OPINIONS

Από αουτσάιντερ, φαβορί ο ΠΑΟ

Από αουτσάιντερ, φαβορί ο ΠΑΟ
INTIME SPORTS

Ναι, αυτός είναι Παναθηναϊκός για τίτλο! Οι "πράσινοι" με αρχοντική εμφάνιση "χόρεψαν" τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα, τον υποχρέωσαν να υποταχθεί στην ανωτερότητα τους και έστειλαν μήνυμα στον "αιώνιο αντίπαλο" τους για τη μάχη του τίτλου.

Ο Παναθηναϊκός πάνω απ' όλα είναι ομάδα και βγάζει πολλά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι του. Κάτι που δεν είχε τη χρονιά που κατέκτησε το τελευταίο του νταμπλ, γιατί τότε όλοι οι ποδοσφαιριστές του έψαχναν τον Τζιμπρίλ Σισέ που ήταν ο σούπερ σταρ της ομάδας.

Φέτος το "τριφύλλι" στηρίζεται στο σύνολο του και τις... πινελιές στο παιχνίδι του τις βάζουν οι Λέτο, Κουίνσι, Κατσουράνης, Κλέιτον. Πάνω απ' όλα όμως είναι ομάδα του προπονητή και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει κάνει σπουδαία δουλειά, παρότι δεν τα κατάφερε στην Ευρώπη.

Ο χρόνος κύλησε υπέρ της και ο Παναθηναϊκός όχι απλά βελτιώθηκε, αλλά παίζει ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος. Συνδυάζει την ουσία με το θέαμα κι αυτό είναι που θέλει να βλέπει ο κάθε φίλαθλος.

Εμπιστοσύνη

Ο Στέφανος Καπίνο, αν και 17 ετών, εμπνέει εμπιστοσύνη κάτω από τα δοκάρια και οι κεντρικοί αμυντικοί έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τις γκέλες. Στην Τούμπα έκανε μόλις μία ο Γιόσου Σαριέγκι, αλλά το λάθος του το διόρθωσε ο ίδιος. Σχεδόν αλάνθαστος ήταν ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ που αν ήταν στην ομάδα ο Νίκος Νιόπλιας θα τον χαρακτήρισε... killer.

Στον κεντρικό άξονα οι Σιμάο, Κατσουράνης έχουν "δέσει" και ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Ο Ελληνας μέσος ξεχωρίζει με την ποιότητα και την εξυπνάδα στο παιχνίδι του και βοηθάει οργανωτικά. Ο Σιμάο καλύπτει χώρους και μαρκάρει από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό του αγώνα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Φερέιρα τον προτιμάει από τον Βιτόλο.

Στο 4-4-2 (ή 4-4-1-1) του Παναθηναϊκού οι Ζέκα και Κουίνσι παίζουν στα άκρα και βοηθούν τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Ειδικά ο Γκανέζος έχει απίστευτες δυνάμεις και στην κόντρα επίθεση είναι επικίνδυνος. Στην Τούμπα πέτυχε ένα καθοριστικό γκολ και είναι από τα δυνατά χαρτιά του φετινού Παναθηναϊκού. Ο Ζέκα είναι ένα πολυεργαλείο που έχει βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να γίνει ομάδα.

Με κλειστά μάτια

Στην επίθεση οι Λέτο, Κλέιτον αλλάζουν με κλειστά μάτια την μπάλα και είναι δύο παίκτες που έχουν δώσει το κάτι παραπάνω φέτος. Ο Βραζιλιάνος ήταν "τελειωμένος" για το "τριφύλλι", αλλά ο προπονητής του, του έδωσε την ευκαιρία κι αυτός δεν την πέταξε στα σκουπίδια. Είναι σταθερά καλός σε όλους τους αγώνες και στο ματς με τον ΠΑΟΚ άνοιξε το δρόμο για μία σπουδαία και δίκαιη νίκη.

Ο Λέτο σε έξι παιχνίδια στην Σούπερ Λίγκα έχει πετύχει οκτώ γκολ, επίτευγμα για το οποίο δεν θα στοιχημάτιζε ούτε ο πιο φανατικός οπαδός του. Το παιχνίδι που παίζουν οι "πράσινοι" βοηθάει τον Λέτο να έχει μεγάλη ελευθερία κινήσεων και έτσι εκμεταλλεύεται τα δυνατά πόδια του.

Ασταμάτητος

Ο Βλάσης Τσάκας είναι ασταμάτητος και μετά τον Σικαμπάλα με τον οποίο έχει προσύμφωνο, ανακοίνωσε ότι το προσεχές καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να φέρει τον Ροναλντίνιο! Αυτή η μεταγραφολογία μόνο κακό μπορεί να κάνει στην ομάδα και... φρένο στον Τσάκα μπορεί να βάλει μόνο ο πρίγκιπας Σουλτάν μπιν Νάσερ Αλ Σαούντ. Όμως, ο υποψήφιος αγοραστής του Παναθηναϊκού δεν έχει σχέση με την ελληνική πραγματικότητα και έτσι ο εκπρόσωπος του στην χώρα μας... αλωνίζει.

Αυτός που πρέπει να έχει το πρώτο και το τελευταίο λόγο στις μεταγραφές είναι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος ήταν ίσως ο μοναδικός, μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, που πίστευε ότι ο Παναθηναϊκός θα στρώσει και θα παίξει και καλό ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ