OPINIONS

Κι εσείς καταπιέζετε τους μαύρους...

Κι εσείς καταπιέζετε τους μαύρους...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στέφανος Λεμονίδης εκτιμά ότι ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος θύμισε Χρουστσόφ στον διάλογο με τη FIFA, θα αναγκασθεί σε αναδίπλωση. Eκτός αν θέλει να συνδυάσει το όνομα του με το Grexit, με το οποίο φλέρταρε και πέρυσι.

Κάτι με διάλογο κωφών, θύμισε η συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τους εκπροσώπους της FIFA σύμφωνα με τις δηλώσεις που έγιναν εκατέρωθεν. Mία συνάντηση που εκπίπτει στο επίπεδο της ατάκας του Χρουστσόφ προς τον Κένεντι, από το γνωστό ανέκδοτο: "Ναι, αλλά κι εσείς καταπιέζετε τους μαύρους!".

Σύμφωνα με το ανέκδοτο, συζητούσαν οι δυο ηγέτες για διάφορα θέματα κι επειδή ο Ρώσος ηγέτης δεν είχε επιχειρήματα να αντικρούσει τον Αμερικανό, είπε την παραπάνω φράση. Έτσι και ο Σταύρος Κοντονής, άκουγε τον εκπρόσωπο της ΦΙΦΑ και πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, να του λέει ότι δεν μπορεί ένας πολιτικός να παύσει μια αθλητική διοργάνωση και μάλιστα του πρότεινε τρόπους να τη συνεχίσει, είτε με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, είτε με την κλήση για έναν αγώνα, για τον τελικό, ξένων διαιτητών.

Του είπε μάλιστα και το ατράνταχτο επιχείρημα "πώς γίνεται να υπάρχει πρόβλημα κοινωνικής αναταραχής στο Κύπελλο και όχι στο πρωτάθλημα;" Για να απαντήσει έμμεσα ο κ. Κοντονής "στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής πάμε καλά", ξεχνώντας τι έγινε στον αγώνα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στη Λεωφόρο, όπου συγκρούσθηκε ο ίδιος με τον Παναθηναϊκό και επέβαλε και πρόσθετες ποινές. Ή το μαχαίρωμα οπαδού στο Ατρόμητος - ΑΕΚ.

Μετά τις δηλώσεις Κοντονή, ο Κύπριος πρόεδρος έκανε στο Sport24.gr, τις απαραίτητες διευκρινήσεις και αποκάλυψε ότι ο Υπουργός του ζήτησε μια εβδομάδα να το ξανασκεφτεί, αλλά ήταν κάθετος στις απαιτήσεις του "να αλλάξει η ΚΕΔ και να φύγουν 15 άτομα από την ΕΠΟ". Και όπως τόνισε "δεν μπορεί ένας πολιτικός να παρεμβαίνει και να ζητάει πράγματα που δεν είναι της αρμοδιότητας του".

Ο Σταύρος Κοντονής, λοιπόν, πρέπει να κατάλαβε ότι μόνος του προκάλεσε το αδιέξοδο και πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα (στην Ομοσπονδία) για να κάνει καθυστερήσεις, με διαφορετική ανάγνωση της συζήτησης τους. Ισχυρίσθηκε με λίγα λόγια ότι το πρόβλημα που δημιούργησε ο ίδιος, πρέπει να το λύσει η ΕΠΟ.

Σε μια δημοκρατική χώρα όμως, οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις εκλέγονται και δεν διορίζονται και δεν παύονται ανάλογα με τα γούστα του καθενός. Μπορεί να αλλάξει τον εκλογικό νόμο των Ομοσπονδιών και πρέπει να το κάνει και οι εκλέκτορες θα αποφασίσουν για τη νέα διοίκηση, όταν έρθει η ώρα. Με πραξικοπήματα δεν γίνεται αλλαγή διοίκησης και αλλαγή κυβέρνησης. Κι άντε να φύγει η τωρινή διοίκηση της ΕΠΟ, όπως ζητάει ο Υπουργός. Ποιος θα την αντικαταστήσει; Διορισμένοι παράγοντες και από ποιούς;

Το πράγμα είναι απλό. Ο Σταύρος Κοντονής που διακατέχεται όπως και οι περισσότεροι Υπουργοί της κυβέρνησης από ιδεοληψίες, κάνει συνεχώς σπασμωδικές κινήσεις, είτε γιατί δεν ξέρει, είτε επειδή τον συμβουλεύουν λανθασμένα, αυτοί που νομίζουν ότι ξέρουν. Και δεν είναι ο πρώτος, αφού έτσι έπρατταν και οι προκάτοχο; του. Αν δεν ξαναρχίσει το Κύπελλο, θα αποβληθούν από τις διεθνείς διοργανώσεις η Εθνική Ελλάδας σε άνδρες, έφηβους, παίδες, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ. Θα φύγουν όλοι οι σπουδαίοι ξένοι ποδοσφαιριστές που παίζουν στη χώρα μας, θα υπάρξει μείωση εσόδων των ΠΑΕ, των τηλεοπτικών καναλιών, των πάντων που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Αυτό θέλει; Αν ναι, ας το πει ευθαρσώς.

Και ο παραλληλισμός που γίνεται κατά κόρον με την απόφαση Θάτσερ, είναι τουλάχιστον ατυχής. Στη Μεγάλη Βρετανία, πήραν μέτρα γιατί οι χούλιγκαν έκαναν επεισόδια σε όλη την Ευρώπη και εξέθεταν τη χώρα, κάτι που ευτυχώς δεν ισχύει με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και στο δια ταύτα. Η FIFA απαίτησε να ξαναρχίσει το Κύπελλο και ο Σταύρος Κοντονής, ως νέος Χουρτσόφ και ελλείψει επιχειρημάτων απάντησε "ναι, αλλά κι εσείς πρέπει να αλλάξετε την ΚΕΔ".

ΥΓ: Και πέρυσι ο Σταύρος Κοντονής έκανε τον... καμπόσο, αλλά μόλις συναντήθηκε με τον τότε γενικό γραμματέα της UEFA, Τζιάνι Ιφαντίνο ανέκρουσε πρύμνα, μπροστά στον κίνδυνο του Grexit και έκανε τις τροποποιήσεις που ζήτησε ο Ιταλός, βαπτίζοντας την υπαναχώρηση, βελτίωση.

Και κάτι τελευταίο. Είχε απειλήσει ότι δεν θα άρχιζε το πρωτάθλημα αν δεν υπήρχαν σε όλα τα γήπεδα ηλεκτρονικό εισιτήριο και κάμερες, αλλά δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα και ξεκίνησε κανονικά το πρωτάθλημα. Όσο για το ΑΜΚΑ και τις κάρτες φιλάθλων ας μη το σχολιάσουμε γιατί όπως και οι περισσότερες εξαγγελίες του ήταν "τουφεκιά στον αέρα", αφού βάσει αυτών των στοιχείων δεν έγινε ούτε μια σύλληψη χούλιγκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ