OPINIONS

Champions ή Europa League;

Champions ή Europa League;
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης γίνεται...αιρετικός και ανοίγει την κουβέντα για το δίλημμα Τσάμπιονς Λιγκ ή Γιουρόπα, με την επισήμανση ότι στόχος όλων είναι οι νίκες και η συνέχεια στην κορυφαία διοργάνωση για τη δόξα του κλαμπ..

Κι εκεί που ο Ολυμπιακός ήταν σε κατάσταση γκροκί, μετά την κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και ιδιαίτερα μετά την ήττα από τη Μπάγερν , σε συνδυασμό με τη νίκη της Διναμό επί της Άρσεναλ, έφερε τα πάνω κάτω με τα δυο διπλά σε Λονδίνο, Ζάγκρεμπ.

Στις 16 Σεπτεμβρίου λοιπόν ο Ολυμπιακός ήταν πεσμένος και ημιθανής στο καναβάτσο, ενώ στις 20 Οκτωβρίου, βρέθηκε καβάλα στο άλογο, αγέρωχος και υπερήφανος.

'Ολα μπορούν να συμβούν στη συνέχεια, αλλά αν ο Ολυμπιακός κερδίσει στον Πειραιά τη Διναμό, που είναι και το πιο λογικό σενάριο, θα έχει εξασφαλίσει τη συνέχεια στην Ευρώπη , είτε μέσω Τσάμπιονς Λιγκ, είτε μέσω Γιουρόπα. Με νίκη, ισοπαλία ή ήττα 1-0, 2-1 από την Άρσεναλ παραμένει στο Τσάμπιονς Λιγκ, διαφορετικά πάει στο Γιουρόπα.

Κι εδώ μπαίνουν τα διλήμματα, όχι σε παίκτες, διοίκηση, προπονητή, που θέλουν μόνο νίκες, αλλά στους φιλάθλους που έχουν διχαστεί, απ ότι καταλάβαμε και από τα σχόλια των αναγνωστών μας.

Περνάς λοιπόν στους "16" ως δεύτερος φυσικά και πέφτεις πάνω σε πρώτους, που μπορεί να είναι η Ρεάλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Σίτι, η Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και μια από τις Πόρτο,Ζενίτ, Γιουβέντους, Μπενφίκα. Και πες ότι περνάς. Μετά όμως υψώνεται απαγορευτικό τείχος και μένεις με τη δόξα της συμμετοχής στους "16", ή στους "8", με πολλούς βαθμούς και πολλά λεφτά βεβαίως, βεβαίως. Η νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ δίνει 1.500.000 ευρώ και 400 βαθμούς για το κλαμπ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ισοπαλία 500.000 . Η πρόκριση επιπροσθέτως στους "16" βάζει στο ταμείο του συλλόγου 5.5 εκατομμύρια, όσος ο προϋπολογισμός αντιπάλων του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πρόκριση στους "8": 6.000.000 ευρώ (από 3.9 εκ. ευρώ)

Αν πάει στο Γιουρόπα, μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά, ακόμη και στους ημιτελικούς και στην κατάκτηση του, αφού ως ... έκπτωτος του Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει δυο καλές κληρώσεις. Μετά θα βρει μπροστά του ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Ντόρτμουντ, η Νάπολι, η Λάτσιο, η Τότεναμ, η Σάλκε. Ομάδες που είναι ισχυρές, αλλά δεν φοβίζουν τον Ολυμπιακό που κέρδισε στο Λονδίνο.

Βέβαια στόχος όπως προαναφέραμε είναι οι νίκες και μόνο οι νίκες, χωρίς υπολογισμούς και σενάρια, καθώς και η πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Απλά σε κουβέντα να βρισκόμαστε, αφού έχουμε αυτή την πολυτέλεια, ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου κλαίγαμε τη μοίρα μας.

ΥΓ1: Ο Ολυμπιακός πέτυχε για πρώτη φορά στην ιστορία του, δυο συνεχόμενα διπλά και μάλιστα μετά από εντός έδρας ήττα. Το 2007 κέρδισε 1-3 στη Βρέμη, αλλά μεσολάβησαν τα ματς Ρεαλ-Ολυμπιακός 4-2, Ολυμπιακός-Ρεάλ 0-0 για να έρθει το δεύτερο διπλό Λάτσιο-Ολυμπιακός 1-2. Δεν ήταν συνεχόμενα τα διπλά.

ΥΓ2: Ο Ολυμπιακός υπολείπεται μόλις ένα διπλό στο Τσάμπιονς Λιγκ, για να φτάσει τα οκτώ του Παναθηναϊκού. Αν κερδίσει εξάλλου τη Διναμό στον Πειραιά, θα φτάσει στις 3 συνεχόμενες νίκες, σερί που έκανε στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ