OPINIONS

Ο κατάσκοπος και ο "Ελέ"

Ο κατάσκοπος και ο "Ελέ"
INTIME SPORTS

Ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία για το νέο ρεκόρ των 12 νικών, είχε πολλές αναγνώσεις, αλλά και ερμηνείες, με τον κατάσκοπο της Άρσεναλ, Στιούαρτ Χιούστον, να αποχωρεί πριν από το δεύτερο και τρίτο γκολ του Πανθρακικού και τον "Ελέ" να διακατέχεται από χαρμολύπη για μια ακόμη φορά.

Ξεκινάμε λοιπόν με τον επαγγελματισμό της Άρσεναλ, που έστειλε άνθρωπο της, τόσο στο Αίγιο, όσο και στην Κομοτηνή, παρότι ήταν προφανές ότι ο Σίλβα θα κάνει ροτέισον και δεν θα παρατάξει την ομάδα της 9ης Δεκεμβρίου. Οι Άγγλοι όμως θέλουν να γνωρίζουν το παραμικρό για τον αντίπαλο τους, ακόμη και τους παίκτες που ενδέχεται να αγωνισθούν έστω και ένα λεπτό στον Πειραιά το βράδυ της Τετάρτης.

Βέβαια ο "κατάσκοπος" της Θράκης αποδείχθηκε βιαστικός, αφού αποχώρησε γύρω στο 80', ίσως επειδή έκρινε ότι πήρε όλες τις πληροφορίες που ήθελε για να δώσει στον Βενγκέρ. Θεώρησε ότι τα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός έκλεισε τον διακόπτη και άρχισε να σκέφτεται την Άρσεναλ, με αποτέλεσμα να δεχθεί δυο απαράδεκτα για την αξία των αμυντικών του γκολ. Όπερ κι εγένετο. Σε αντίθεση ο Ολυμπιακός δεν έστειλε άνθρωπο να δει τον αγώνα με τη Σάντερλαντ, καθώς έτσι έκρινε ο Πορτογάλος προπονητής.

Φυσικά μη μπερδευτείτε και συγκρίνετε το ματς της Θράκης, με αυτό του Πειραιά. Καμία σχέση, αλλά γι' αυτό έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε...

Πάμε τώρα στον Πανθρακικό, που ήταν παρατημένος και σε ημιθανή κατάσταση από τη διοίκηση και την πόλη, μέχρι την ώρα που πήγε στην Κομοτηνή ο Ελευθερόπουλος και ελπίζουμε να μην ήταν καθυστερημένη η άφιξη του, όπως πέρυσι στο Βόλο. Δεν το κρύβουμε ότι θέλουμε να σωθεί ο Πανθρακικός, λόγω καταγωγής και αχνοφαίνεται πλέον μια αχτίδα αισιοδοξίας.

Ο "Ελέ" ανέβασε το κλαμπ, όχι μόνο στυλιστικά με τον ντύσιμο του, αλλά και με τις εμφανίσεις της ομάδας. Τρία γκολ στον ΠΑΟΚ και τρία γκολ στον Ολυμπιακό σε συνδυασμό με το "διπλό" στο Περιστέρι, δεν τα φανταζόταν ούτε ο πιο φανατικός κροκόδειλος.

Ο πρωταθλητής δέχθηκε πάνω από δυο γκολ μόνο από τη Μπάγερν την εφετινή περιόδο, ενώ ο Ρομπέρτο μάζεψε τρεις φορές τη μπάλα από τα δίχτυα του στο πρωτάθλημα, μακρυά από τον Πειραιά, πέρυσι, 5 Απριλίου στα Γιάννινα, σε ένα αδιάφορο ματς, αφού είχε κριθεί το πρωτάθλημα. Ο Πανθρακικός όμως πήρε μόλις ένα βαθμό από τον ΠΑΟΚ (μπορούσε και τρεις) και κανέναν από τον Ολυμπιακό, βυθίζοντας σε θλίψη τον προπονητή του, που πιστεύουμε ότι θα δικαιωθεί στο τέλος.

Στην Κομοτηνή άρχισαν να πιστεύουν στο θαύμα και πολλά θα κριθούν στο σαββατιάτικο ματς στο Καυτατζόγλειο με τον θριαμβευτή της Τρίπολης, Ηρακλή. Ο Πανθρακικός έχει δικαίωμα για μια μεταγραφή και ο Ελευθερόπουλος εντόπισε τον στόχο, αν και θα περιμένει τα νέα για τον Ιγκόρ. Εκ των ενόντων πρέπει να σώσει την ομάδα και μπορεί να τα καταφέρει.

Στην Κομοτηνή ακούσαμε και την ιαχή "πουλημένε" προς τον διαιτητή Καλογερόπουλο, σημάδι του ερασιτεχνισμού των οπαδών του, που έμειναν στις παλιές καλές εποχές, καθώς δεν είναι φίλοι των συνθημάτων "γ.., π.." και δεν ασχολούνται με τις μάνες των ρέφερι. Μόνο που δεν φαίνεται να είχαν δίκιο, τουλάχιστον στη συγκεκριμένη φάση, αφού η τηλεόραση έδειξε καθαρά ότι ο Ηλιάδης σπεύδει να ζητήσει συγγνώμη για τη βουτιά, προκειμένου να μη δεχτεί δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΥΓ1: Πταίσμα η εκτέλεση του πέναλτι από τον Φινμπόγκανσον, ενώ οι εντολές είναι σαφείς με την επιλογή του Φορτούνη. Ο Σίλβα είχε γυρισμένη την πλάτη, μιλούσε με τους συνεργάτες του και απόρησε όταν γύρισε και είδε τον Ισλανδό να σκοράρει. Δεν είδε ότι οι δυο παίκτες το συζήτησαν, δεν υπήρχε ούτε κατά διάνοια, ο τσαμπουκάς του Μήτρογλου, απέναντι στον Τσόρι και ο Φορτούνης έδειξε κατανόηση, αφού ο Φινμπόγκανσον είναι σέντερ φορ, τρέφεται με το γκολ και ήθελε να ανοίξει λογαριασμό και στο ελληνικό πρωτάθλημα, γι αυτό και έσπευσε να αγκαλιάσει τον συμπαίκτη του, όταν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΥΓ2: Ούτε ένα καπνογόνο δεν άναψε στην Κομοτηνή, καθώς είχαν ληφθεί μέτρα και δόθηκαν οδηγίες για να αποφευχθεί ενδεχόμενη προβοκάτσια. Αυτός ήταν και ο λόγος της μετάβασης στη Θράκη του Μιχάλη Κουντούρη, που δεν έμεινε στο Ρέντη για να καμαρώσει το ρεκόρ νικών 19-1 σε βάρος του Παναθηναϊκού της ανδρικής ομάδας βόλεϊ.

ΥΓ3: Όσο για τα τσογλάνια (επιεικής έκφραση) από την Αλεξανδρούπολη, που έκλεψαν ρούχα από μαγαζιά της Κομοτηνής, δεν είναι υπεύθυνος ο Ολυμπιακός. Οφείλει όμως να τους εντοπίσει και να τους αποβάλει από την ολυμπιακή οικογένεια, όπως έκανε και με τους νεαρούς από τη Χίο, που έριξαν τα καπνογόνα στη Βέροια. Οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά ανθρώπων που έχουν διακριτικά του Ολυμπιακού ζημιώνει το κλαμπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ