OPINIONS

ΑΕΚ: Ποτέ δεν ήθελε "Σιδηρόπουλους"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Τσίλης εξηγεί τους λόγους που η ΑΕΚ δεν θέλει και δεν ήθελε ποτέ "Σιδηρόπουλους" και γράφει για την ζημιά που της προκαλούν τέτοια σφυρίγματα, αλλά και για τον Σιμόες, τον Μπογέ και τον Αλμπάνη.

Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε η κουβέντα που αφορά την ΑΕΚ από το ματς με τον Ατρόμητο, θα έπρεπε να αφορά το ντεμπούτο του Χιμένεθ και κυρίως αυτό το άνοιγμα του ρόστερ που δείχνει πως μπορεί να δώσει πράγματα. Αντ’ αυτού από τώρα και για τα επόμενα περίπου 20 χρόνια, θα κουβεντιάζουμε γι αυτό το πέναλτι πάνω στον Αλμπάνη, το οποίο ήταν εκτός περιοχής. Όσο δηλαδή κράτησε η κουβέντα για εκείνο το περιβόητο πέναλτι που παραδέχθηκε ο Μανωλάς σ’ εκείνο το ματς με την Λάρισα και ήταν η μια και μοναδική καραμέλα που είχε βρεθεί.

Προφανώς και η ανατροπή ήταν εκτός περιοχής. Οριακά μεν, αλλά εκτός περιοχής. Δύσκολη φάση για τους κοινούς θνητούς, δουλειά του διαιτητή για να την δει. Και μάλιστα του διαιτητή που ακόμα και όταν κάποιοι επέμεναν πως ήταν ο κορυφαίος, η ΑΕΚ έκλαιγε από τα σφυρίγματα του. Επειδή ενδεχομένως πολλούς μπορεί να μην τους βοηθάει η μνήμη, θυμίζω πως ήταν ο Σιδηρόπουλος αυτός που δεν είχε δώσει το 2015, πέναλτι μαρς στον Σιμόες στην Τούμπα και μάλιστα στο 0-0. Ήταν πάλι ο Σιδηρόπουλος και επόπτες του, ακριβώς την επόμενη σεζόν, πάλι στην Τούμπα, όταν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων το άουτ έγινε κόρνερ και ο ΠΑΟΚ πέτυχε το νικητήριο γκολ.

Πάμε όμως στα φρέσκα κουλούρια. Ο Σιδηρόπουλος έδωσε στην ΑΕΚ ένα πέναλτι, που κανονικά ήταν φάουλ. Της έδωσε την πρόκριση; Όχι φυσικά. Της έδωσε ένα προβάδισμα, το οποίο αφενός μπορεί και να έπαιρνε από μόνη της, αφετέρου έχει δρόμο ακόμα και ένα 90άλεπτο παιχνίδι, μέχρι να γίνει πρόκριση. Την ίδια στιγμή δείτε λίγο την ζημιά που της έκανε. Προκάλεσε ένα επικοινωνιακό τσουνάμι, που είναι βέβαιο και ιστορικά αποδεδειγμένο, πως θα «πνίξει» τους διαιτητές που θα μπουν να παίξουν την ΑΕΚ στα ματς που έρχονται και που πραγματικά θα κρίνουν προκρίσεις ίσως και τίτλο. Επίσης, τσίγκλισε τα αντανακλαστικά ενός κόσμου, που έχει ζήσει την ΑΕΚ και να πονά και να καταστρέφεται από τέτοιου είδους σφυρίγματα. Και έβαλε κάποιους εξ αυτών στην (προφανώς παράλογη) διαδικασία, να υποστηρίξουν ακόμα και πως ο Πόνσε έπρεπε να το πετάξει έξω το πέναλτι.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αυτό το σφύριγμα του Σιδηρόπουλου, μπορεί να κόστισε στον Ατρόμητο ένα αποτέλεσμα διότι δεδομένα ήταν αλλοίωση, αλλά τα απόνερα του, θα τα φορτωθεί και θα αναγκαστεί να τα κουβαλήσει η ΑΕΚ. Και ο οργανισμός που λέγεται ΑΕΚ, ούτε τα θέλει, ούτε μπορεί να τα αντέξει, ούτε καν να τα διαχειριστεί. Πολλώ δε μάλλον να τα προκαλέσει. Διότι σε όποιον περάσει από το μυαλό πως η ΑΕΚ δρομολόγησε αυτή την διαιτησία, καλό είναι να σκεφτεί τι πρωτοφανές έγινε πριν ξεκινήσει το ματς.

Στο ξενοδοχείο και δυο ώρες πριν φύγει με το πούλμαν για το γήπεδο, ο Πέτρος Μάνταλος τιμωρήθηκε. Μια τιμωρία εξπρές για κάτι που κανείς δεν κατάλαβε τι ήταν. Ούτε καν ο... παθών κατά το κατηγορητήριο, καθώς ο Βϊειρίνια αμέσως μετά το ματς, έβγαζε φωτογραφίες έξω από το ΟΑΚΑ μαζί με τον Μάνταλο και έναν πιτσιρικά. Επομένως μάλλον δεν είχε προσβληθεί από τον αρχηγό της ΑΕΚ, όπως έκρινε η ετυμηγορία, που έφερε την τιμωρία.

Η ΑΕΚ λοιπόν, που μπορεί να ελέγξει διαιτησία για να πάρει ένα πέναλτι έξω από την περιοχή, δεν μπορεί γλιτώσει τον αρχηγό της από μια τιμωρία για κάτι που επί της ουσίας δεν έκανε. Και βρέθηκε ο Χιμένεθ δυο ώρες πριν φύγει για το Περιστέρι, να αλλάζει άρον – άρον την ενδεκάδα του και να αντιλαμβάνεται πως όσα χρόνια και αν περάσει στον πάγκο της ΑΕΚ, πότε δεν θα εξοικειωθεί και δεν θα είναι προετοιμασμένος για ότι ξαφνικά μπορεί να συμβεί σ’ αυτή την ομάδα.

Επίσης η ΑΕΚ που έχει την δυνατότητα να παίρνει πέναλτι, μόλις πριν λίγες μέρες, στο πιο κρίσιμο ματς, για πολλούς λόγους, ματς της σεζόν, είδε πέναλτι και αποβολή να «πνίγεται». Από ξένο διαιτητή κιόλας. Και φυσικά η ΑΕΚ, που ελέγχει το σύστημα και μπορεί να πάρει πέναλτι έξω από την περιοχή, είναι και η μοναδική ομάδα φέτος που έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών. Και ακόμα τραβιέται στο CAS, για το αυτονόητο ισονομίας.

Για να τελειώνουμε με το θέμα. Ο Ατρόμητος αδικήθηκε 100%. Τελεία και παύλα. Αδικήθηκε από έναν διαιτητή που ήρθε να προσθέσει την δική του διαιτησία, στις πολλές κακές φέτος. Για όλες τις ομάδες κακές. Το πράγμα δεν πάει καλά και υποθέτω το αντιλαμβάνονται όλοι. Και θα πρέπει να βρουν τρόπο να το λύσουν. Όχι όμως στην καμπούρα της ΑΕΚ. Ούτε επικοινωνιακά, ούτε ουσιαστικά.

Πάμε και λίγο στο κομμάτι το αγωνιστικό. Η πραγματικότητα είναι πως ο Χιμένεθ δεν πρόλαβε να αλλάξει πολλά πράγματα. Δεν θα μπορούσε άλλωστε σε 24 ώρες. Η ΑΕΚ έβγαλε και καλά πράγματα που ήδη τα είχε, αλλά κυρίως παθογένειες που επίσης ήδη είχε. Διότι στο Περιστέρι συνολικά ήταν κακή. Ασχέτως αν ο Ατρόμητος ήταν ακόμα πιο κακός. Δεδομένα ο Χιμένεθ βοήθησε στο κομμάτι της ψυχολογίας. Άλλωστε εκεί επικεντρώθηκε. Και αυτό φάνηκε στο γήπεδο.

Πιο σημαντικό απ’ όλα όμως, είναι το άνοιγμα του ρόστερ. Η παρουσία και του Σιμόες και του Μπογέ και του Αλμπάνη, στο ματς με τον Ατρόμητο, ήταν κλειδί. Για διαφορετικούς λόγους. Από τον Σιμόες έλλειπε ο αγωνιστικός ρυθμός και ήταν εμφανές. Από τις 24 Νοέμβρη έχει να παίξει σε ματς. Αλλά ο τρόπος που έπαιζε, δεν θύμιζε τον Σιμόες του πρώτου γύρου και του προ νέου συμβολαίου. Ήταν ο περυσινός Σιμόες. Σε πάθος, σε επιρροή στο παιχνίδι της ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή, σ’ όλα. Και αυτό δεν έχει να κάνει με την παρουσία του Χιμένεθ, αλλά καθαρά με την εξέλιξη στο θέμα του συμβολαίου.

Εκείνο που έχει να κάνει με τον Χιμένεθ, είναι η εμφάνιση του Μπογέ και του Αλμπάνη. Ο Ισπανός έχει στείλει το μήνυμα στον Αργεντινό πως θα τον στηρίξει. Ο Μπογέ το έλαβε και έκανε εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, απ’ αυτό με τον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή. Πήρε και τις προσωπικές του ενέργειες, έδειξε και την τεχνική του κατάρτιση. Και δεν έκανε ούτε μια σέντρα. Μήνυμα για ευκαιρίες έχει πάρει προφανώς και ο Αλμπάνης. Στον χρόνο που έπαιξε, έδειξε πως τις δικαιούται. Άλλωστε αν δεν είχε γίνει η ανατροπή, μπορεί να είχε βάλει το γκολ διότι θα έβγαινε τετ α τετ. Και αφενός θα είχαμε γλιτώσει τον θόρυβο και την σπέκουλα, αφετέρου θα έπαιρνε φόρα ένας παίκτης, που μέχρι τώρα δεν υπήρχε πουθενά στην εξίσωση της ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-1: Κέρδισε από... λάθος
Χιμένεθ: "Θέλουμε του χρόνου μαζί Πόνσε και Αραούχο"
Ατρόμητος - ΑΕΚ: Αγκωνιά Πόνσε σε Καρασαλίδη, κόκκινη στον Αργεντινό
Ατρόμητος - ΑΕΚ: Εισβολή Αγγελόπουλου, έντονη λογομαχία Κάναντι - Δημητριάδη
Ατρόμητος - ΑΕΚ: Το φάουλ εκτός περιοχής που έδωσε πέναλτι ο Σιδηρόπουλος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ