑΟ του ΔΝΤ χτυπάει πρωτάθλημα

Ο ΠΑΟ του ΔΝΤ χτυπάει πρωτάθλημα
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης περιμένει να δει τα πετροδόλαρα του πρίγκιπα Σουλτάν μπιν Νάσερ Αλ Σαούντ για να του δώσει τα… κλειδιά του Παναθηναϊκού, αλλά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δημιουργεί ήδη μία ομάδα που μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό, χωρίς μεγάλο μπάτζετ

Ο Παναθηναϊκός του… ΔΝΤ σε τούτη την φάση της αγωνιστικής περιόδου είναι πολύ καλύτερος από τον Παναθηναϊκό της πολυμετοχικότητας που κατέκτησε το νταμπλ.

Στην σύνθεση του δεν έχει ποδοσφαιριστές της αξίας και της προσωπικότητας του Τζιμπρίλ Σισέ και του Ζιλμπέρτο Σίλβα, αλλά έχει ένα σύνολο που προσφέρει θέαμα και παίζει κυρίως για την ουσία.

Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός του Φερέιρα που στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη έπαιξε ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών κι αν έχει διάρκεια την απόδοση του, τότε δεν θα είναι έκπληξη αν ρίξει από την κορυφή της Σούπερ Λίγκας τον Ολυμπιακό.

Ωριμότητα

Κανένας οπαδός του Παναθηναϊκού, ούτε ο πιο αισιόδοξος, περίμενε ότι η ομάδα του θα έπαιζε τέτοιο ποδόσφαιρο δύο μήνες μετά το ευρωπαϊκό φιάσκο. Ο Φερέιρα «χτίζει» μία ομάδα με όλη την σημασία της έννοιας που είναι ικανή για σπουδαία πράγματα. Κι όλα αυτά ενώ μετράει σοβαρές απώλειες, αφού εκτός από τους Νίνη και Χριστοδουλόπουλο, στα επίσημα του ΟΑΚΑ βρέθηκαν και οι Τοτσέ, Ρούντολφ. Το «τριφύλλι», αν και δεν είχε κλασικό σέντερ φορ στην ενδεκάδα του, πέτυχε τέσσερα γκολ στον Εργοτέλη.

Ο Σεμπάστιαν Λέτο είναι ο ηγέτης μίας πραγματικής ομάδας και σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα μετράει εφτά γκολ. Κάτι που είναι εντυπωσιακό για έναν ποδοσφαιριστή που δεν είναι σκόρερ. Η’ τουλάχιστον δεν ήταν τις προηγούμενες περιόδους. Ο Αργεντίνος έχει πλέον αποκτήσει ωριμότητα στο παιχνίδι του, ο προπονητής του, του έχει δώσει ελευθερία κινήσεων και ο Λέτο αποδεικνύει πως το μεγάλο του προσόν δεν είναι η ντρίμπλα και η… έκρηξη του στον ελεύθερο χώρο. Ο φετινός Λέτο είναι ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής και ένας μεγάλος σκόρερ, σύμφωνα με όσα έχει κάνει μέχρι τώρα.

Μηνύματα

Ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι του με τον Εργοτέλη δεν κατέκτησε απλά μία νίκη. Εστειλε μήνυμα στον «αιώνιο αντίπαλο» του για την συνέχεια της περιόδου και κυρίως έστειλε μήνυμα στους ίδιους τους φιλάθλους του ότι πρέπει να πιστέψουν και να στηρίξουν αυτή την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός τα προηγούμενα δύο χρόνια ήταν ο Παναθηναϊκός του Σισέ. Φέτος είναι ο Παναθηναϊκός του Φερέιρα, του Λέτο, του Κουίνσι, του Κατσουτράνη, του Ζέκα, του Σιμάο, του Καντέ….

Δεν είναι τυχαίο ότι οι φίλαθλοι του «τριφυλλιού» στη διάρκεια του αγώνα με τον Εργοτέλη φώναξαν το όνομα του Φερέιρα, ο οποίος αποθεώθηκε μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Ο Πορτογάλος δούλεψε φέτος με το έμψυχο δυναμικό που είχε στη διάθεση του, το οποίο ήταν κατώτερο σε ποιότητα σε σχέση με τα τρία προηγούμενα χρόνια. Παρόλα αυτά η ομάδα στα παιχνίδια με την Ξάνθη και ειδικά σε αυτό με τον Εργοτέλη, έβγαλε στο γήπεδο στοιχεία που είχαμε πολύ καιρό να δούμε από τους «πράσινους». Κι αυτό είναι έργο του προπονητή έστω κι αν τις πινελιές τις βάζει ο Λέτο και οι συμπαίκτες του.

Περί Σουλτάνου

«Τσάκα, που είναι ο Σουλτάνος;», αναρωτήθηκαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στην εκπνοή του αγώνα. Ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα επιμένει ότι όλα θα τελειώσουν σύντομα, αλλά το deal θα είναι οριστικό μόνο αν κατατεθούν τα πρώτα 15 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ από τον Σαουδάραβα.

Στο πνεύμα των ημερών ήταν οι αντιδράσεις των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι αποδοκίμασαν τον πρωθυπουργό και γενικότερα τους Ελληνες πολιτικούς. Και ήταν εντελώς άστοχη η απόφαση του διαιτητή (Μήτσιος) να διακόψει το παιχνίδι για να «κατέβει» το πανό που είχαν οι οπαδοί τη θύρα 13.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ