OPINIONS

Γιάχο, Γιάχο είσαι 'δω;

Γιάχο, Γιάχο είσαι 'δω;
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης αποθεώνει Σίλβα, Σεμπά, Κασάμι και δεν ασχολείται με τα απίστευτα λάθη του Γιάχου, αφού η ανωτερότητα του Ολυμπιακού, επιτρέπει στους φίλους του να καμαρώνουν με την καλή απόδοση της ομάδας τους και να μη βλέπουν καν τους διαιτητές.

Τα πράγματα είναι απλά στο ποδόσφαιρο. Θωρακίζεις την ομάδα σου με σπουδαίο προπονητή, αγοράζεις αξιόλογους παίκτες, κρατάς τους καλύτερους της περασμένης χρονιάς και αφήνεις τους άλλους στην εσωστρέφεια και τη μιζέρια τους, να ασχολούνται με τον κάθε Γιάχο και τον κάθε Βοσκάκη.

Οι μεγάλες ομάδες αποτυπώνουν τη διαφορά τους από τους υπόλοιπους στο χορτάρι και δεν ασχολούνται με τα φρ, φρ, φρ, γιατί δεν τους ενδιαφέρει τι θα σκεφτεί και τι θα αποφασίσει ο κάθε διαιτητής. Δεν ασχολούνται με το πέναλτι που δεν έδωσε ο Γιάχος στο τράβηγμα του Σεμπά, ούτε με το πέναλτι που δεν έδωσε στο περσινό ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός ο ίδιος διαιτητής σε μαρκάρισμα του Κλάους στον Σαντάνα. Ούτε με τα διαχρονικά αντιαθλητικά χτυπήματα του Βίτορ(δις) και του Τζαβέλλα, τα οποία οι σωστοί ρέφερι τιμωρούν με κόκκινη κάρτα και δεν κάνουν... διπλωματική διαιτησία. Είναι ενδεικτικό ότι δεν διαμαρτυρήθηκαν καν στις τέσσερις φάσεις, όπου ο κακός διαιτητής δεν είδε τα αυτονόητα, γιατί ήταν προσηλωμένοι στο παιχνίδι τους και με απλά λόγια δεν... βλέπουν καν τους αντιπάλους τους, πόσο μάλλον τους ρέφερι.

Τα γκολ θα ερχόταν αργά ή γρήγορα, όπως και έγινε, αφού ο ΠΑΟΚ βιάστηκε να πάρει κεφάλι στο σκορ και οι Φορτούνης, Ντουρμάζ έκαναν πάρτι βρίσκοντας μπροστά τους ανοιχτό γήπεδο. Κι όταν ήρθε το πρώτο, ακολούθησε και το δεύτερο, με αποτέλεσμα να σιγήσει- η σωστή αυτή τη φορά- Τούμπα και να μη δοθούν δικαιώματα στο δεύτερο μέρος. Ένας υπερόπτης προπονητής θα έδινε εντολές για περισσότερα γκολ, αλλά ένα σώφρων, όπως ο Σίλβα, προτίμησε να διασφαλίσει τη νίκη και να θυσιάσει τον Φορτούνη που μπορούσε να κάνει κι άλλες ζημιές μετά τις δυο ασίστ του πρώτου μέρους. Χρειαζόταν ο Καμπιάσο για να κλείσει τους διαδρόμους και οι τρεις βαθμοί ήρθαν πιο εύκολα απ ότι περίμεναν και οι οπαδοί του Ολυμπιακού.

Μιας και ο λόγος για τον Σίλβα, ο Πορτογάλος συνέχισε να κερδίζει τους μάντεις της ενδεκάδας, καθώς για όγδοο επίσημο παιχνίδι έστησε δέκα αναμενόμενους παίκτες και έναν ποδοσφαιριστή έκπληξη. Μας έχει 8-0! Στα προηγούμενα ματς ήταν ο Σεμπά, ο Σαλίνο, ακόμη και ο Ντουρμάζ, αυτή τη φορά όμως είδαμε στην αρχική σύνθεση τον Ιντέγε. Κόντρα στην πίεση που άσκησαν οπαδοί και Τύπος, αφού ο Φινμπόγκανσον είχε δικαιολογημένο προβάδισμα μετά και το σπουδαίο γκολ που πέτυχε στο Λονδίνο. 'Έπραξε όμως αυτό που είχε στο μυαλό του και δικαιώθηκε πάλι. Ο Αφρικανός "έπαιξε" ξύλο με τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ, χόρεψε τον Κόστα και με αριστοτεχνικό πλασέ άνοιξε το σκορ. Έδειξε ότι έχει κι αυτός επαφή με τα δίχτυα και ένας άλλος λόγος που διατηρεί το προβάδισμα είναι ότι ανήκει στον Ολυμπιακό και δεν είναι δανεικός.

Να επισημάνουμε επίσης ότι ο Ολυμπιακός πέτυχε πάλι γκολ από στημένο, από κόρνερ, μόνο που αυτή τη φορά είχαμε κεφαλιά και όχι σουτ, αλλά ο δημιουργός ήταν ξανά ο ίδιος, ο Κώστας Φορτούνης. Σε δεύτερο συνεχόμενο ματς εξάλλου αναδείχθηκε η χρησιμότητα του Σεμπά, που αποδεικνύεται νέος Φουστέρ. Καλός στρατιώτης, μαρκάρει, κρατάει όλη την πλευρά του, παθιασμένος, με απίστευτα πατήματα, με αστείρευτες δυνάμεις, αλλά πάνω απ όλα ο παίκτης που ακολουθεί με κλειστά μάτια την τακτική του προπονητή του. Κάτι ήξερε και επέμενε ο Σίλβα για την απόκτηση του, παρότι είχε ήδη Νουρμάζ, Πάρντο, αλλά και Ντοσεβί.

Να αναφερθούμε και στον Κασάμι, τον κορυφαίο του ματς, όχι τόσο για την απόκρουση πάνω στη γραμμή, όσο για το γεγονός ότι ήταν "πανταχού παρών" και δικαίωσε αυτούς που επέμεναν μετά μανίας να μείνει και να μη πουληθεί . Τότε που όλοι τον θεωρούσαμε παρελθόν από τον Ολυμπιακό.

ΥΓ1: Ο Ολυμπιακός έχει απίστευτο για τα ελληνικά δεδομένα ρόστερ. Στην Τούμπα δεν έπαιξαν οι Πάρντο, Ντα Κόστα, Τσόρι, Ερνάνι, Πουλίδο, Φουστέρ, Μανιάτης, Μπουχαλάκης. Μόλις μισό ημίχρονο αγωνίσθηκαν οι Καμπιάσο, Φινμπόγκανσον, ενώ δεν χωρούν στην δεκαοκτάδα παίκτες της Εθνικής, όπως οι Γούτας, Γιαννιώτας, Τζανδάρης, Κολοβός. Όλοι αυτοί θα ήταν αναντικατάστατοι και βασικοί στις άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας.

ΥΓ2: Κάποιος να πει στον Τζαβέλλα ότι με το να ρίξει μια κλωτσιά και να χτυπήσει ένα παίκτη του Ολυμπιακού, δεν γίνεται αυτόματα Πάμπλο Γκαρσία, γιατί ο Ουρουγουανός έπαιζε στη Ρεάλ και ο Τζαβέλλας στην Τερψιθέα.

ΥΓ 3: Έλα μωρέ ποια Άρσεναλ; Μα, αυτή που έριξε 3 γκολ στην πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε 19 λεπτά.

ΥΓ 4: Και για να διασκεδάσουμε την πίκρα από τη μη δήλωση του Ντουρμάζ στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ, να μεταφέρουμε ένα σχόλιο φίλου που είπε αστειευόμενος "Ο Ολυμπιακός έχει προτεραιότητα και ψύχωση την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τους καλούς παίκτες τους κρατάει για τη Σούπερ Λίγκα".

Διαβάστε ακόμη στο Sport24:

Κωνσταντόπουλος: "Stoiximan και Ολυμπιακός δουλεύουμε με μακροπρόθεσμους στόχους"

Ρομπέρτο στο Sport24 Radio 103.3: "Μόνο έτσι θα φύγω από τον Ολυμπιακό"

Τόσος πολιτισμός δεν αντέχεται

Το υπέροχο μήνυμα του Ρομπέρτο για όσα έζησε στην Τούμπα

Με την αύρα του Stoiximan.gr

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η πανηγυρική φωτογραφία από τα αποδυτήρια της Τούμπας

Τόσο έξυπνα, τόσο μάγκικα!

Έφτανε μισή ώρα στον Ολυμπιακό για το 2-0 στην Τούμπα

Ο πανηγυρισμός του Ιντέγιε στην Τούμπα

Οι παίκτες του Ολυμπιακού κατέθεσαν στεφάνι στην Τούμπα

Ο βασικός κορμός του Τούντορ

Ο Ολυμπιακός τον στέλνει στον ΠΑΟ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ