OPINIONS

Ήταν κακός ο ΠΑΟ, τον "αποτελείωσε" ο Σαριέγκι...

Ήταν κακός ο ΠΑΟ, τον "αποτελείωσε" ο Σαριέγκι...
INTIME SPORTS

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει για την πρώτη ήττα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, τονίζοντας πως αν οι παίκτες δεν αποδείξουν ότι ήταν μια κακή παρένθεση τότε έρχεται η αγωνιστική κατρακύλα.

Ο Παναθηναϊκός μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου είχε δείξει και τις δύο όψεις του. Την κακή του στην ευρωπαϊκή του περιπέτεια και την καλή του στο πρωτάθλημα.

Στο ματς στο "Κλ. Βικελίδης" οι "πράσινοι"... θυμήθηκαν τις κάκιστες εμφανίσεις τους με την Οντένσε (στη ρεβάνς) και την Μακάμπι Τελ Αβίβ! Τότε ήταν μία ομάδα που ψαχνόταν, μία ομάδα που δεν ήξερε πως να παίξει και πως να πάρει το αποτέλεσμα που επιδίωκε.

Ο Αρης αχρήστευσε όλα τα ατού του αντιπάλου του και από το πρώτο λεπτό του αγώνα φάνηκε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν... αλλού. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και δημιουργούσαν τη μία φάση μετά την άλλη. Οι Κατσουράνης, Κουίνσι, Λέτο, Ζέκα δεν μπόρεσαν να κάνουν το παιχνίδι τους, καθώς ήταν μπλοκαρισμένοι και έτσι το "τριφύλλι" παραδόθηκε άνευ όρων!

Για να γίνει αυτό όμως χρειάστηκε να καταγράψει στο βιογραφικό του άλλο ένα... τσαφ ο Γιόσου Σαριέγκι! Ο Παναθηναϊκός, έστω και για ένα 15λεπτό (30-45), επέβαλε το ρυθμό του, έφτασε στην ισοφάριση με τον Μπουμσόνγκ και ο Φερέιρα άρχισε να σχεδιάζει τα πλάνα του για το δεύτερο ημίχρονο. Ομως, δεν είχε υπολογίζει τον Βάσκο. Σε μία φάση που δεν "μύριζε" γκολ, ο Σαριέγκι έκανε άλλη μία γκέλα, η μπάλα στρώθηκε ασπρόσμενα στον Ντίκο που εκτέλεσε τον Καπίνο και έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το κακό με τον Σαριέγκι είναι... διαρκείας στον Παναθηναϊκό. Κι αν η ομάδα κάνει μόνο μία μεταγραφή τον Ιανουάριο, θα πρέπει να αποκτήσει τον παρτενέρ του Μπουμσόνγκ. Αυτός ο στόπερ killer στο "τριφύλλι" έχει γίνει σίριαλ...

Για την πρώτη ήττα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα σαφώς και δεν ευθύνεται μόνο ο Βάσκος αμυντικός. Το λάθος του όμως έγινε σε καθοριστικό σημείο στον αγώνα και ίσως ο αγώνας να είχε διαφορετική εξέλιξη εάν οι δύο ομάδες πήγαιναν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1.

Ήταν... αλλού

Στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτού ο Νέτο έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στον Παναθηναϊκό που ήταν ξεκούραστος και δεν μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι του. Ετσι, γνώρισε την ήττα και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται για το πως θα αντιδράσει η ομάδα. Γιατί μέχρι τώρα όλα πήγαιναν καλά στους "πράσινους" και η Παιανία ήταν... εκκλησία. Το κακό για τον Φερέιρα είναι ότι δεν έχει πολλές λύσεις, ο πάγκος δεν έχει... βάθος και ο Πορτογάλος θα πρέπει άμεσα να βρει το αντίδοτο στην κακή εμφάνιση. Θέμα κούρασης δεν τίθεται γιατί ο Παναθηναϊκός δίνει ένα παιχνίδι τη εβδομάδα.

Οι μεγάλες ομάδες φαίνονται στα δύσκολα και είναι στο χέρι των ποδοσφαιριστών του "τριφυλλιού" να αποδείξουν ότι ο αγώνας με τον Αρη ήταν μία κακή παρένθεση γι' αυτούς. Εάν δεν το αποδείξουν, τότε θα αρχίσει η αγωνιστική κατρακύλα.

Σε ότι, αφορά στη διοικητική κατρακύλα, το τοπίο εξακολουθεί να είναι θολό. Ο Βλάσης Τσάκας ούτε τα 15 εκατ. ευρώ έβαλε στο ταμείο της ΠΑΕ, ούτε τον πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ έφερε στην Αθήνα. Αυτή η ιστορία έχει τραβήξει σε χρονική διάρκεια και με έναν τρόπο πρέπει να μπει ένα τέλος, θετικό ή αρνητικό σε αυτήν. Κι αυτόν το τρόπο πρέπει να τον βρει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ