OPINIONS

Το "καυτό" καλοκαίρι του Βαγγέλη Μαρινάκη

Το "καυτό" καλοκαίρι του Βαγγέλη Μαρινάκη
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης κάνει αποτίμηση των μεταγραφικών κινήσεων του Ολυμπιακού αυτό το καλοκαίρι, τονίζοντας ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξεπέρασε τον εαυτό του και την πρώτη του χρονιά στο λιμάνι του Πειραιά.

Όπως είχαμε προαναγγείλει ο Βαγγέλης Μαρινάκης σύμφωνα με την προσφιλή του συνήθεια, "χτύπησε" πάλι την τελευταία ημέρα των μεταγραφών και μάλιστα με διπλό "μπαμ", ξεπερνώντας τον εαυτό του και την πρώτη περίοδο, όταν και έκανε τις μεγαλύτερες και περισσότερες μεταγραφές στη θητεία του στον Ολυμπιακό.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού την πρώτη χρονιά που ανέλαβε τα ηνία του κλαμπ άλλαξε όλη την ομάδα και έκανε σπουδαίες μεταγραφές, με εντυπωσιακή εκκίνηση του Ριέρα, Ρόμενταλ, Ιμπαγάσα.

Tην περίοδο 2010-11 λοιπόν έκανε άνω-κάτω την ευρωπαϊκή αγορά κι έφτιαξε μία ομάδα από την αρχή με την απόκτηση των προαναφερθέντων, αλλά και των Τζεμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ, Ουρτάδο, Μοδέστο, Πάντελιτς, Μανιάτη, Χολέμπας, που άλλαξαν την εικόνα της ομάδας. Εκείνη η μεταγραφική περίοδος λοιπόν, μπορεί να συγκριθεί μόνο με την εφετινή, αφού υλοποίησε την υπόσχεση του ότι θα κάνει μεγάλες μεταγραφές που θα εκτοξεύσουν τον Ολυμπιακό. Ας κάνουμε λοιπόν ταμείο και σύγκριση της περσινής με την εφετινή ομάδα.

Πρώτα απ όλα, ήταν η πρώτη χρονιά που ΔΕΝ πούλησε ούτε ένα σπουδαίο παίκτη, παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα για Ρομπέρτο, Ομάρ, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ (ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η περίπτωση του, αλλά δεν νομίζουμε ότι θα υπάρξει έντονη δυσαρέσκεια αν επιστρέψει στην Τουρκία) με προτάσεις που έφταναν τα 25 εκατομμύρια. Να υπενθυμίσουμε ότι αγοράστηκε ο Μιλιβόγεβιτς και δεν αποκτήθηκαν μόνο ελεύθεροι παίκτες, καθώς δόθηκαν περίπου 25 εκατομμύρια, μόνο στις ομάδες των νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών.

Από εκεί και πέρα, αντικατέστησε:

1. Τον Σαντάνα (συνέχεια του Αμπιντάλ) με τον Ντα Κόστα.

2. Τον Εντγνκά με τον Καμπιάσο

3. Τον Μέγκιερι με τον Καπίνο

4. Τους σέντερ φορ Μήτρογλου, Χάρα, Μπενίτες με τους Ιντέγιε, Φινμπόγκανσον, Πουλίδο.

5. Τους εξτρέμ Ντοσεβί, Αφελάι, Ντουρμάζ (;) με τους Ερνάνι, Σεμπά, Πάρντο.

Με αυτά τα δεδομένα βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε σε όλες τις θέσεις, ενώ υπάρχει εκκρεμότητα, όπως προαναφέραμε με τον Ντουρμάζ, αλλά και τον Κασάμι που μπορεί να φύγουν προς Τουρκία ή Αραβία, ενώ εντός των επομένων ωρών θα μάθουμε αν θα δηλωθεί ο πρώτος στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Να προσθέσουμε βέβαια και την απόκτηση Ελλήνων παικτών, όπως οι Γιαννιώτας, Κολοβός, Γούτας, τους οποίους έκρινε ή θα κρίνει ο νέος προπονητής Μάρκο Σίλβα. Και φυσικά την παραμονή των Φουστέρ, "Τσόρι" και την επέκταση του συμβολαίου του Μανιάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ