OPINIONS

Γιατί έπαψες Ελλάδα να θυμίζεις

Γιατί έπαψες Ελλάδα να θυμίζεις
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στέφανος Λεμονίδης βγάζει το καπέλο στους οπαδούς του Ολυμπιακού, γράφει για τις καθυστερημένες αλλαγές του Σίλβα, αλλά αναγνωρίζει ότι η πειραϊκή ομάδα έχει τους καλύτερους παίκτες και τον καλύτερο προπονητή.

Η πίκρα ήταν ατέλειωτη και η φράση "καλύτερα στο Europa League" έβγαινε με δυσκολία από τα χείλη πολλών, χωρίς ιδιαίτερη θέρμη. Όπως και να το κάνουμε, όμως, ο Ολυμπιακός ως κλαμπ "έπαψε Ελλάδα να θυμίζει".

Το ερώτημα "Champions League και αποκλεισμός από την πρώτη φάση των νοκ άουτ ή συνέχεια στο Europa με ελπίδες να πας μακριά", το βάλαμε μετά το "διπλό" στο Ζάγκρεμπ και στροβίλιζε σίγουρα στο μυαλό των περισσοτέρων. Μετά όμως τη νίκη επί της Ντίναμο στον Πειραιά, καθάρισε η κατάσταση και σχεδόν όλοι ήταν υπέρ της πρόκρισης στο Champions League.

O Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε και η στεναχώρια ήταν μεγάλη στον "Γ. Καραϊσκάκης", όπου έβλεπες κατεβασμένα κεφάλια και κανείς δεν είχε διάθεση να μιλήσει. Ούτε ο λαλίστατος Σάββας που πήγαινε πέρα-δώθε, σκυθρωπός και αμίλητος. Μόνο ο Καρεμπέ έδωσε συγχαρητήρια στην Άρσεναλ και είπε: "Είμαστε απογοητευμένοι, αλλά πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας, να ξεπεράσουμε το σοκ και να διαχειρισθούμε την πραγματικότητα, τη συμμετοχή μας στο Europa League".

Ούτε οι σνομπ Άγγλοι μάς μίλησαν, λόγω του υπευθύνου του γραφείου Τύπου που δεν επέτρεπε στους παίκτες να σταθούν μπροστά στους Έλληνες δημοσιογράφους, με την αστεία δικαιολογία "μίλησαν σε πολλά μέσα". Μας εξέπληξε και η στάση του Κάμπελ, που έφυγε τρέχοντας , παρά την αποθέωση που γνώρισε κατά την αντικατάσταση του. Όταν όμως τους καλούσαν να φωτογραφηθούν το έκαναν πρόθυμα, ακόμη και ο Βενγκέρ, που δεν αρνήθηκε τις selfies με Έλληνες οπαδούς της Άρσεναλ που... τρύπωσαν στον δημοσιογραφικό χώρο.

Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν, κι όσο κι αν η πίκρα ήταν ανείπωτη, πρέπει να ομολογήσουμε ότι ο Ολυμπιακός ως κλαμπ "έπαψε Ελλάδα να θυμίζει". Τόσο με την αποθέωση που γνώρισε ο Κάμπελ κατά την αποχώρηση του, παρότι ήταν ο... δήμιος του Ολυμπιακού, όσο και οι παίκτες που χειροκροτήθηκαν και άκουσαν το σύνθημα "Ολυμπιακός-Ολυμπιακός". Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο να χάνεις 0-3 στην έδρα σου και να σε χειροκροτούν.

Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, όπως και ο Μάρκο Σίλβα που αποθεώναμε ως τώρα και του βγάζαμε το καπέλο. Ο Πορτογάλος ήταν σαν το κεντρικό δίδυμο της ομάδας. Βρέθηκε σε κακή μέρα. Έκανε καθυστερημένα τις τρεις αλλαγές: στο 72', στο 77' και στο 86' . Όταν το σκορ ήταν ήδη 0-3 και ο Ολυμπιακός χρειαζόταν 3 γκολ για να προκριθεί.

Δεν το είχε ο Ολυμπιακός το ματς. Δεν το πίστεψε κι αυτό φάνηκε σε μια φάση όπου o Zιρού είχε μια κόντρα με τον Πάρντο στο 63΄. Τότε που πήγε πάνω στον Κολομβιανό όλη σχεδόν η Άρσεναλ με απειλητικές διαθέσεις και από τον Ολυμπιακό μόνο ο Σεμπά έτρεξε να ζητήσει τα ρέστα.

Μπορεί η κατοχή να ήταν 50-50, ο Ολυμπιακός όμως έδειξε ότι πληρώνει την έλλειψη ανταγωνιστικότητας και δυνατών ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τέτοια παίζει κάθε Σαββατοκύριακο η Άρσεναλ κι αυτή είναι η πραγματικότητα.

Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός παραμένει η ναυαρχίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο μοναδικός που προσπαθεί να βγάλει το κάρο από τη λάσπη, μετά και τη θεαματική πτώση της Εθνικής Ελλάδας. Έχει τον καλύτερο προπονητή, τους καλύτερους παίκτες και πρέπει να συνεχίσει στο... μικρό Champions League, το Europa, όπου μετέχουν τεράστια κλαμπ.

ΥΓ: Ο Βενγκέρ είπε "δώσαμε τον Κάμπελ στον Ολυμπιακό, αλλά μας τον επέστρεψε". Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού ο ίδιος έβαζε βέτο και δεν διαπραγματευόταν την πώληση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ