OPINIONS

Συμμαχήστε με το... διάβολο

Συμμαχήστε με το... διάβολο
Γκιρτζίκης, Κοντονής ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στέφανος Λεμονίδης προτρέπει τους Κοντονή, Γκιρτζίκη, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ να συμμαχήσουν με το... διάβολο, για να σώσουν την αξιοπρέπεια τους και το ποδόσφαιρο.

Τα πράγματα στη ζωή είναι απλά, εμείς τα κάνουμε περίπλοκα και δύσκολα. γι αυτό ΕΠΟ, Κοντονής, FORTHnet, ΟΤΕΤV, Oλυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος ας βάλουν νερό στο κρασί τους κι αν αγαπούν το ποδόσφαιρο, ας συμφωνήσουν όλοι για τον τελικό του Κυπέλλου και τα πλει οφς, για να τελειώνουμε.

Ξεκινούμε από την ΕΠΟ, που δεν κάνει τα πρέποντα για να προστατεύσει και να προωθήσει το προϊόν της και ιδιαίτερα το Κύπελλο Ελλάδας, τη γιορτή του ποδοσφαίρου. Ο Γκιρτζίκης στύλωσε τα πόδια απέναντι σε έναν ξεροκέφαλο και αδαή περί του αθλητισμού Υπουργό και δεν ορίζει τους βοηθούς του Σιδηρόπουλου. Έχει τα χίλια δίκια που δεν δέχεται υποδείξεις από έναν Υπουργό για τους επόπτες που θα παίξουν στον τελικό, αλλά "το μη χείρον βέλτιστο". Και όπως έλεγε ο Λένιν « Θα συμμαχήσουμε ακόμα και με το διάβολο, για να σώσουμε ό, τι πρέπει». Ας κινητοποιηθεί και ας ζητήσει την αρωγή του Υπουργείου Παιδείας για να γίνει ο τελικός με μαθητές και να ζήσουμε εμείς καλά , κι αυτοί καλύτερα. Ας αλλάξει τους όρους, ας γίνει μόνο με γυναίκες, για να μείνει στην ιστορία. Ο εγωισμός του Γκιρτζίκη, δεν μπορεί να μπει πάνω από το ποδόσφαιρο. Και θα φύγει αργά ή γρήγορα από την ΕΠΟ και για καλό του, ας μη τον θυμόμαστε ως τον πρόεδρο που δεν διοργάνωσε τελικό Κυπέλλου...

Για τον Κοντονή τι να πούμε. Λοιδορήθηκε όσο κανένας άλλος με τις άστοχες αποφάσεις του, από την διεξαγωγή δυο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, από το κλείσιμο της Θύρας-13, χωρίς να κλείσει αργότερα και τη Θύρα-4 για χειρότερο λόγο, αλλά και για τις συνεχείς παρεμβάσεις του, που δεν τις βλέπαμε ούτε σε άλλες, πιο σκοτεινές εποχές για τη χώρα. Τώρα στύλωσε κι αυτός τα πόδια και εκτίθεται συνεχώς, εξαιτίας και των επικίνδυνων συμβουλατόρων του, που του λένε ότι θέλει να ακούσει, όπως ο γυμνός βασιλιάς.

"Προχώρα υπουργέ, γράφεις ιστορία" και κορδώνεται, γιατί δεν έχει αντίληψη της πραγματικότητας. Έφτασε στο σημείο να ζητά τελικό με μαθητές, με κλειστά σχολεία και να προτρέπει τον Υποστράτηγο Δραγατάκη να επικαλεσθεί πρόβλημα για την "κοινωνική ειρήνη", σε ένα ματς 300 κεκλεισμένων των θυρών, σε ένα θέατρο παραλόγου. Και το γνωρίζει πολύ καλά αυτό το είδος γιατί σπούδασε στη Ρουμανία και ως γνώστης των ρουμάνικων θα μελέτησε Ιονέσκο. Με τις ιδεοληψίες του όμως δεν μπορούμε να πάμε πουθενά, ο Κοντονής αργά ή γρήγορα δεν θα είναι υπουργός, δεν θα τον ξαναδούμε στα γήπεδα, χώρους που δεν επισκεπτόταν και πριν γίνει Υπουργός, αλλά θα αφήσει πίσω του-με τη συνδρομή Γκιρτζίκη- τραύματα στο ποδόσφαιρο. Θα μείνει στην ιστορία για την "κοινωνική ειρήνη" και τις γκάφες του, αν δεν αλλάξει πολιτική.

Κοντονής και Γκιρτζίκης είναι οι δυο αρνητικοί πρωταγωνιστές της ιστορίας, της διαπόμπευσης του ποδοσφαίρου και για να τους ξεπεράσουμε πρέπει να βοηθήσουν οι ΠΑΕ. Ο Ολυμπιακός ως κατά γενική ομολογία ανώτερος, ας παίξει με όποιους επόπτες θέλει η ΑΕΚ για να γίνει επιτέλους αυτός ο τελικός και να δείξει στον αγωνιστικό χώρο στην υπεροχή του, όπως έκανε κατ επανάληψη στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ ας σταματήσει να βρίσκει προσκόμματα για να μη παίξει, είτε μέσω ημερομηνιών, είτε μέσω εποπτών.

Ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος, τα δυο συνδρομητικά κανάλια ας συμφωνήσουν στις ημερομηνίες των πλέι οφς γιατί η ιστορία θα τους καταγράψει κι αυτούς ως αρνητικού πρωταγωνιστές δίπλα σε όλους τους προαναφερθέντες. Πάνω απ όλα το ποδόσφαιρο, παρ' ο,τι ζούμε σε ένα ζοφερό περιβάλλον...

ΥΓ: Κι αυτοί που την πληρώνουν απ όλον αυτόν τον τραγέλαφο, είναι οι παίκτες, οι προπονητές και οι φίλαθλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ