OPINIONS

Έφεραν το "διπλό" και περιμένουν πρίγκιπα

Έφεραν το "διπλό" και περιμένουν πρίγκιπα
Λέτο INTIME SPORTS

Στον Παναθηναϊκό εδώ και ένα μήνα για πρίγκιπα ακούνε και πρίγκιπα δεν βλέπουν, αλλά τουλάχιστον οι ποδοσφαιριστές του Ζεσουάλδο Φερέιρα έκαναν το… καθήκον τους και πήραν σπουδαίο «διπλό» στα Πηγάδια.

Ο Σεμπάστιαν Λέτο ήταν σε άλλο ένα παιχνίδι του «τριφυλλιού» ο μεγάλος πρωταγωνιστής και με τα δύο γκολ που πέτυχε έβαλε τις βάσεις για να πάρει η ομάδα του μία νίκη που θα της τονώσει το ηθικό για την συνέχεια.

Οι «πράσινοι» είχαν να παίξουν σχεδόν ένα μήνα, αλλά η απραξία δεν τους επηρέασε. Τουλάχιστον, ο Αργεντίνος βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση και στη μέρα του είναι μία ομάδα μόνος του. Και ειδικά στην Ξάνθη, ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη τα γκολ του Λέτο, καθώς στην αποστολή δεν ήταν οι δύο σέντερ φορ της ομάδας, ο Τοτσέ και ο Ρούντολφ (τον Πετρόπουλο ο Φερέιρα δείχνει να μην τον υπολογίζει).

Ο Σεμπάστιαν Λέτο με τον Κλέιτον στο διάστημα που έπαιξε, έκαναν ότι ήθελαν την άμυνα της Ξάνθης που δεν είναι και η πιο γρήγορη της Σούπερ Λίγκας. Ο Βραζιλιάνος αναγεννήθηκε φέτος και ο προπονητής του δικαιώνεται που τον στήριξε και δεν τον άφησε να φύγει το περασμένο καλοκαίρι.

Κινήσεις Φερέιρα

Η αριθμητική ισορροπία στον αγώνα άλλαξε με την αποβολή του Βίκτορ Βιτόλο, αλλά ο Φερέιρα αντέδρασε άμεσα. Αντικατέστησε τον Κλέιτον με τον Κώστα Κατσουράνη για να «δέσει» το κέντρο και πέτυχε αυτό που ήθελε. Οι «πράσινοι» δεν είχαν προβλήματα και έφτασαν και σε τρίτο γκολ με τον Κουίνσι. Ο Γκανέζος πέρασε 3-4 αμυντικούς της Ξάνθης και το τελείωμα του ήταν εξαιρετικό.

Στα Πηγάδια ο άνεμος ήταν πολύ δυνατός και οι γηπεδούχοι τον εκμεταλλεύτηκαν σκοράροντας δύο φορές με σουτ έξω από την περιοχή. Στο 3-2 ο Φερέιρα έκαναν την επόμενη κίνηση του. Πέρασε στο παιχνίδι και τρίτο στόπερ, τον Σεντρίκ Καντέ, προκειμένου να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία της ομάδας του. Ο αμυντικός από το Μάλι έκανε τη δουλειά του και ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μία παλικαρίσια και αγχωτική νίκη.

Ταλέντο

Στην Παιανία εδώ και δύο χρόνια μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον 17χρονο Στέφανο Καπίνο. Το ταλέντο του τον έφερε στην πρώτη ομάδα και στην Ξάνθη ξεκίνησε βασικός (βάσει του συμβολαίου του για κάθε επίσημο παιχνίδι θα αμείβεται με 1.500 ευρώ!). Σίγουρα πρέπει να δουλέψει σκληρά και να βελτιώσει τις αδυναμίες του. Όμως, αυτή την περίοδο που η ομάδα του τον χρειάζεται (ο Κοτσόλης είναι τραυματίας και ο Καρνέζης τιμωρημένος), ο νεαρός τερματοφύλακας έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση. Κι αυτό οφείλεται σε έναν βαθμό και στον προπονητή τερματοφυλάκων του «τριφυλλιού» τον Βασίλη Αλεξούδη, ο οποίος έχει δουλέψει έξτρα τόσο με τον Καπίνο, όσο και με τον 19χρονο Αλέξανδρο Ταμπάκη που στον αγώνα με τους ακρίτες ήταν στο πάγκο.

Τσάκας

Ο Βλάσης Τσάκας ετοιμάζει την υποδοχή του πρίγκιπα Σουλτάν μπιν Νάσερ Αλ Σαούντ κι αν δεν αλλάξει το πρόγραμμα ο υποψήφιος αγοραστής της ΠΑΕ θα πατήσει το πόδι του στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή. Μέχρι τότε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα κρατάει… μικρό καλάθι για να μην βρεθεί προ νέων δυσάρεστων εκπλήξεων. Όπως έγινε με τον φερόμενο αμερικάνο επενδυτή, ο οποίος τελικά πρότεινε να μετατραπεί ο Παναθηναϊκός σε εταιρία λαϊκής βάσης, χωρίς ο ίδιος να βάλει, έστω ένα δολάριο, στο ταμείο της ΠΑΕ.

Ο πρίγκιπας από την Σαουδική Αραβία στην πρόταση του αναφέρει ότι θα βάλει στο ταμείο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός 70 εκατ. ευρώ μέχρι το προσεχές καλοκαίρι, αλλά ακόμα δεν έχει σταλεί η εγγυητική τραπέζης. Και μέχρι να κατατεθούν τα λεφτά, όλα θα είναι στον αέρα. Το μόνο θετικό στην υπόθεση του πρίγκιπα είναι ότι όσα έχει πει ο εκπρόσωπος του στην Ελλάδα, Βλάσης Τσάκας, έχουν γίνει, έστω και με καθυστέρηση…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ