OPINIONS

Δεν θα αλλάξει ο Ολυμπιακός

Δεν θα αλλάξει ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κάνει σπουδαίες μεταγραφές αυτή την εβδομάδα, εν μέσω αβεβαιότητας, επειδή δεν θα θέλουν και οι σταρ να έρθουν στην Ελλάδα, πριν κατακαθίσει ο κουρνιαχτός της κρίσης.

Την ερχόμενη Δευτέρα, μετά το δημοψήφισμα(αν γίνει βέβαια), τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά στην Ελλάδα, οποιοδήποτε κι αν είναι το αποτέλεσμα, αλλά αυτό δεν ισχύει και για τον Ολυμπιακό, καθώς την ίδια ημέρα που γίνεται η πρώτη συγκέντρωση στο Ρέντη, πιθανότατα δεν θα δούμε νέα σπουδαία πρόσωπα , πλην του προπονητή Μάρκο Σίλβα.

Πάμε λοιπόν να κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Είσαι ο Μεξές και σου κάνει πρόταση ο Ολυμπιακός. Ζητάς για παράδειγμα 2 εκατομμύρια ευρώ, σου δίνουν 1,5 και ο μάνατζερ σου αρχίζει τα παζάρια. Κι εκεί που το συζητάς με τη γυναίκα σου, ακούς στην τηλεόραση, ότι στην Ελλάδα κάνουν ουρές έξω από τα ATM παρουσία της αστυνομίας, ακυρώνονται τουριστικά πακέτα, ματαιώνονται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις για το μέλλον της χώρας. Οι μεν λένε ότι ο Τσίπρας ονειρεύεται μαζί με τον Λαφαζάνη, την Κωνσταντοπούλου και την "Ίσκρα" να μας κάνει Κούβα της Ευρώπης, όπου η αξιοπρέπεια θα είναι φωτισμένη στο μέτωπο μας, παρότι δεν θα έχουμε ευρώ, αλλά δραχμές στην τσέπη. Οι δε λένε ότι η Ελλάδα θα τρίξει τα δόντια στους εταίρους και μπροστά στον κίνδυνο να καταρρεύσει η παγκόσμια οικονομία, θα μας κάνουν τη χάρη και θα κάνουν αναπροσαρμογή και επιμήκυνση της πληρωμής του χρέους και όλοι μαζί θα ψηφίσουμε "Ναι στα μέτρα" την Κυριακή.

Δεν θα παίρνατε εκείνη την ώρα τηλέφωνο στον μάνατζερ σας και θα του λέγατε "δεν παγώνεις καμία εβδομάδα τις προτάσεις του Ολυμπιακού, να δούμε τι θα ξημερώσει στην Ελλάδα". Θα ήσασταν τυχοδιώκτες αν δεν το κάνατε αυτό και πηγαίνατε κόντρα στο ρεύμα.

Δεν θέλουμε να δικαιολογήσουμε τον Ολυμπιακό με τα παραπάνω, αφού το ίδιο θα ισχύσει και για τον Παναθηναικό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, όσον αφορά τους πρωτοκλασάτους παίκτες . Κάποια...λιμά, που δεν έχουν άλλες προτάσεις θα συμφωνήσουν εντός της εβδομάδας με ελληνικά κλαμπ, όχι όμως τα μεγάλα ονόματα.

Για να προλάβουμε τυχόν ενστάσεις για τον Εσσιέν, να πούμε ότι ο Γκανέζος έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναικό, πριν από την κορύφωση της κρίσης και θα πληρωθεί με ευρώ, χάρη και στην αρωγή της Puma. Άλλη περίπτωση επομένως.

Ύστερα είναι και ο Ολυμπιακός, που δεν θέλει να κάνει μεταγραφές εντός της εβδομάδας. Αν έρθει ... ανάποδα ο ντουνιάς, ο προϋπολογισμός του θα είναι σε δραχμές και θα αλλάξουν άρδην τα πράγματα. Μπορεί να έχει υπεροχή έναντι των άλλων ελληνικών ομάδων με τα 25 εκατομμύρια ευρώ του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θα είναι όμως τόσο οικονομικά δυνατός στην Ευρώπη, γιατί θα υποχρεώνεται να πληρώνει σε δολάρια τους ξένους, όπως παλιά, αν και στη χώρα μας θα υπάρχει δραχμή. Συζητήσεις με παίκτες κάνει και θα κάνει, για μην αποκοπεί από το μεταγραφικό γίγνεσθαι, υπογραφές όμως λογικά δεν θα βάλει. Βέβαια δεν συζητάμε για τους ήδη σίγουρους Λόρια, Μαρτίνες, Γιαννιώτα και τους λοιπούς που ήδη έχουν αποκτηθεί. Κι αν δεν υπάρξουν προσχωρήσεις, θα έχουμε αποχωρήσεις , γιατί που θα ξαναβρεθεί η ευκαιρία να πουλήσεις Μιλιβόγεβιτς, Μποτία, Ντουρμάζ σε απίστευτες τιμές;

Παίζεται εξάλλου και η παρουσία προπονητή στην πρώτη του Ολυμπιακού. Ο Μάρκο Σίλβα έχει συμφωνήσει, περιμένει όμως από τη μια την αποζημίωση του από τη Σπόρτινγκ και από την άλλη το τι μέλει γενέσθαι στην Ελλάδα. Αν μας ζητούσατε να στοιχηματίσουμε , θα ποντάραμε υπερ του ερχομού του, γιατί είναι διαφορετική περίπτωση από τους παίκτες. Έχει εξάλλου κι αυτός συμφωνήσει, όπως και ο Εσσιέν, εδώ και καιρό.

Τέλος πάντων. Μακάρι να διαψευστούμε και να γίνουν μεγάλες μεταγραφές στον Ολυμπιακό εντός της εβδομάδας. Δεν το πιστεύουμε όμως, όπως δεν πιστεύουμε ότι θα γίνει και δημοψήφισμα την Κυριακή, τουλάχιστον με τους όρους που επικρατούν σήμερα. Κάτι θα αλλάξει τις επόμενες ημέρες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ