OPINIONS

Έχει ρίξει τον πήχυ ο Παναθηναϊκός

Έχει ρίξει τον πήχυ ο Παναθηναϊκός
Παναθηναϊκός INTIME SPORTS

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει για τον πήχυ που έχει πέσει σε επικίνδυνα επίπεδα και την κατάντια του Παναθηναϊκού να μην μπορεί να κάνει μεταγραφή.

Μία από τις αγαπημένες εκφράσεις του Χενκ Τεν Κάτε όταν ήθελε να σχολιάσει κάτι ήταν το μισογεμάτο ή το μισοάδειο ποτήρι. Η συγκεκριμένη ατάκα κολλάει γάντι στον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από το κύπελλο.

Κάποιος θα ισχυριστεί ότι ήταν καταστροφή και κάποιος άλλος θα μιλήσει για απλή αποτυχία με δεδομένα τα προβλήματα που έχει η ομάδα. Ο καθένας το βλέπει όπως θέλει, αλλά η ουσία είναι μία: Οι «πράσινοι» έχουν ρίξει αισθητά τον πήχυ και στην κατάσταση που βρίσκονται τίποτα δεν είναι έκπληξη.

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι ελλειπέστατο και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα όσο καλός προπονητής κι αν είναι δεν μπορεί να βγάζει διαρκώς άσους από το μανίκι του. Στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης ήταν εμφανές ότι η ομάδα δεν μπορούσε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και είχε πρόβλημα στη δημιουργία, παρότι βγήκαν φάσεις για γκολ, αλλά τις πέταξε στα… σκουπίδια ο Τοτσέ και ο Λέτο.

Ο Ισπανός μπορεί να έδωσε έναν βαθμό στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό, αλλά στη Νέα Σμύρνη έχασε γκολ που δεν… χάνονται.

Κατσούρ – Κλέιτον

Με τα υπέρ και τα κατά τους οι Κατσουράνης, Κλέιτον είναι απαραίτητοί στο κέντρο γιατί είναι δύο απρόβλεπτοι ποδοσφαιριστές που μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις. Ειδικά ο Βραζιλιάνος έχει «δέσει» ως δίδυμο με τον Λέτο που στη Νέα Σμύρνη ήταν μαζί με τον Τοτσέ οι δύο μοιραίοι παίκτες για την ομάδα τους. Και δεν είναι μόνο το πέναλτι που έχασε ο Αργεντίνος, αλλά είναι και η φάση στην παράταση που αστόχησε σε κενή εστία.

Δείγμα ότι το σώμα του είναι κουρασμένο και το μυαλό του δεν είναι καθαρό. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να στήσει τον Λέτο στο… απόσπασμα για το πέναλτι που έχασε, αφού χωρίς αυτόν ο Παναθηναϊκός δεν θα είχε ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου. Ο 26χρονος επιθετικός στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν ήταν καλός, θύμιζε τον περσινό του… εαυτό, όμως όπως είναι η ομάδα είναι υπεραπαραίτητος ακόμα και με μισό πόδι.

Κατάντια

Η πρόκριση είναι μεγάλη επιτυχία για τον Πανιώνιο που έπαιξε με δύναμη και τσαμπουκά και πήρε την πρόκριση χάρη στις επεμβάσεις στα πέναλτι του Γιάννη Σιδεράκη. Ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ιστορικό παρουσίασε και πάλι αδυναμίες και χρειάζεται νέο… αίμα στο ρόστερ του για να αντέξει στο μαραθώνιο του πρωταθλήματος. Αυτό το καταλαβαίνουν άπαντες και είναι κατάντημα για το «τριφύλλι» να μην έχει 500.000 ευρώ για μεταγραφές. Και γι’ αυτό αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι οι μέτοχοι της ΠΑΕ.

Η ομάδα συνδύασε την ουσία με το θέαμα για ένα δίμηνο (Οκτώβριος – Νοέμβριος), αλλά στην συνέχεια προβληματίζει με την απόδοση της ακόμα και στα παιχνίδια που κερδίζει. Μπορεί όλοι να μιλούν ότι έχει αμυντικό πρόβλημα μετά τον τραυματισμό του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, αλλά στα δύο τελευταία ματς δεν δέχτηκε γκολ. Οι «πράσινοι» χρειάζονται ένα γενικότερο…λίφτινγκ, ο Φερέιρα είναι ο κατάλληλος για να το κάνει, όμως λεφτά δεν υπάρχουν για μεταγραφές.

Τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη γνωρίζουν από τον περασμένο μήνα ότι πρέπει να τροποποιηθεί η ελληνική νομοθεσία για να μπορεί ένας υπήκοος από χώρα που δεν είναι μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης να αποκτήσει τις μετοχές ελληνικής ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρίας και ακόμα η σχετική τροπολογία δεν έχει ψηφιστεί. Βρισκόμαστε ήδη στη μέση της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου και είναι ορατός ο κίνδυνος ακόμα κι αν γίνει το deal με τους Σαουδάραβες, ο Παναθηναϊκός να μην κάνει μεταγραφές ουσίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ