OPINIONS

Μπήκε αργά στο παιχνίδι, αλλά δεν το πλήρωσε

Μπήκε αργά στο παιχνίδι, αλλά δεν το πλήρωσε

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει για τον Παναθηναϊκό που ξύπνησε αργά, αλλά δεν το πλήρωσε, για τον 100άρη Κατσουράνη και το νέο επεισόδιο στο σίριαλ με τον Πρίγκιπα.

Ο Σεμπάστιαν Λέτο δήλωσε υπερήφανος για την ομάδα του, μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου, όμως αυτή η επιτυχία δεν συνοδεύτηκε από μία καλή εμφάνιση. Ο Παναθηναϊκός πέταξε στα... σκουπίδια το πρώτο 45λεπτό και ο Ιστορικός, χωρίς να είναι ιδιαίτερα καλός, ήταν μπροστά στο σκορ. Οι "πράσινοι", όπως και στο παιχνίδι με τον Αρη, δεν μπορούσαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους και οι Λέτο, Κλέιτον ήταν εγκλωβισμένοι.

Η ομάδα παίζει χωρίς σέντερ φορ και είναι στα συν της ότι έχει πετύχει 26 γκολ. Ομως, τον Ιανουάριο θα πρέπει να αποκτηθεί ο αντί - Σισέ, γιατί το "τριφύλλι" δεν θα αντέξει στην κούρσα του πρωταθλήματος, χωρίς κλασικό γκολτζή.

Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά μπήκε στο κυνήγι της νίκης μετά το 60'. Οι Λέτο, Κατσουράνης ανέβασαν στροφές στο παιχνίδι τους και οι "πράσινοι" πίεσαν τον αντίπαλο τους. Ο Αργεντίνος κέρδισε το πέναλτι και ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα. Αυτό ήταν το δωδέκατο γκολ για τον Λέτο που και στην κακή του μέρα μπορεί με 2-3 ενέργειες του να πάρει ένα ματς μόνος του. Δεν μπορεί όμως αυτό να συμβαίνει κάθε αγωνιστική. Στο παιχνίδι με τον Αρη ο πρώτος σκόρερ της Σούπερ Λίγκας δεν ήταν καλός και η ομάδα του το πλήρωσε.

100άρης

Το γκολ - νίκη για τον Παναθηναϊκό ήρθε από τον... 100άρη Κατσουράνη (συμπλήρωσε 100 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την πράσινη φανέλα) που στις δηλώσεις του δεν στάθηκε τόσο στην επιτυχία της ομάδας του, όσο στο τρόπο που αντιμετωπίστηκε απ' αυτήν ο αγώνας της Νέας Σμύρνης. "Το κακό ξεκίνημα είναι θέμα νοοτροπίας, πρέπει να την αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Χρειαζόμαστε αυτοσυγκέντρωση από την αρχή", δήλωσε ο έμπειρος μέσος και η ευθύνη δεν είναι μόνο των ποδοσφαιριστών. Ευθύνη έχει και η τεχνική ηγεσία. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα από το Σάββατο νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με πνευμονία, αλλά για την ενδεκάδα αυτός αποφάσισε.

Ο Πορτογάλος προπονητής από την αρχή της περιόδου εμπιστεύεται τον Σίλβα Κλέιτον. Πλέον, η χρησιμοποίηση του στην βασική ενδεκάδα είναι πρόκληση. Ο Βραζιλιάνος κάνει ελάχιστα πράγματα μέσα στο παιχνίδι και στη Νέα Σμύρνη θα περνούσε απαρατήρητος εάν δεν εκτελούσε κάποια κόρνερ. Ο Ρούντλοφ είναι ανέτοιμος όπως έδειξε και ο Τοτσέ τραυματίας. Σε καλή κατάσταση είναι όμως ο Βιτόλο, σύμφωνα με όσα δείχνει στις προπονήσεις, οπότε μπορεί να παίξει στη θέση του Κατσουράνη και ο "Κατσούρ" θα αγωνιστεί πίσω από τον Λέτο. Είναι άλλωστε μία θέση που την ξέρει καλά. Στα 100 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί με το "τριφύλλι" έχει σκοράρει 19 φορές.

Είναι πλέον φανερό ότι τον Βιτόλο δεν τον πιστεύουν οι Πορτογάλοι προπονητές του Παναθηναϊκού. Ο Ζοσέ Γκόμες, ο οποίος αντικατέστησε στο ματς τον Φερέιρα, όταν στο τελευταίο 10λεπτό και ενώ η ομάδα του έχει ανατρέψει το σκορ, αποφασίζει να αντικαταστήσει τον Κλέιτον, δεν περνάει στο παιχνίδι τον Ισπανό, αλλά τον Μαυρία. Ο Βιτόλο θα βοηθούσε ανασταλτικά και θα κρατούσε την μπάλα. Ολα αυτά είναι λεπτομέρειες που θα περάσουν στο ντούκου γιατί ο Παναθηναϊκός κέρδισε. Εάν γκέλαρε, τότε θα υπήρχε γκρίνια για τις επιλογές στην ενδεκάδα.

Τελειώνει το σίριαλ

Ο Βλάσσης Τσάκας μπήκε στον μικρόκοσμο του Παναθηναϊκού πριν από σχεδόν τρεις μήνες. Οι φίλαθλοι του "τριφυλλιού" για πρίγκιπα (επενδυτή) ακούνε και πρίγκιπα δεν βλέπουν. Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου ο Ελληνας μάνατζερ έχει πει ότι θα παρουσιάσει τα τραπεζικά έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι υπάρχουν 15 εκατ. ευρώ δεσμευμένα σε λογαριασμό για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Εάν αυτό γίνει, τότε με έναν τρόπο οι μετοχές της οικογένειας Βαρδινογιάννη θα περάσουν στα χέρια του και η ΠΑΕ θα αλλάξει ιδιοκτησία μερά από 32 χρόνια.

Ο Τσάκας ισχυρίζεται ότι δεν θα ζητήσει νέα παράταση και ότι όλα τα θέματα είναι λυμένα. Υπομονή λίγες ώρες ακόμα και το σίριαλ θα τελειώσει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ