OPINIONS

Μπεσίκτας Λεωνιδίου

Μπεσίκτας Λεωνιδίου
INTIME SPORTS

Ο Θοδωρής Κουνάδης γράφει για την αντιμετώπιση της επιτυχίας του Αστέρα στην Πόλη λες και πήρε "Χ" στο Λεωνίδιο. Και σκέφτεται τι θα γραφόταν για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στη θέση του.

Σκέψου τον Παναθηναϊκό να δέχεται γκολ στον επαναληπτικό της Λεωφόρου από την Μάιντς και να βρίσκεται στο 0-2 στο συνολικό σκορ. Και να πετυχαίνει τρία γκολ και να προκρίνεται. Σκέψου τον ΠΑΟΚ να γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που αποκλείει την Μακάμπι Τελ Αβίβ κάτι που δεν έχει κάνει στο παρελθόν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ίδιος. Σκέψου τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει την Μπεσίκτας στο 88' μέσα στην Κωνσταντινούπουλη και για πρώτη φορά να επιστρέφει από την Τουρκία αήττητος.

Όλα τα παραπάνω τα έκανε ο Αστέρας Τρίπολης μέσα σε 40 ημέρες.

Σκέψου κάτι από τα παραπάνω και αποτύπωσέ τα στα πρωτοσέλιδα του αθλητικού Τύπου. "Σύλλογος μεγάλος δεν υπάρχει άλλος έλιωσε στη λάβα της Λεωφόρου τους Γερμανούς! Με χαλύβδινη ψυχή ο Panathinaikos γύρισε το ματς και έκανε την Ευρώπη να παραμιλά".

"ΠΑΟΚ είσαι! Ο δικέφαλος έπαιξε με τη φωτιά αλλά έδειξε ατσάλινο χαρακτήρα στο τέλος του αγώνα και πέταξε εκτός ομίλων την Μακάμπι. Η μόνη ελληνική ομάδα που έστειλε στο σπίτι της την ομάδα από το Τελ Αβίβ".

"Θρύλε μου, δεν λυγάς ποτέ! Η καρδιά του πρωταθλητή μίλησε στο φινάλε στην Κωνσταντινούπολη! Χρυσός βαθμός για τον Ολυμπιακό μέσα στην Τουρκία που έμεινε όρθιος παρά το προβάδισμα των Τούρκων".

Τώρα που ξαναδιαβάζω τα παραπάνω, δεν μου μοιάζουν υπερβολικά σε σχέση με το τι θα γραφόταν πραγματικά. Με τις πρώτες σελίδες να είναι πράσινες, ασπρόμαυρες και κόκκινες αντίστοιχα. Και τις αρθρογραφίες αποθέωσης να πέφτουν βροχή.

Όρθιος στο ντέρμπι της Αρκαδίας

Και πάμε στην πραγματικότητα. Τα σημερινά πρωτοσέλιδα έχουν ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Κλάους και τα τρία του γκολ στην εξάρα του ΠΑΟΚ απέναντι στην Ντινάμο Μινσκ. Στον θρίαμβο όπως αναφέρουν του δικεφάλου κόντρα στο σύλλογο από τη Λευκορωσία.

Μπεσίκτας Λεωνιδίου

Παρένθεση. Τα ίδια θα έγραφα αν στη θέση του ΠΑΟΚ ήταν ο Ολυμπιακός και έριχνε εξάρα σε ένα παρόμοιο αντίπαλο με χατ-τρικ του Μήτρογλου. Η' στη μόνιμη πρωταθλήτρια Λευκορωσίας ΜΠΑΤΕ που έφαγε και αυτή έξι την Τρίτη από την Πόρτο. Και την ίδια ώρα ο Αστέρας έμενε "ζωντανός" στην Πόλη. Γιατί φυσικά το πρόβλημα δεν είναι ο δικέφαλος. Κλείνει η παρένθεση.

Το θέμα είναι πώς από τις χθεσινές ελληνικές αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων στο Γιουρόπα, η μεγάλη είδηση είναι η ισοπαλία του Αστέρα στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Μπεσίκτας. Αν υπάρχει ένα αποτέλεσμα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως θρίαμβος είναι αυτό. Αλλά αντιμετωπίστηκε σαν να έπαιξαν οι Τριπολιτσιώτες ντέρμπι για την ΕΠΣ Αρκαδίας με το χωριό μου, το Λεωνίδιο.

Βλέπεις, δεν πουλάει ο Αστέρας, δεν έχει φανατικούς οπαδούς ο Αστέρας, δεν, δεν, δεν... Δεν πειράζει. Ίσως είναι καλύτερο που έχουν αφήσει στην ησυχία τους τους Αρκάδες. Γιατί όπως βλέπεις, χρόνο με το χρόνο κάνουν και από ένα βήμα προόδου.

Σταθεροποιήθηκαν στην Super League, μπήκαν στην πεντάδα, βγήκαν στην Ευρώπη, έφτασαν στον τελικό Κυπέλλου όπου ο Γιάχος τους στέρησε το όνειρο, πέρασαν σε ευρωπαϊκό όμιλο και τώρα μπορούν να κοιτάνε εκτός έδρας στα μάτια ομάδες όπως η Μπεσίκτας. Και πάνω απ' όλα παραμένοντας ένα νοικοκυρεμένο σωματείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ