OPINIONS

Ας είναι καλα η ΑΕΚ

Ας είναι καλα η ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Mια αξέχαστη βραδιά πέρασαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού το βράδυ της 17ης Οκτωβρίου 2015 στο "Καραϊσκάκης", χάρη στην επιστροφή της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία, σε συνδυασμό βέβαια με τη αδυναμία του Δημήτρη Μελισσανίδη, να την ενισχύσει σε ανταγωνιστικό βαθμό.

Χωρίς δόση ειρωνείας, οι οπαδοί του Ολυμπιακού χάρηκαν για την επιστροφή της ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα, αφού προστέθηκε στους μεγάλους αντιπάλους τους, μετά τον Παναθηναικό και τον ΠΑΟΚ. Ε, πως να το κάνουμε είναι διαφορετικό να παίζεις με την ΑΕΚ και αλλιώς με τη Νίκη Βόλου και το έδειξε το sold out στο Καραϊσκάκης.

Βέβαια κακώς η ΑΕΚ έβαλε ψηλά τον πήχη, αφού δεν διαθέτει το βαρύ ρόστερ για να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό και θα είναι επιτυχία με αυτό το υλικό, αν εξασφαλίσει τη συμμετοχή στα πλει οφς. Από τη μια λοιπόν είδαμε παιδιά χωρίς παραστάσεις από τη μεγάλη κατηγορία και από την άλλη στον πάγκο του Ολυμπιακού υπήρχαν οι Φορτούνης, Καμπιάσο, Καπίνο, Ντα Κόστα, Φινμπόγκασον, Πάρντο, Ερνάνι. Ε, είναι δυνατόν να γίνουν συγκρίσεις, όταν τέτοιους παίκτες ο Σίλβα έχει την πολυτέλεια να τους κρατάει δίπλα του και όχι στον αγωνιστικό χώρο; Και να στερείται των υπηρεσιών του Ομάρ, του Μανιάτη και του Μπουχαλάκη;

Το έχουμε ξαναπεί. Η επιστροφή της ΑΕΚ συν τον ερχομό των Μπερμπάτοφ, Εσιέν έσπρωξε τον Βαγγέλη Μαρινάκη να θωρακίσει τον Ολυμπιακό με παικταράδες και να δημιουργήσει το πιο ποιοτικό και το πιο πλήρες ρόστερ της θητείας του στον Ολυμπιακό. Και με ένα προπονητή που με τις επιτυχίες του θα ξεχαστεί , όσο μπορεί να ξεχαστεί βέβαια, ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Και σε κάθε ματς υπάρχει διαφορετική προσέγγιση, αφού αυτή είναι η δουλειά κάθε σοβαρού προπονητή, με άλλη ενδεκάδα και άλλο στυλ απέναντι στην Άρσεναλ, στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ. Και φυσικά για μια ακόμη φορά δεν ...ευρέθη η ενδεκάδα, αφού ουδείς περίμενε τους Καμπιάσο, Φορτούνη στον πάγκο.

Ο Σίλβα με την επιμονή του έφερε και σπουδαίο σέντερ φορ, καθώς ο Ιντέγε τα έχει όλα, κάνει πολλές δουλειές, σκοράρει, μαρκάρει, δημιουργεί και δεν μοιάζει με τους προκατόχους του. Γι αυτό και ευχαρίστησε τον Μαρινάκη, που τον πίστεψε και έφερε τον Νιγηριανό στον Πειραιά, αντί μεγάλου ποσού.

Θα επαναλάβουμε, κι ας γινόμαστε κουραστικοί ότι ο Ολυμπιακός είναι νοικοκυρεμένος. Και όπως στο ματς με τον Πλατανιά εκτέλεσε το πέναλτι ο Τσόρι, αντί του Φινμπόγκασον που ήθελε να σκοράρει, έτσι και με την ΑΕΚ, το "χτύπησε" ο Φορτούνης, αντί του Ερνάνι που ήθελε να πετύχει το παρθενικό γκολ του, επειδή κέρδισε την εσχάτη των ποινών.

Σε μια σοβαρή ομάδα υπάρχει προγραμματισμός και πειθαρχία. Εκεί φάνηκε και η σύμπνοια που υπάρχει, αφού ο Κασάμι έτρεξε μετά το 4-0 στον Ερνάνι και τον χάιδεψε στο κεφάλι, ενώ το ίδιο έκαναν μετά το τέλος του αγώνα και οι συμπαίκτες του, αλλά και ο γενικός αρχηγός Μιχάλης Κουντούρης. Ο Ερνάνι έχει συμπεριφορά μικρού παιδιού, μπαίνει στον αγώνα για να ...παίξει με τα άλλα παιδάκια της γειτονιάς του, αλλά προς το παρόν δεν του βγαίνει. Θα του βγει όμως...

Τι να πούμε για τον Ντουρμάζ που έπαιξε με ένα πόδι, διακρίθηκε, έφυγε κουτσαίνοντας και ξεχείλιζε από πάθος, λες και παίζει χρόνια στον Ολυμπιακό. Καλώς τον συγκράτησαν στην ανάπαυλα, όταν ξεκίνησε από νωρίς βεντέτα με τον Πλατέλα, μετά το πέσιμο που εκβίασε πέναλτι.

Και για τον κορυφαίο του αγώνα, Σαλίνο, που όργωσε όλη την πλευρά, αλλά παρασύρθηκε κι αυτός από την ατμόσφαιρα και έριξε μια μεγαλοπρεπή κλωτσιά στον Αραβίδη, που ήταν στο στόχαστρο της εξέδρας. Φυσικά του στοίχισε μια κίτρινη κάρτα.

Και για το τέλος αφήσαμε τον Ντομίνγκες που ήταν σαφώς επηρεασμένος από τη μακρόχρονη απουσία του, αν δεν πάρει παιχνίδια όμως δεν θα γίνει ο παλιός καλός Τσόρι, κι αυτό το ξέρει ο Σίλβα, αλλά και ο κόσμος. Γι αυτό και τον χειροκροτούσε συνεχώς μετά από κακές ενέργειες και τον αποθέωσε με την αντικατάσταση του. Τόσο αυτόν, όσο και τον Φορτούνη, αλλά και τον Ντουρμάζ.

ΥΓ: Άψογος είναι φέτος ο κόσμος του Ολυμπιακού, αφού ποτέ δεν αποδοκίμασε παίκτη, όπως πέρυσι και πρόπερσι, παρά μόνο τους εμψυχώνει στις καλές και στις άσχημες στιγμές τους. Βέβαια σε αυτό βοηθάει και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει φέτος ομαδάρα, την καλύτερη της τελευταίας πενταετίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ