OPINIONS

Οι Διόσκουροι και ο Κάκος

Οι Διόσκουροι και ο Κάκος
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης αναφέρεται στον Κάστορα και τον Πολυδεύκη του Ολυμπιακού, γράφει για τα ρεκόρ του πρωταθλητή και θυμάται την ...τύφλωση του νέου γενικού διευθυντή του ΠΑΟΚ, Τάσου Κάκου.

Δέκα στα δέκα λοιπόν για τον Ολυμπιακό, έσπασε ήδη το ρεκόρ νικών στο ξεκίνημα του επαγγελματικού πρωταθλήματος, πάει στη Λεωφόρο για τις 11 νίκες του Μπούκοβι(1966-67) και στον Πειραιά παραμιλούν με το δίδυμο Κασάμι-Μιλιβόγεβιτς και επιβεβαιώνονται με την πρόσληψη του Τάσου Κάκου στον ΠΑΟΚ.

Πάμε λοιπόν στα ρεκόρ, στον καθρέπτη του εφετινού Ολυμπιακού που έχει το απόλυτο, ο μοναδικός σε όλη την Ευρώπη και έχει αναγκάσει τον κόσμο του να τον χειροκροτεί ακόμη κι όταν δεν παίζει καλά. Την Κυριακή για παράδειγμα αγωνίσθηκε δικαιολογημένα με ...σβηστές μηχανές, οι οπαδοί όμως χειροκροτούσαν ακόμη κι όταν έχαναν το κοντρόλ οι παίκτες. Και θα ήταν αχάριστοι αν δεν το έκαναν, μετά από 10 νίκες στο πρωτάθλημα , το αήττητο στα εκτός έδρας ματς του Τσάμπιονς Λιγκ και την απίστευτη ανατροπή με τη Δυναμό.

Ο Ολυμπιακός καυχιέται για το δίδυμο Κασάμι-Μιλιβόγεβιτς, του αριστεροπόδαρου και του δεξιοπόδαρου χαφ, που δεν αφήνουν χαραμάδα συμμετοχής στον σπουδαίο Καμπιάσο. Ποιός θα το φανταζόταν στην αρχή του πρωταθλήματος, ότι ο Αργεντίνος δεν θα έχει θέση στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, όταν ο Κασάμι ήταν με το ένα πόδι εκτός Ελλάδας.

O Παιτίμ Κασάμι έχασε δικαιολογημένα τα πρώτα ματς γιατί ήταν ...θεατής στην προετοιμασία και στα φιλικά. Γι αυτό δεν ήταν καν στη δεκαοκτάδα στα παιχνίδια με τον Πανιώνιο , τον Λεβαδειακό και τον Πλατανιά, μπήκε στο χορτάρι, στο 69΄της συνάντησης Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-3 και από τότε πήρε τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του. 'Επαιξε 589 λεπτά, με 1 γκολ, 1 ασίστ και πολλά-πολλά χιλιόμετρα. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έπαιξε και στους 4 αγώνες και μάλιστα 350 λεπτά.

Ο έτερος Διόσκουρος, ο Μιλιβόγεβιτς, έχασε τα δυο πρώτα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, λόγω τιμωρίας από την περσινή περίοδο (αποβλήθηκε στο παιχνίδι με την Ντνίπρο), αλλά μόλις καθάρισε το... αθλητικό μητρώο του, αγωνίσθηκε και στα 2 παιχνίδια με τη Δυναμό. Στο πρωτάθλημα εξάλλου είναι μαζί με τον Ρομπέρτο και τον Σιόβα, οι μοναδικοί που έπαιξαν και στα 10 ματς επι ενενήντα λεπτά ( Ο Φορτούνης έπαιξε και στα 10, αλλά 698 λεπτά). Σύνολο 942 λεπτά, 3 γκολ, 1 ασίστ.

Απο εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός συμπλήρωσε 6 ματς χωρίς να δεχτεί γκολ, απόδειξη της σπουδαιότητας που δίνει στο αμυντικό κομμάτι ο Σίλβα, ενώ τις τέσσερις φορές που μάζεψε ο Ρομπέρτο τη μπάλα από τα δίχτυα του, μόνο η μία(η ισοφάριση της Ξάνθης) πόνεσε. Τα γκολ του Ατρομήτου, του ΠΑΣ και του Πλατανιά ήταν άνευ ουσίας...

Ο Σίλβα εξάλλου εξέπληξε πάλι, αφού δεν έκανε εκτεταμένο ροτέισον στον αγώνα με τον Ηρακλή. Είτε γιατί έπαθε και έμαθε από τον αγώνα κυπέλλου με τον Πλατανιά, είτε γιατί θεωρεί ότι ο κόσμος πληρώνει εισιτήριο για να βλέπει τους καλύτερους μη διεθνείς, που θα έχουν έτσι κι αλλιώς περίοδο ξεκούρασης, λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος.

Εξαιρούνται οι Μιλιβόγεβιτς-Φορτούνης-Σιόβας-Κασάμι-Φινμπόγκανσον-Ομαρα-Ντουρμαζ-Καπίνο-Πάρντο που έφυγαν για τις Εθνικές τους, με τον τελευταίο να μην υπολογίζεται στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, καθώς θα επιστρέψει μόλις δυο ημέρες πριν από τον αγώνα της Λεωφόρου. Ουδέν ... καλό αμιγές καλού θα λέγαμε, αφού τα δυο γκολ με την Δυναμό έφεραν ευφορία, αλλά και την κλήση του στην Εθνική Κολομβίας.

Ο Πορτογάλος προπονητής πάντως έδειξε να απεχθάνεται γενικά το ροτέισον, καθώς το καυτό εικοσαήμερο το έβγαλε με μόλις μια δεκαεξάδα και δεν ... τσαλαβούτησε σε όλο το ρόστερ. Παίζει "σφιχτά" και κερδίζει.

ΥΓ: Ο Κάκος λοιπόν στον ΠΑΟΚ και άντε να πείσεις τους καχύποπτους ότι ... έτυχε να μη δει το κροσέ του Ινσαουράλδε στον Εντιγκά και τη γροθιά του Γκαρσία στον Ντιόγκο. Η δήλωση του "η Τούμπα, είναι το γήπεδο που γουστάρω πιο πολύ να παίζω", μετουσιώθηκε σε συχνές επισκέψεις του στην αρένα των ονείρων του...

Οι Διόσκουροι και ο Κάκος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ