OPINIONS

Ο… φερέγγυος Σαουδάραβας κερδίζει τον Βγενόπουλο

Ο… φερέγγυος Σαουδάραβας κερδίζει τον Βγενόπουλο
INTIME SPORTS

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει για το ενδιαφέρον από την Σαουδική Αραβία και συγκρίνει τα δεδομένα με την περίπτωση του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ο Βλάσης Τσάκας μίλησε αποκλειστικά στα " Πράσινα Νέα" για τις προθέσεις του Σαουδάραβα πρίγκιπα, τον οποίο και εκπροσωπεί.

Μάλιστα όπως τόνισε ο 26χρονος επιθυμεί να αποκτήσει τον Παναθηναϊκό και να τον κάνει την Πόρτο της Ανατολικής Μεσογείου, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην κάμερα των " Πράσινων Νέων" στα βίντεο που μπορείτε να δείτε.

Και εκεί που στον Παναθηναϊκό υπήρχε διοικητικό αδιέξοδο και όλα στην ΠΑΕ είχαν βαλτώσει, έκανε την επανεμφάνιση του ο Ανδρέας Βγενόπουλος με πρόταση για την αγορά της. Λίγες μέρες αργότερα ήρθε και η πρόταση με ένα καράβι… πετροδόλαρα από την Σαουδική Αραβία και το λόγο έχει πλέον ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Πάντως, είτε ο mister MIG, είτε ο πρίγκιπας Σουλτάν Μπιν Νάσερ Αλ – Σαούντ θα δώσουν τη λύση στο "τριφύλλι" και ένα νέο κεφάλαιο θα ανοίξει για την ελληνική ομάδα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αν η πρόταση του Σουλτάν Μπιν Νάσερ είναι αληθινή και ο Εμίρης δεν αποδειχθεί… κακομοίρης, τότε θα έχει τον πρώτο λόγο στην αγοροπωλησία της ΠΑΕ και ο Παναθηναϊκός θα περάσει με συνοπτικές διαδικασίες στα χέρια του ξένου επενδυτή.

Τα 70 εκατ. ευρώ που σκοπεύει να βάλει στο ταμείο της ΠΑΕ τους επόμενους δέκα μήνες είναι ένα τεράστιο ποσό, αν αναλογιστούμε και την δραματική κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία της χώρα μας. Την περασμένη μεταγραφική περίοδο ο Παναθηναϊκός δεν είχε μπάτζετ για την ενίσχυση του ρόστερ του, ενώ είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι την πρώτη χρονιά της πολυμετοχικότητας στην "πράσινη" ΠΑΕ μπήκαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου 67 εκατ. ευρώ. Ο Σαουδάραβας επιχειρηματίας σκοπεύει να βάλει λίγα περισσότερα, αρκεί να πείσει τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για το πλάνο του.

Διαλέγει

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος προσφέρει 15 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, χωρίς να έχει εγγυηθεί πόσα χρήματα θα επενδύσει στην ομάδα το προσεχές καλοκαίρι. Στον αντίποδα η πρόταση του 26χρονου πρίγκιπα έβαλε πιο ψηλά τον πήχη, ενώ υποσχέθηκε και νέο γήπεδο. Κι αυτό όχι από αγάπη για τον σύλλογο, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Βλάσης Τσάκας, αλλά ως μπίζνα. Βέβαια, όλα αυτά πρέπει να τα δούμε στην πράξη, γιατί τα εκατομμύρια ευρώ εύκολα αλλάζουν χέρια στα λόγια.

Η εκτίμηση μου είναι ότι ακόμα κι αν η προσφορά του mister MIG ήταν ισόποση, ο Τζίγγερ θα προτιμούσε να έδινε την ΠΑΕ στον Σαουδάραβα. Με τον Βγενόπουλο έχει ανταλλάξει δημόσια βαριές κουβέντες και το πιθανότερο είναι να λύσουν τις όποιες διαφορές τους στην Ευελπίδων. Η συνεργασία τους τελειώνει με τον χειρότερο τρόπο και σίγουρα έχουν και οι δύο ευθύνες που απέτυχε το πολυμετοχικό σχήμα.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι πίσω από την πρόταση του Σουλτάν Μπιν Νάσερ Αλ – Σαούντ κρύβεται η οικογένεια Βαρδινογιάννη που έχει επιχειρήσεις στη Σαουδική Αραβία και κατά συνέπεια έχει γνωριμίες με τη βασιλική οικογένεια. Αυτό είναι κάτι που δεν αποδεικνύεται και θα φανεί στην πορεία τι ήταν αυτό που έκανε τον πρίγκιπα να διεκδικεί τον Παναθηναϊκό.

Στην παρούσα φάση πάντως όλα αυτά δεν απασχολούν τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία να βρεθεί ένας σοβαρός επενδυτής που δεν θα πουλήσει τον Σεμπάστιαν Λέτο για να κάνει μεταγραφές τύπου… Τοτσέ στην ομάδα. Οι "πράσινοι" έχουν σοβαρές ελλείψεις στο ρόστερ τους και όσο καλή δουλειά κι αν κάνει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα η διαφορά δυναμικότητας με τον Ολυμπιακό είναι εμφανής.

Γήπεδο

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος για να ανακοινώσει ότι προτίθεται να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ανέλυσε και το πλάνο του για την "Πράσινη Πολιτεία" στο ΟΑΚΑ. Ο Σαουδάραβας που θέλει να επενδύσει στο "τριφύλλι", μέσω του εκπροσώπου του, ανακοίνωσε γήπεδο 48.000 θέσεων με κόστος κατασκευής 150 εκατ. ευρώ. Στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο και στα αυτιά κάθε οπαδού ακούγεται ως μελωδία η υπόσχεση για τη δημιουργία ενός νέου γηπέδου που θα στεγάσει την αγαπημένη του ομάδα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ