OPINIONS

Να επιστρέψει τσαντισμένος

Να επιστρέψει τσαντισμένος
INTIME SPORTS

Ο Θοδωρής Κουνάδης γράφει από την Πράγα για την επόμενη ευρωπαϊκή ημέρα του Αστέρα μετά την ήττα-αποκλεισμό στο "Λέτνα Στάντιον" από τη Σπάρτα.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Αστέρα ολοκληρώθηκε εκτός Ελλάδας στην Πράγα και στο χορτάρι του "Λέτνα Στάντιον". Η ήττα με 1-0 έφερε τον αποκλεισμό από τη φάση των "32" του Europa League και πλέον απομένει το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου με τη Σάλκε στην Τρίπολη. Μέχρι το επόμενο. Γιατί θα υπάρξει επόμενο.

Ο Αστέρας βρίσκεται για τέταρτη σερί χρονιά στην Ευρώπη, γράφοντας μάλιστα ιστορία στην Τσεχία καθώς έγινε η επαρχιακή ομάδα με τα περισσότερα παιχνίδια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έφτασε τα 23 αφήνοντας πίσω του τον ΟΦΗ στα 22. Το κοντέρ θα γράψει 24 στις 10 Δεκεμβρίου και θα συνεχίσει να γράφει και το 2016 καθώς θεωρώ βέβαιη την ευρωπαϊκή έξοδο και από αυτό το πρωτάθλημα.

Το ερώτημα όμως είναι το τι να περιμένει ο Αστέρας από την επόμενη ημέρα εκτός Ελλάδας. Έκανε την υπέρβαση πέρσι μπαίνοντας στους ομίλους, διεκδικώντας μάλιστα την πρόκριση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της 5ης αγωνιστικής. Φέτος βρέθηκε απευθείας στους ομίλους παλεύοντας ξανά μέχρι το φινάλε του πέμπτου παιχνιδιού για την πρόκριση στους "32". Μπορεί να κάνει το παραπάνω βήμα;

Αν επιστρέψει τσαντισμένος από την Πράγα, έχει ευρωπαϊκό μέλλον με προοπτική. Τσαντισμένος όμως όχι με την τύχη του, όπως δήλωσε ο Κώστας Γιαννούλης μιλώντας για το δοκάρι του Νίκο. Ο Αστέρας πρέπει να τα βάλει με τον εαυτό του. Δεν ξέρω αν δεν πίστεψε στο "διπλό" ή αν δεν ρίσκαρε όσο θα μπορούσε. Ξέρω όμως ότι μπορεί να παίξει καλύτερα, τον έχω δει να παίζει καλύτερα απέναντι σε ομάδες του επιπέδου της Σπάρτα.

Ποιοτικοί οι Τσέχοι αλλά όχι ένα σύνολο που δεν μπορείς να το νικήσεις, όχι μία ομάδα με χαώδης διαφορά από τον Αστέρα. Δεν είναι Τότεναμ, δεν είναι Σάλκε, έτσι λοιπόν περίμενα τον Αστέρα να απειλήσει περισσότερο την εστία της πέρα από το δοκάρι του Νίκο. Έκανε μεν ένα σωρό τελικές προσπάθειες, αλλά το "αχ" ακούστηκε μόλις μία φορά στο 4'. Αρκούσε στη συνέχεια μία στημένη φάση στην Σπάρτα για να προκριθεί.

Στις λεπτομέρειες έχασε χθες ο Αστέρας, στις λεπτομέρειες δεν τη νίκησε στο πρώτο ματς στην Τρίπολη. Ναι, στις λεπτομέρειες ηττήθηκε και από τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο. Αυτές όλες οι λεπτομέρειες είναι που πρέπει να τον τσαντίσουν. Να μην τα βάλει με καμία τύχη παρά μόνο να προβληματιστεί γιατί αυτές οι λεπτομέρειες δεν μπορούν γείρουν την πλάστιγγα προς το μέρους του.

Θα μπορούσα να δήλωνα απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια της ομάδας στο "Λέτνα Στάντιον" αλλά και το γεγονός ότι ο έπαιξε για δεύτερη σερί χρονιά στους ομίλους όπου στάθηκε με αξιοπρέπεια. Όσο μεγαλώνει όμως ο Αστέρας, θα μεγαλώνουν και οι απαιτήσεις. Απαιτήσεις που πρέπει πρώτα πρώτα να έχουν οι ίδιοι οι άνθρωποι του Αστέρα (από τον... κηπουρό έως τους ιδιοκτήτες) αν θέλουν να κάνουν την επόμενη ευρωπαϊκή ημέρα της ομάδας ακόμα καλύτερη. Γιατί μπορούν να την κάνουν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ