OPINIONS

Να 'χαμε, να λέγαμε...

Να 'χαμε, να λέγαμε...
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης δεν περίμενε το παιχνίδι της Τετάρτης (16/9) για να γίνει σοφότερος, όσον αφορά τη Μπαρτσελόνα σε γερμανική έκδοση, που είχε να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός. Στέκεται στον Ρομπέρτο και στο ροντέο που προκάλεσε στον όμιλο η νίκη της Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Σταμάτησε την Άντερλεχτ, τη Μπενφίκα, τη Γιουβέντους, την Ατλέτικο Μαδρίτης, έκανε μάγκες τους συμπαίκτες του και τον Μίτσελ, αλλά δεν ήταν στην καλύτερη βραδιά του κόντρα στην Μπάγερν και παρόλα αυτά στηρίχτηκε όσο κανένας άλλος από τον κόσμο.

Ένας τερματοφύλακας όπως ο Ρομπέρτο, μπορεί να αναδειχθεί σε ήρωα του αγώνα, κι αυτοί οι παίκτες γράφουν ιστορία, καλύτερα από τους υπόλοιπους λόγω θέσης. Θυμηθείτε τη μαγική βραδιά του Ρόι Κάρολ, που έπαιζε με ένα πόδι στον επαναληπτικό με την Καζάν στις 24 Φεβρουαρίου 2012 και αποθεώθηκε. Ο διάδοχος του έκανε όλα τα μεγάλα παιχνίδια που προαναφέραμε και ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία απέναντι στις πρωταθλήτριες Βελγίου, Πορτογαλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Αγγλίας, χωρίς να παίξει καταπληκτικό ποδόσφαιρο.

Με την Μπάγερν όμως ήταν καλοστημένος, διαβασμένος, έκλεισε τους διαδρόμους, έχασε όμως και μάλιστα 0-3, αφού μόλις έγινε το 0-1 και προσπάθησε να αντιδράσει, έδωσε χώρο στη γερμανική ομάδα, που "έκρυψε" τη μπάλα. Αυτό και χειρότερα θα πάθαινε αν έπαιζε πιο επιθετικά, όπως ζήτησαν αρκετοί κατόπιν εορτής, μετά το τέλος του αγώνα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο κόσμος όμως εκτιμά και παρά το τυχερό γκολ του Μίλερ αποθέωσε τον Ρομπέρτο που πήδηξε σε λάθος χρόνο, αφού δεν ξεχνά ότι χάρη στον Ισπανό έγινε μεγάλη ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τον χειροκρότησε κι όταν είχε άστοχες μεταβιβάσεις, αφού πως να το κάνουμε όλοι έχουν κακές βραδιές, που συνδυάστηκαν βέβαια και με εντυπωσιακές επεμβάσεις, που δεν ήταν όμως αρκετές.

Με τη Μπάγερν έπαιζε ο Ολυμπιακός. Με μια ομάδα που δεν έκανε ούτε μια γιόμα, ή καλύτερα έκανε μία και μπήκε γκολ. Με μια καλοκουρδισμένη μηχανή που είναι κράμα Μπαρτσελόνα (λόγω της παρουσίας Γκουαρδιόλα) και γερμανικής πειθαρχίας και πείσματος. Με την ομάδα που έβαλε 7 γκολ στη Ρόμα, 6 στην Πόρτο, κι αν θέλετε και 7 στη Βραζιλία. Κι όμως μπορούσε και την ισοπαλία, αν ο κορυφαίος Σαλίνο δεν αστοχούσε στο 83'. Δεν μιλάμε για τη φάση του 54', γιατί όπως και να το κάνουμε, ακόμη και η Μπάγερν θα είχε προβλήματα και ίσως να μην προλάβαινε να αντιδράσει σε 11 λεπτά.

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος αποθέωσε χθες τον Μάρκο Σίλβα και εν μέρει έχει δίκιο, αφού έστησε αριστοτεχνικά την ομάδα, με το ρίσκο που πήρε με τον Σαλίνο και τον τρόπο που τοποθέτησε τους Καμπιάσο, Κασάμι. Είναι όμως πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, όπως είναι νωρίς να πούμε ότι δεν κάνουν οι Ερνάνι, Ιντέγιε, Πάρντο, οι επιλογές του Πορτογάλου. Οι δυο πρώτοι εξάλλου έχουν παίξει μόλις δυο ματς στον Ολυμπιακό, ενώ υπάρχει ένσταση και στην περίπτωση Κασάμι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Σίλβα είπε στις δηλώσεις του ότι ο Ελβετός, δεν ήταν 100% έτοιμος, αλλά γι αυτό ευθύνεται και ο ίδιος, αφού στο ματς με τον Πλατανιά τον άφησε εκτός αποστολής και χρησιμοποίησε τον τιμωρημένο Μιλιβόγεβιτς. Θα πείτε και λογικά "θα φορμαριζόταν με ένα ματς παραπάνω;". Όχι βέβαια, αλλά σίγουρα θα ήταν καλύτερος και θα είχε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αφού έχει να παίξει επίσημο παιχνίδι και με υπαιτιότητα του, από την περασμένη Άνοιξη.

Τώρα ο όμιλος έγινε "ροντέο" μετά τη νίκη της Ντίναμο, με τον Ολυμπιακό να φλερτάρει πλέον με τη δεύτερη θέση αν πάρει θετικό αποτέλεσμα στο Λονδίνο, αλλά και με την τέταρτη αν δεν πάρει βαθμό στην Αγγλία και την Κροατία, στα ματς που ακολουθούν. Το σίγουρο είναι ότι έχει περιθώρια βελτίωσης, γιατί οι Καμπιάσο, Κασάμι, Ιντέγιε, Ερνάνι θα έχουν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους και θα γνωρισθούν οι τρεις "νέοι" με τους συμπαίκτες τους.

Το 0-3 είναι βαρύ, δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού, ο κόσμος του όμως χειροκρότησε παίκτες και προπονητή, αφού αναγνώρισαν την προσπάθεια τους. Όλοι εκτός, από εκείνους, που μόλις έγινε το 0-2 έφυγαν άρον-άρον για να προλάβουν τον ηλεκτρικό και την κίνηση, περιφρονώντας τους παίκτες, αλλά και τους εαυτούς τους, καθώς "έφτυσαν" αίμα για να βρουν ένα εισιτήριο. Και στο κάτω-κάτω της γραφής, πόσες φορές θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη μεγάλη Μπάγερν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ