OPINIONS

Και που να 'χε και το σπίτι της

Και που να 'χε και το σπίτι της
EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για τα γκολ που (δεν) έβαλε η ΑΕΚ στον ΠΑΟΚ, για τα καμώματα του Αραούχο, για τα κατορθώματα στο ΟΑΚΑ και για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τέτοια ματς, με την εξέλιξη που είχε αυτό με τον ΠΑΟΚ, σπανίως τα κερδίζει. Και εννοώ παιχνίδια στα οποία βάζει ένα γκολ νωρίς και μετά βγάζει και ένα τσουβάλι ευκαιρίες να "σκοτώσει" τον αντίπαλο και να τελειώσει το ματς, αλλά δεν το κάνει. Η ΑΕΚ μέχρι και το 60', όσες καθαρές ευκαιρίες δεν έχει κάνει πιθανότατα σ' ολόκληρο τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Σκεφτείτε μόνο τη φάση που ο Αϊντάρεβιτς έχει στο έλεος του τον Γλύκο και επτά μέτρα τέρμα και επιλέγει να κάνει το χειρότερο. Σκεφτείτε τη διπλή ευκαιρία πρώτα με τον Μάνταλο και μετά με τον Αραούχο σε κενό τέρμα. Ήταν φάσεις που η ΑΕΚ θα μπορούσε να κάνει το 2-0 ή και το 3-0. Και μετά να εκτινάξει το σκορ.

Δεν το έκανε όμως. Η ΑΕΚ στο καλύτερο φετινό πρώτο 60άλεπτο, σ’ αυτό που σίγουρα έβγαλε τις περισσότερες κλασικές ευκαιρίες της σεζόν, δεν καθάρισε το ματς. Δεν σκότωσε τον αντίπαλο. Αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος, ειδικά για την ΑΕΚ, για να πάθει πατατράκ στο τέλος. Για να δεχθεί ένα γκολ στο τέλος και μετά να αρχίσουν πάλι οι αναλύσεις για τις 50 αποχρώσεις της αυτοκαταστροφής της ΑΕΚ.

Και μεταξύ μας, αυτός είναι και ο λόγος που οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, ακόμα και όταν ο ΠΑΟΚ έπαιζε με δέκα παίκτες, άρχισαν να γυρίζουν πιο πίσω και να είναι πολύ πιο επιφυλακτικοί απ' ότι απαιτούσε το ματς αλλά και η δική τους εικόνα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Όμως τη φοβήθηκαν μια στραβή στο τέλος, που θα κατέστρεφε τα πάντα.

ΝΤΕΜΗΣ ΜΕΣΑ, ΣΚΟΚΟ ΕΞΩ

Ωστόσο η ΑΕΚ, όχι απλώς δεν πλήρωσε τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, αλλά έφτασε και σε μια ευρεία νίκη. Ακριβώς όπως τη δικαιούταν. Ακριβώς όπως ήταν και η εικόνα του ματς, στα πρώτα 60 λεπτά. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε κάνει το 3-0 ήδη από το πρώτο ημίχρονο. Αλλά το έκανε τελικά στο τέλος. Και εν πολλοίς το οφείλει στην τεράστια κλάση του Αραούχο. Διότι ο Αργεντινός είναι άλλη κλάση. Διαφορετικό… φρούτο. Είναι ένας φορ ο οποίος όταν πάρει την μπάλα μέσα στην περιοχή, τα τελειώματά του θυμίζουν Ντέμη.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Όταν όμως έχει την μπάλα έξω από την περιοχή, σκοράρει όπως σκόραρε ο Σκόκο. Συζητάμε για ένα κράμα βγαλμένο από τα όνειρα του κόσμου της ΑΕΚ. Και ένα κράμα που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε οποιοδήποτε παιχνίδι, με οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο Αραούχο είναι μακράν ο κορυφαίος φορ που παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτή την στιγμή. Και αν η μάχη για να ενεργοποιηθεί η οψιόν για επέκταση του δανεισμού του για ακόμα έναν χρόνο δεν έχει ήδη ξεκινήσει, θα αρχίσει από αύριο πρωί – πρωί. Μάλιστα με τον τρόπο που έκανε συνεχώς νεύμα στον κόσμο να φωνάξει και με την τρέλα που πανηγύρισε, σ’ αυτή τη μάχη η ΑΕΚ θα έχει σύμμαχο τον ίδιο τον Αραούχο.

ΚΑΣΤΡΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ... ΝΤΑΧΑΟΥ

Πέραν από τις γκολάρες και την κλάση του Αργεντινού, η ΑΕΚ του Χιμένεθ συνεχίζει τα εντυπωσιακά πράγματα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Συνεχίζει με το απόλυτο σε νίκες από τότε που έχει αναλάβει ο Ισπανός τεχνικός. Και χωρίς να έχει δεχθεί ούτε γκολ. Μηδέν παθητικό. Η ΑΕΚ με τον Χιμένεθ στον πάγκο, έχει πάρει 15 βαθμούς σε πέντε ματς στο ΟΑΚΑ. Έχοντας αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ με τους προηγούμενους φετινούς προπονητές της, είχε χάσει δέκα ολόκληρους βαθμούς εντός έδρας. Χωρίς να έχει παίξει ούτε μισό ντέρμπι.

Ο Χιμένεθ έδωσε ξανά στην ΑΕΚ την έννοια έδρα. Και την έδωσε παίζοντας στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ένα γήπεδο για το οποίο ο πιο… λάιτ χαρακτηρισμός, είναι… Νταχάου. Η ΑΕΚ είναι η μοναδική από τους μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος, που δεν έχει το δικό της γήπεδο. Το δικό της σπίτι. Το Καραϊσκάκη υπάρχει, η Τούμπα υπάρχει, το ίδιο και η Λεωφόρος. Η Νέα Φιλαδέλφεια όμως όχι. Κι όμως η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που είναι φέτος αήττητη εντός έδρας στο πρωτάθλημα. Φανταστείτε δηλαδή και να είχε πραγματική έδρα.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΙΨΑΝ

Για όσους έχουν ζήσει την ΑΕΚ στο γήπεδο της, στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι εξαιρετικά εύκολο να αντιληφθούν πως σ’ ένα ματς σαν αυτό με τον ΠΑΟΚ, ανάμεσα στα δυο γκολ του Αραούχο, θα είχε προλάβει να πετύχει ακόμα δυο ο κόσμος. Και αυτό το "νεκρό" διάστημα με το άγχος, δεν θα υπήρχε ποτέ. Από την ΑΕΚ έχει λείψει το σπίτι της. Και φαίνεται ακόμα και σε ματς τα οποία η ΑΕΚ τα κερδίζει με 3-0. Όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ. Επίσης της έχουν λείψει οι Κυριακές, σαν και αυτή την Κυριακή. Για να διαμαρτυρηθούν πλημμύρισαν τη Νέα Φιλαδέλφεια νωρίς το απόγευμα.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ  (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Για να ζητήσουν, να απαιτήσουν, να αρθούν τα εμπόδια για την κατασκευή του νέου γηπέδου. Εκείνο όμως που έγινε, εκτός από το ισχυρό μήνυμα που έστειλε ο κόσμος, ήταν να ξαναέρθει μια Κυριακή από τα παλιά. Από εκείνες που και η ΑΕΚ και ο κόσμος της, είχε το δικό του σπίτι, το δικό του σημείο αναφοράς. Από εκείνες τις Κυριακές, που εν πολλοίς όλο αυτό που γινόταν στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθόριζε και το παρόν και το μέλλον αυτής της ομάδας. Αυτές οι Κυριακές έχουν λείψει. Αυτή την έλλειψη έχει πληρώσει πανάκριβα. Και αυτές τις Κυριακές η ΑΕΚ και ο κόσμος της, θέλουν και ζητούν πίσω. Εκτός των άλλων, για να παιχθεί στα ίσια και το παιχνίδια. Όλοι, με το σπίτι τους.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ