OPINIONS

"Αριστείδης" με τον Ντουρμάζ

"Αριστείδης" με τον Ντουρμάζ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τη μηχανή του Ολυμπιακού που άρχισε σιγά-σιγά να παίρνει μπρος, με τους Φορτούνη-Ντουρμάζ να παίρνουν την ομάδα στις πλάτες τους και τον Μάρκο Σίλβα να δείχνει δίκαιος αναφορικά με τη χρησιμοποίηση του Σουηδού.

O Πορτογάλος τεχνικός με το που πήγε στον Ολυμπιακό είχε στα πλάνα τους δικούς του εξτρέμ, τους Πάρντο, Ερνάνι, Σεμπά, αφού αυτούς ήξερε, αυτούς εμπιστευόταν. Ο Ντοσεβί αλλά και ο Ντουρμάζ περνούσαν σε δεύτερη μοίρα και γι αυτό η διοίκηση του πρωταθλητή έδωσε μάχες για να φέρει τα "δικά του παιδιά" στην Ελλάδα. Με τον Πάρντο τα κατάφερε νωρίς, με τον Ερνάνι αργά, αφού σκόνταφτε στην αδιαλλαξία της Πόρτο να μπει ρήτρα αγοράς. Τους έφερε λοιπόν και τους τρεις , παρότι πέρασε από σαράντα κύματα και πάνω σε αυτούς σχεδίασε την ομάδα.

Γι αυτό λοιπόν τους δήλωσε και τους τρεις στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς με αυτούς θέλει να φτιάξει μακροπρόθεσμα τη δική του ομάδα, όπως την ονειρεύεται και όπως την έχει στο μυαλό του. Έλα όμως που μετά την οριστική παραμονή του Ντουρμάζ, κι αφού τέλειωσαν τα μεταγραφικά πήγαινε-έλα, ο Σουηδός άλλαξε ταχύτητα, κι αφού προσαρμόσθηκε, άρχισε να κάνει...παπάδες.

Κι εδώ έρχεται ο δίκαιος Σίλβα, που είτε αναγνώρισε το λάθος του, είτε γιατί βλέπει τους ...δικούς του να πελαγοδρομούν πιστεύει πλέον στον Ντουρμάζ και τον έχει βασικό και αναντικατάστατο. Και ο τύπος με το περίεργο μούσι τον δικαιώνει και ταυτόχρονα αποδεικνύεται ότι ο Πορτογάλος είναι δίκαιος και ανοιχτόμυαλος. Αν ήταν στενοκέφαλος, θα άφηνε στο περιθώριο τον Ντουρμάζ, θα τον ... έθαβε και θα έκανε κακό στην ομάδα του.

Σίλβα: "Ο Ντουρμάζ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μου"

Τουναντίον τον έβγαλε μπροστά και αδιαφορεί που τον εκθέτει, αφού ο κόσμος που ...έβριζε πέρυσι τον Ντουρμάζ και με το δίκιο του γιατί ήταν ωσεί παρών, φέτος τον αποθεώνει. Και στην ιστορία μας, αυτός που κερδίζει περισσότερο είναι ο Σουηδός, γιατί δεν κάθισε πάνω στον αποκλεισμό του, πάλεψε, κέρδισε μια θέση στην ενδεκάδα και άρχισε να νιώθει όπως ο Αμπντούν, τον οποίο αρχικά λοιδορούσαν και μετά τον αποθέωναν. Ίσως αν δήλωνε τώρα ο Ολυμπιακός τη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ, θα ήταν τελείως διαφορετική η προσέγγιση του Σίλβα, όσον αφορά στα εξτρέμ.

Και πάμε στην απόδοση των Πάρντο, Ερνάνι, Σεμπά, τους οποίους δεν πρέπει να κρίνουμε ακόμη. Όλοι δικαιούνται διάστημα προσαρμογής και θυμηθείτε τι έγινε παλαιότερα με Γκόγκιτς, Ζέτεμπεργκ, Αμπντούν, Φουστέρ. Τίποτε άλλο. Όλοι και όλα θέλουν τον χρόνο τους, ο Πορτογάλος τεχνικός ξέρει περισσότερα από όλους μας και όπως απέδειξε είναι πάνω απ όλα δίκαιος. Γιατί αν αναλογισθούμε τι λέγαμε πέρυσι ή και στο ξεκίνημα της προετοιμασίας για τον Ντουρμάζ θα... ακυρωθούμε από μόνοι μας.

Πέρυσι οι περισσότεροι δεν ήθελαν να τον βλέπουν, κάθισε και ο τραυματισμός του και έκλαιγαν στον Ολυμπιακό τα λεφτά που έδωσαν για την απόκτηση τους. Γι αυτό και όλοι άκουγαν με ανακούφιση τις προτάσεις που ερχόταν από Τουρκία μεριά για την παραχώρηση του. Και δεν ήταν λίγες. Σκεφτείτε και την ψυχολογική κατάσταση του παίκτη, που έβλεπε ότι είναι με το ένα πόδι έξω από τη βάρκα. Μόλις τα έβαλε και τα δυο μέσα, άρχισε να κωπηλατεί και να γίνεται μάλιστα και πηδαλιούχος.

3-1 ο Ολυμπιακός την Ξάνθη στα Πηγάδια

ΥΓ1 : Για μια ακόμη φορά ζήσαμε την καχυποψία που υπάρχει για τους διαιτητές, αλλά και τη συμπεριφορά της αντίπαλης ομάδας απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι Ξανθιώτες από το πρώτο λεπτό αμφισβητούσαν τις αποφάσεις του Μήτσιου, που παρεμπιπτόντως έκανε μόνο ένα λάθος, κι αυτό σε βάρος του Ολυμπιακού με τον καταλογισμό οφσάιντ, σε επέλαση του Ιντέγε. Στο κλίμα και ο Λουτσέσκου που διαμαρτυρόταν ακόμη και για τα πλάγια άουτ. "Δηλητηριασμένοι" οι περισσότεροι με αυτά που ακούνε συνεχώς, αν και στην πράξη δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, με τους Γουάλας, Καπετάνο στις διαμαρτυρίες να πρωτοστατούν και τον κόσμο του Ολυμπιακού να καταγγέλλει τον δεύτερο ότι τους έβριζε χυδαία, όταν καταλογίστηκε το πέναλτι. Ένας Ξανθιώτης οπαδός μπροστά μας, από την αρχή ως το τέλος φώναζε "είναι στημένο", ακυρώνοντας ταυτόχρονα τον λόγο της παρουσίας του σε ένα τέτοιο ματς.

ΥΓ2: Μέχρι στιγμής τα γκολ του Ολυμπιακού πέτυχαν οι μεσοαμυντικοί του(Μιλιβόγεβιτς 1, Ντομίνγκες 1, Μαζουκαού 1, Φορτούνης 4) και μόνο ένας επιθετικός, ο Ντουρμάζ (2) βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Δεν σκόραρε κανένας νεοαποκτηθέντας, ενώ δεν έχει ακόμη γκολ από σέντερ φορ , με τον Ιντέγε να δείχνει ...αποστασιοποιημένος . Έχασε δυο γκολ σε κενή εστία, αλλά που θα πάει, θα πάρει μπρος τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι επιθετικοί. Κι αν δεν τα καταφέρει σύντομα, υπάρχουν και οι Φινμπόγκασον, Πουλίδο, αλλά όπως και να το κάνουμε μοχθεί, παλεύει , γεμίζει την περιοχή...

Ξάνθη - Ολυμπιακός 1-3 (Highlights)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ